Ruokakasvatus auttaa hahmottamaan ruuan kulttuurisia, sosiaalisia, ekologisia ja taloudellisia merkityksiä, ymmärtämään ruuan reittejä pellolta pöytään sekä herättämään keskustelua ruuan eettisistä vaikutuksista. Se auttaa ymmärtämään kuluttajuuteen liittyvää vastuuta ja mahdollisuuksia sekä löytämään ruokailon.
Ruokatietoa -osio kertoo ruokaketjun toiminnasta, avaa kotimaisen ruoan tuotantoa, kokoaa ruoka-alan tilastot yhteen ja kuvaa ruokakulttuurimme kehitystä ja ominaispiirteitä. Artikkelit tarjoavat kiinnostavia ja ajankohtaisia näkökumia ruokaan, sen tuotantoon, jalostukseen ja kulutukseen.
Hyvää Suomesta -järjestelmä on laaja toiminnallinen kokonaisuus käyttökriteereistä, tarkastuksista, tietojen ylläpidosta ja viestinnästä, sekä ennen kaikkea merkkiä käyttävien yritysten reseptiikasta ja tuotannosta.
Suomalaisen ruoan tunnistat helposti ja nopeasti Hyvää Suomesta -merkistä. Noin 12 000 tuotetta täyttää tiukat kriteerit, jotka takaavat suomalaisen raaka-aineen ja työn. Hyvää Suomesta -merkin käyttöoikeuden ansaitsee yritys, jolle suomalaisen maatalouden ja koko ruokaketjun elinvoimaisuus on tärkeää. Tutustu merkkiin, yrityksiin ja tuotteisiin täältä. Ruokaa omasta maasta!
Mistä Hyvää Suomesta -merkissä on kysymys? Yhdellä klikkauksella oleellisimmat tiedot.
Löydä Hyvää Suomesta -merkkiä käyttävät yritykset. Haluatko tarkistaa tuotteen? Hakutoiminto palvelee.
Miten saa Hyvää Suomesta -merkin käyttöoikeuden? Miten kaupassa tai ammattikeittöissä voi hyödyntää merkin sisältöä.