Rannikolla näkyvät myös meren yli saapuneet opit. Kansainvälisyys on ollut tällä alueella jo kauan arkipäivää laivojen, merimiesten ja sotilaiden kuljettaessa maakuntaan tavaran lisäksi tietoa.  Kymijoki on myös ollut kymenlaaksolaisille todellinen elämänvirta, sillä se on taannut kalaruokaa joen rannalla asuville jo tuhansien vuosien ajan.



Hapanta makua ja pehmeää leipää

Idässä on aina arvostettu hapanta makua, minkä vuoksi myös Kymenlaaksossa ruokapöytään ovat kuuluneet happamat limput, hapatetut kalat, piimään leivotut leivät, hapanvellit sekä hapankaali. Itä-Suomessa tapana ollut, lähes jokapäiväinen uunin lämmittäminen johti monipuoliseen leipomiseen. Siksi pehmeä ruisleipä, rieskat ja piirakat kuuluvat kymenlaaksolaiseen ruokaperinteeseen. Kymenlaaksossa marjoja ja sieniä on myös kerätty ahkerasti talteen.

Siirry takaisin sivun alkuun