Ruokakasvatus auttaa hahmottamaan ruuan kulttuurisia, sosiaalisia, ekologisia ja taloudellisia merkityksiä, ymmärtämään ruuan reittejä pellolta pöytään sekä herättämään keskustelua ruuan eettisistä vaikutuksista. Se auttaa ymmärtämään kuluttajuuteen liittyvää vastuuta ja mahdollisuuksia sekä löytämään ruokailon.
Ruokatietoa -osio kertoo ruokaketjun toiminnasta, avaa kotimaisen ruoan tuotantoa, kokoaa ruoka-alan tilastot yhteen ja kuvaa ruokakulttuurimme kehitystä ja ominaispiirteitä. Artikkelit tarjoavat kiinnostavia ja ajankohtaisia näkökumia ruokaan, sen tuotantoon, jalostukseen ja kulutukseen.
Hyvää Suomesta -järjestelmä on laaja toiminnallinen kokonaisuus käyttökriteereistä, tarkastuksista, tietojen ylläpidosta ja viestinnästä, sekä ennen kaikkea merkkiä käyttävien yritysten reseptiikasta ja tuotannosta.
Tutustu suomalaiseen ruoka-alaan pintaa syvemmältä. Millainen on eri tuoteryhmien reitti läpi ruokaketjun ja millaista osaamista siihen kytkeytyy?
Suomalainen ruoka-ala on osaamisestaan ylpeä. Arktisten olojen haasteita on ratkottu etenkin maataloudessa muuta myös teollisuudessa, kuljetuksessa ja kaupassa sukupolvesta toiseen. Uutta tutkimustietoa ja uusia käytäntöjä tulee jatkuvasti. Osaaminen maankäytössä, eläinten hoidossa, teknologiassa ja ravitsemuksessa on meillä kansainvälistä huippua.
Tutustu ruoan reitteihin hauskassa mobiilisovelluksessa. Mitä tapahtuu kalalle, kananmunalle, maidolle, lihalle, kasviksille ja viljalle ruokaketjun eri vaiheissa?