Tilaisuudessa kuultiin Valio Oy:nLagerblad Foods Oy:n ja Helsingin Mylly Oy:n vastuullisuusteoista ekologisen, sosiaalisen, taloudellisen sekä kulttuurisen vastuullisuuden näkökulmista. Mukaan oli kutsuttu Vastuulliset ruokapalvelut –hankkeeseen osallistuneet 10 ruokapalvelutoimijaa, hanketoimijat. Tilaisuudessa kuultiin monipuolinen katsaus elintarviketoimijoiden vastuullisuuteen.    

Jokaiselle yritykselle oli varattu noin 15 minuutin esittelyaika, jonka jälkeen oli vielä mahdollisuus kysymyksille.  Alla olevissa tiivistelmissä kuvataan Valio Oy:n, Lagerblad Foods Oy:n ja Helsingin Mylly Oy:n tekemää vastuullisuustyötä.

VALIO OY

Haluamme olla osa maailmanlaajuisten haasteiden ratkaisua: Tunnemme ympäristö- ja ilmastovaikutuksemme ja vastuunamme on pienentää niitä. Vähennämme päästöjä, kasvatamme hiilinieluja, työskentelemme luonnon monimuotoisuuden lisäämiseksi ja luomme kiertotalouden ratkaisuja. Samaan aikaan parannamme määrätietoisesti eläinten ja ihmisten hyvinvointia. Ravitsemukselliset innovaatiomme parantavat ihmisten terveyttä, ja herkulliset maut tuovat ystävät yhteisen pöydän ääreen. Suomalaiset maidontuottajat omistavat Valion osuuskuntien kautta, ja maksamme toimintamme tuotot heille. Luomme siis työtä ympäri Suomen. Näin varmistamme, että meillä on jatkossakin lähellä tuotettua ruokaa, jonka alkuperän tunnemme.  

Olemme tunnistaneet aiheet, jotka ovat erityisen tärkeitä Valion sidosryhmille, ja joiden kautta luomme hyvinvointia yhteiskuntaan. Haluamme olla edelläkävijä hyvinvoinnin ja kestävien elintapojen edistämisessä, hiilineutraalin maitoketjun tavoitteen eteenpäin viemisessä ja luonnon elinvoimaisuuden turvaamisessa. Olemme asettaneet kullekin painopistealueelle tavoitteet ja linkittäneet ne YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. YK:n kestävän kehityksen tavoitteet vuosille 2016–2030 tähtäävät köyhyyden poistamiseen ja hyvinvoinnin parantamiseen ympäristö huomioiden. Lisää vastuullisuuden painopistealueiden tavoitteiden etenemisestä ja vastuullisesta toiminnastamme vastuullisuusraportistamme Yritysraportit ja julkaisut | Valio tai seuraavien sivujen kautta  Vastuullisuus | Valio 

LAGERBLAD FOODS OY

Lagerblad Foods luokittelee yritysvastuunsa vaikutukset ja tavoitteet kolmeen teemaan, joista yksi keskittyy ilmastovaikutuksiemme pienentämiseen, toinen tuotteidemme vastuullisuuteen ja kolmas liiketoiminnan vastuullisuuteen. Tavoitteena on kehittää jatkuvasti vastuullisuutemme tasoa.

Ilmastoa säästetään, kun on ilmastoystävällinen valikoima ja energiatehokas tuotanto sekä ruokahävikki saatu minimiin.

Rehellistä ja maukasta ruokaa  teemaa tukee tyytyväiset asiakkaat, kestävästi tuotetut tuotteet sekä turvalliset ja jäljitettävät raaka-aineet.

Kestävää ja kannattavaa toimintaa ovat hyvinvoiva henkilöstö, toimivat kumppanuussuhteet ja kannattavasti kasvava liiketoimintaLisää Lagerblad Foodsin vastuullisuudesta:  https://www.lagerbladfoods.fi/wp-content/uploads/2019/10/lagerblad-vastuullisuusprojekti.pdf 

HELSINGIN MYLLY OY 

Myllärin-tuotteita valmistava Helsingin Mylly on neljännessä polvessa toimiva perheyritys, jolle vastuullisuus ja jatkuvuus ovat tärkeitä arvoja. Valmistamme moneen ruokavalioon sopivia kasvipohjaisia, kotimaisia viljatuotteita. Olemme Suomen suurin luomuviljan jalostaja ja Suomen ensimmäinen hiilineutraali mylly.  

Edistämme kestävää ja terveellistä syömistä sekä tarjoamalla maukkaita ja laadukkaita tuotteita että jakamalla tietoa ja madaltamalla kynnystä syödä maittavaa, kotimaista, kasvipohjaista ruokaa. Lisää Helsingin Myllyn vastuullisuudesta: https://myllarin.fi/vastuullisuus/ 

Siirry takaisin sivun alkuun