Raisio-konserni

Raisio on kansainvälinen yhtiö, joka keskittyy terveelliseen ja vastuullisesti tuotettuun ruokaan ja ainesosiin. Tuotteissamme korostuvat hyvinvointi, terveellisyys, maku ja kestävä kehitys. Suomessa Raision tunnettuja brändejä ovat Benecol®, Härkis®, Elovena®, Sunnuntai®, Torino® ja Nalle®. Raision kaikki tuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa: Raisiossa, Nokialla ja Kauhavalla.

Vastuullisuusajattelumme ponnistaa Raision tarkoituksesta: Ruokaa suurella sydämellä – terveyttä meille ja maapallolle. Vastuullisuusohjelmassamme eli Raision Hyvän ruuan ohjelmassa huomioidaan maapallon ja ihmisten terveys sekä tarkastellaan tuotteidemme vastuullisuutta koko matkalta alkutuotannosta tehtaan kautta ruokapöytiin. Vastuullisuustyöllämme teemme vaikeat valinnat asiakkaidemme puolesta, jolloin Raision tuotteet voi valita huoletta.

Mitä konkreettisia vastuullisuustekoja Raisio nosti esiin?

 • Ykkösenä maku ja terveellisyys: Raision tuotekehityksessä kiinnitetään erityistä huomiota tuotteiden hyvään makuun, kuidun määrään, rasvan laatuun sekä sokerin ja suolan määrään – pyrkien mahdollisimman hyvään kokonaisuuteen maun ja terveyden kannalta.
 • Vähintään 80 % Raision tuotteista on terveellisiä vaihtoehtoja omissa tuoteryhmissään. Ruokavaliosta suurimman osan tulisi olla terveellistä, mutta sattumiakin sallitaan, eikä ehdottomuuteen tarvitse pyrkiä.
 • Puhumme terveellisen ja ilmastoystävällisen ruokavalion puolesta. Tavoitteemme on, että jatkossa kaikki ammattikeittiöille tekemämme uudet reseptit sopivat vegaaniruokavaliota noudattaville. Kuluttajille suunnatuissa resepteissä etenemme askel kerrallaan helpoilla muutoksilla, esimerkiksi korvaamalla kerman kasvipohjaisilla ruuanvalmistustuotteilla.
 • 97 % pakkauksistamme on kierrätettäviä. Kannustamme kuluttajia vastuullisuuteen ja pakkausten kierrättämiseen: kierrätysmerkintöjen lisäksi painamme pakkauksiin myös selkeät sanalliset ohjeet siitä, miten pakkauksen voi kierrättää.
 • Omat tuotantolaitoksemme toimivat lähes kokonaan hiilineutraalilla energialla: näin on jo Raisiossa ja Nokialla, ja tavoite on, että viimeinen palanen eli Kauhavan tehtaamme siirtyy hiilineutraalin energian aikaan vuoden loppuun mennessä.
 • Lisää vastuullisuudesta Raisio-konsernissa https://www.raisio.com/vastuullisuus/

Arla Oy

Arla Oy on suomalainen meijeriyhtiö, joka kuuluu kansainväliseen Arla Foods -konserniin. Visiomme on luoda maitoalan tulevaisuutta tuoden maailmaan terveellisyyttä ja inspiraatiota – luonnollisesti. Valikoimissamme on runsaasti erilaisia maitotuotteita aina maidosta ruoanvalmistustuotteisiin ja välipaloihin.

Meijerimme ja maidontuottajamme sijaitsevat kaikkialla Suomessa Inkoosta Kolariin ja Pedersören kunnasta Tohmajärvelle. Yhteensä Arla Suomelle maitoa tuottavia tiloja on noin 400 ja vuonna 2021 vastaanotimme tiloilta yhteensä 214 miljoonaa litraa maitoa. Suurin meijerimme, tuotekehityksemme ja pääkonttorimme sijaitsevat Sipoossa. Arla Suomella on 390 työntekijää ja yhteistyömeijereissä ja Sipoossa työllistämme välillisesti 210 henkilöä enemmän.

Me Arlalla pyrimme rakentamaan parempaa tulevaisuutta seuraaville sukupolville. Hyvinvoiva planeetta, hyvinvoivat ihmiset -vastuullisuusstrategiamme puitteissa tavoitteenamme on esimerkiksi vähentää hiilidioksidipäästöjä, tukea luonnollisia ekosysteemejä, edistää eläinten hyvinvointia, vähentää hävikin määrää, toimia vastuullisena työnantajana sekä tuoda asiakkaamme ja kuluttajat lähemmäksi maitotuotteiden hyvyyttä.

Mitä konkreettisia vastuullisuustekoja Arla nosti esiin?

 • uusi hinnoittelumalli, joka palkitsee maitotiloja kestävän kehityksen teoista
 • biokaasun hyödyntäminen logistiikassa
 • maitotiloilla tehtävät luonnon monimuotoisuuskartoitukset
 • ympäristölle paremmat pakkaukset
 • sitoutuminen energia- ja materiaalitehokkuussitoumuksiin
 • Lisää vastuullisuudesta Arlalla Vastuullisuus – Arla
Siirry takaisin sivun alkuun