Vietä kanssamme Suomalaisen ruoan päivää!

Tiedote

Tämän vuoden Suomalaisen ruoan päivää 4. syyskuuta juhlitaan teemalla “Ruokaa, työtä, turvaa”. Nämä sanat kiteyttävät suomalaisen ruokaketjun työn ytimen.

Suomalaisella ruoalla halutaan ravita koko Suomi kukkaron kokoon, ruokavalioon tai makumieltymyksiin katsomatta. Ruokaketjun ammattilaiset yhteisesti varmistavat, että myös tulevat sukupolvet voivat nauttia laadukkaasta oman maan ruoasta, kaikissa tilanteissa.

Juhlapäivää on edeltänyt kampanja, jonka pohja rakentuu Ruokatiedon konseptiin, jonka ytimessä on Hyvää Suomesta -merkki. Laajan medianäkyvyyden ulko-, ääni- ja somemainonnassa mahdollistavat kampanjan kumppaniorganisaatiot Atria, HKFoods, Vaasan, Valio, Kesko, Lidl, SOK, MTK ja SLC. Mukana Suomalaisen ruoan päivässä ovat myös muut Ruokatiedon jäsenet ja Hyvää Suomesta -merkkiä käyttävät yritykset. Tämä on ainutlaatuinen kilpa- ja keskustelukumppaneiden yhteistyö, jossa yhteinen nimittäjä on suomalainen ruoka.

Koko Suomi on kutsuttu mukaan! Edellisvuosien kokemuksesta odotamme mukaan erilaisia organisaatioita ja yksityishenkilöitä kaikkialla Suomessa, kukin omalla tavallaan. Vaikuttajat Nata Salmela ja Hermanni läheisineen siivittävät kampanjaa.

Huomaa myös nämä

Webinaari 4.9. Tiede ja teknologia – ratkaisuja kestävään ruoan tuotantoon Suomessa 

Suomalaisen ruoan päivänä 4.9. klo 9–10 Elintarviketieteiden Seura järjestää yhdessä Ruokatieto Yhdistyksen kanssa kaikille avoimen webinaarin. Webinaarissa käsitellään kestävän ruokatuotannon tekoja tieteellisestä näkökulmasta ja sitä millaisia haasteita teollisuudessa ratkotaan. Webinaari on kaikille avoin ja ilmainen 

Liity mukaan webinaariin Suomalaisen ruoan päivän sivuilta

Striimaus kanalasta 4.9. ja Suomalaisen ruoan viikko kouluissa

Viikolla 36 vietetään kouluissa ja varhaiskasvatuksessa Suomalaisen ruoan viikkoa! Ruokatieto ja Ruokakasvatusyhdistys Ruukku tarjoavat jälleen ruoka-aiheista oppimateriaalia, jota riittää vaikka koko viikoksi. Suomalaisen ruoan päivänä 4.9. pääsemme striimauksen välityksellä kurkistamaan mitä tapahtuu kanalassa. Materiaalit ja linkki ilmoittautumiseen löytyvät Suomalaisen ruoan viikko kouluissa -sivuilta.

Lisää vinkkejä juhlapäivän viettoon löydät Suomalaisen ruoan päivän sivuilta

Maukasta suomalaisen ruoan päivää!

Muut ajankohtaiset

Kaikki ajankohtaiset

20.12.2024 Tiedote

Joulukinkun ostoa suunnittelevien määrä kasvanut

Joulukinkku on suomalaisten joulupöytien kestosuosikki. Neljä viidestä kuluttajasta aikoo valita jouluherkuksi kinkkua. Suurimmalle osalle…

19.12.2024 Uutinen

Ruokakasvatus esillä Educassa tammikuussa, tervetuloa osastollemme!

Tervetuloa Ruokatiedon, Maistuvan koulun ja Ruokatutkan yhteiselle osastolle 6t29 hakemaan vinkkejä, ideoita ja materiaaleja…

5.12.2024 Tiedote

Ruokatieto Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana jatkaa Elli Siltala

Ruokatieto Yhdistys ry:n vuosikokous 4.12. valitsi hallituksen puheenjohtajaksi johtaja Elli Siltalan Valio Oy:stä ja…

5.12.2024 Uutinen

Ruokavisa 2025 -oppimateriaali on julkaistu

Ruokavisassa tutustutaan tänä vuonna ruoan valintaan ja siihen vaikuttaviin tekijöihin niin yksilön kuin yhteiskunnan…

3.12.2024 Uutinen

Ruokaviennin kasvujohtajaksi Ruokatieto Yhdistykseen on valittu ETM Jukka Vainionpää

Ruokatieto Yhdistys ry on valinnut elintarviketieteiden maisteri Jukka Vainionpään ruokaviennin kasvujohtajaksi vahvistamaan elintarvikeviennin kasvua…

3.12.2024 Uutinen

Ruokatieto Yhdistys ruokaviennin yrityslähtöisen kasvualustan kehittäjäksi

Ruokaviraston päätöksen mukaan Ruokatieto Yhdistys ry ja Suomen elintarvikevientiyhdistys SUVI ry muodostavat yhdessä ruokaviennin…

1.11.2024 Yleinen

Hyvää Suomesta -merkittyjen elintarvikkeiden kotimaisuus yhä korkea

Reilulla kolmasosalla Hyvää Suomesta -merkityistä tuotteista raaka-aineiden kotimaisuusaste on 100 prosenttia. Lisäksi kolmannes tuotteista…

30.10.2024 Tiedote

Hävikki-battlen voittajat taituroivat hävikistä herkkuja

Hävikki-battlessa valmistettiin jälleen satoja upeita annoksia ja opittiin torjumaan hävikkiä. Tänä vuonna voittajat tulevat…

7.10.2024 Tiedote

Huoltovarmuus ja omavaraisuus tärkeimmät syyt valita suomalaista ruokaa

Ruokaan liittyvät yhteiskunnallisesti merkittävät syyt nousivat Ruokatieto Yhdistyksen teettämässä kuluttajakyselyssä tärkeimmiksi syiksi valita suomalaista…

4.10.2024 Tiedote

Hyvää Suomesta -merkki löytyy nyt myös kotimaisesta eläintenruoasta

Suomalaisesta raaka-aineesta ja työstä kertovaa Hyvää Suomesta -alkuperämerkkiä voi käyttää nyt myös eläintenruoissa. Merkin…

6.9.2024 Uutinen

Ruokatieto mukaan elintarvikeviennin kehittämiseen – tule johtamaan suomalaisen ruokaviennin kasvua

Suomen elintarvikeviennin kunnianhimoisena tavoitteena on kaksinkertaistaa viennin arvo eli saavuttaa neljän miljardin euron vuosittainen…

5.9.2024 Tiedote

Uusi Tietohaarukka on julkaistu

Millaiset sääolosuhteet olivat vuonna 2023 ja kuinka suuri sato saatiin? Millaiset on ruoka-alan työllisyysvaikutukset…

Siirry takaisin sivun alkuun