Ruokakasvatus auttaa hahmottamaan ruuan kulttuurisia, sosiaalisia, ekologisia ja taloudellisia merkityksiä, ymmärtämään ruuan reittejä pellolta pöytään sekä herättämään keskustelua ruuan eettisistä vaikutuksista. Se auttaa ymmärtämään kuluttajuuteen liittyvää vastuuta ja mahdollisuuksia sekä löytämään ruokailon.
Ruokatietoa -osio kertoo ruokaketjun toiminnasta, avaa kotimaisen ruoan tuotantoa, kokoaa ruoka-alan tilastot yhteen ja kuvaa ruokakulttuurimme kehitystä ja ominaispiirteitä. Artikkelit tarjoavat kiinnostavia ja ajankohtaisia näkökumia ruokaan, sen tuotantoon, jalostukseen ja kulutukseen.
Hyvää Suomesta -järjestelmä on laaja toiminnallinen kokonaisuus käyttökriteereistä, tarkastuksista, tietojen ylläpidosta ja viestinnästä, sekä ennen kaikkea merkkiä käyttävien yritysten reseptiikasta ja tuotannosta.
Vuosisatojen ajan maanviljelys ja kalastus ovat luoneet pohjaa Varsinais-Suomen vauraalle ruokataloudelle. Sen ruokakulttuuri on muovautunut tasapainoiseksi suotuisien luonnonolosuhteiden ansiosta. Maakunnan ruokakulttuuri on ollut avoin myös ulkomaisille vaikutteille ja se onkin saanut kansainvälisen tuulahduksen Ruotsista, Tanskasta ja Saksasta.
Kala, etenkin silakka, on kuulunut varsinaissuomalaiseen ruokavalioon kautta aikojen. Silakka suolattuna, paistettuna, hiillostettuna ja perunoiden päällä keitettynä oli jokapäiväistä särvintä. Ahventa, siikaa ja haukea taas käytettiin usein kalakeitossa.
Kalanviljely eli -kasvatus on nykyään Varsinais-Suomen saaristossa merkittävä elinkeino. Merialtaissa kasvatettava huokea ja helppokäyttöinen kirjolohi on uinut rytinällä suomalaisiin ruokapöytiin.
Maakunnan viljelijät ovat olleet ensimmäisten joukossa aloittamassa sokerijuurikkaan, rypsin, tomaatin, kasvihuonekurkun, mansikan ja varhaisvihannesten viljelyä Suomessa. Yli 70 prosenttia kotimaisesta varhaisperunasta viljellään Varsinais-Suomessa. Vuoden ensimmäiset kotimaiset varhaisperunat tulevatkin toreille ja kauppoihin usein Varsinais-Suomen saaristokunnista. Kesäkuun puolivälin paikkeilla vietetään Turussa myös suomalaista varhaisperunaa juhlistavia Neitsytperunafestivaaleja.