Ruokatieto järjesti vuonna 2022 Opetushallituksen rahoittaman täydennyskoulutuksen opettajille ja ruokakasvattajille. Koulutuksissa tarjottiin tietoa ruokaketjun toiminnasta ja vastuullisuudesta, sekä vinkkejä ruokakasvatustyökalupakin rakentamiseen ja keinoja ruoan arvostuksen nostamiseen ja rakentavaan ruokakeskusteluun. Koulutus koostui viidestä eri aihekokonaisuudesta:

  • Kestävyys kotimaisessa ruokajärjestelmässä
  • Alkutuotanto
  • Elintarviketeollisuus
  • Kauppa
  • Ruokahävikki ja kiertotalous

Etätoteutuksena järjestettyjen koulutusten materiaali on nyt soveltuvin osin kaikkien käytössä näillä sivuilla. Materiaali koostuu luennoista, opetuksessa hyödynnettävistä videoista, opettaan tietosisältöä vahvistavista materiaalivinkeistä, ruokakasvatusmateriaaleista sekä koulutuksen tehtävistä, joita voi pohtia tai soveltuvin osin käyttää omassa opetuksessa.

Siirry takaisin sivun alkuun