Ruokakasvatus

Tervetuloa oppimaan ruoasta ja sen reitistä pellolta pöytään! Näiltä sivuilta löydät kaikki ruokakasvatukseen liittyvät materiaalimme.

Hävikki-battle tulee jälleen!

Hävikki-battlessa oppilaat valmistavat kotitaloustunneilla kauppojen hävikistä tai opettajan kokoamista yllätysraaka-aineista kahden ruokalajin aterioita ja osallistuvat halutessaan Instagram-kuvakisaan, jossa palkitaan näyttävimmät ja kekseliäimmät hävikkiannokset.

Hävikki-battle alkaa 11.9., joten ilmoita ryhmäsi mukaan nyt!

Ruuan reitti on alakoululaisille suunnattu opetuskokonaisuus, joka tutustuttaa ruoan matkaan pellolta pöytään.

Ruokavisa on yläkouluille suunnattu opetuskokonaisuus, jossa perehdytään ruokaketjun toimintaan ja vastuullisuuteen vuosittain vaihtuvien teemojen avulla.

Retki kauppaan -opetuskokonaisuus vie alakoulun oppilaat opettajan johdolla lähimarkettiin oppimaan kaupasta ja ruokaketjusta.

Studiehelheten Utflykt till butiken tar eleverna under ledning av läraren med till närbutiken för att lära sig om butiken och livsmedelskedjan.

Hauska mobiilisovellus yläkoululaisille, jonka avulla tutustutaan ruoan matkaan alkutuotannosta kuluttajan lautaselle.

Ruokatieto palkitsee vuosittain ruokakasvatuksen saralla ansioituneen toimijan.

Opetusmateriaaleja, vinkkejä ja ideoita opetuksen tueksi.

Lupa kokata –aineiston tavoitteena on edistää elintarvikehygienian osaamista erityisesti peruskoululaisten ja lukiolaisten keskuudessa. Materiaali sopii myös hygieniapassin suorittamiseen valmistautumiseen.

Hävikki-battlessa oppilaat kisaavat näyttävimmistä ja kekseliäimmistä hävikkiannoksista Instagram-kuvakisassa.

Ruokarauhaa ja rakentavaa ruokapuhetta: Sanna Talvia ja Juuso Joona Vuoden ruokakasvattajiksi

Molemmat palkitut korostavat tieteellisen tiedon ja faktojen merkitystä rakentavan ruokakeskustelun lähtökohtana. Tämän lisäksi tarvitaan uteliaisuutta ja aidon kohtaamisen halua sekä kykyä kuunnella ja huomioida ihmisten erilaiset mieltymykset ja arvot.

Ruuan reitti

Ruuan reitti kertoo mistä ruoka tulee. Varhaiskasvatukseen ja alakouluihin sopiva materiaali kertoo kasvisten, lihan, viljan, maidon, kalan ja kananmunien reitistä pellolta pöytään julistein ja videoin.

Siirry takaisin sivun alkuun