Ruokakasvatus auttaa hahmottamaan ruuan kulttuurisia, sosiaalisia, ekologisia ja taloudellisia merkityksiä, ymmärtämään ruuan reittejä pellolta pöytään sekä herättämään keskustelua ruuan eettisistä vaikutuksista. Se auttaa ymmärtämään kuluttajuuteen liittyvää vastuuta ja mahdollisuuksia sekä löytämään ruokailon.
Ruokatietoa -osio kertoo ruokaketjun toiminnasta, avaa kotimaisen ruoan tuotantoa, kokoaa ruoka-alan tilastot yhteen ja kuvaa ruokakulttuurimme kehitystä ja ominaispiirteitä. Artikkelit tarjoavat kiinnostavia ja ajankohtaisia näkökumia ruokaan, sen tuotantoon, jalostukseen ja kulutukseen.
Hyvää Suomesta -järjestelmä on laaja toiminnallinen kokonaisuus käyttökriteereistä, tarkastuksista, tietojen ylläpidosta ja viestinnästä, sekä ennen kaikkea merkkiä käyttävien yritysten reseptiikasta ja tuotannosta.
Pohjois-Savo on perinteistä karjatalousaluetta. Maakunnan ruoantuotanto on jo pitkään painottunut erityisesti maidon ja naudanlihan tuotantoon. Lihanjalostus onkin menneinä vuosikymmeninä ollut Pohjois-Savossa merkittävä elinkeino.
Tunnetuimpia pohjoissavolaisia elintarvikkeita ovat lisäksi juustot, marjamehut sekä kala- ja kasvistuotteet. Mansikkaa tuotetaan erityisesti Suonenjoen seudulla, missä sitä on viljelty jo yli 70 vuoden ajan. Luomun ja lähiruuan tuotanto on myös lisääntynyt alueella voimakkaasti viime vuosikymmeninä.
Elintarvikkeita tuotetaan Pohjois-Savossa pääosin pienissä yrityksissä, mikä mahdollistaa laadukkaiden ja persoonallisten ruokatuotteiden tuottamisen. Monet maakunnan ruoka-alan yrityksistä ovat erikoistuneet ravintoloiden raaka-ainetoimittajiksi. Noin puolet pienistä yrityksistä on kotileipomoita, joiden päätuote on ruisleipä. Myös rieska on edelleen savolaisen ruokapöydän vakioherkku. Savolainen rieska on pyöreä, pullea, muhkea ja hieman hapan.