Ruokavisa 2024 tutustutti oppilaat viljaan ja koko viljaketjun toiminta alkutuotannosta kuluttajalle. Visan oppimateriaali löytyy sivun vasemman reunan valikosta. Vuoden 2024 visa on päättynyt, mutta tämän ja edellisten vuosien visat löytyvät osoitteessa ruokavisa.fi. Oppimateriaalia ja visaa voi hyödyntää opetuksessa myös kilpailuajankohdan jälkeen.

Vuoden 2025 Ruokavisan oppimateriaali julkaistaan joulukuussa.

Ruokavisa tutustuttaa nuoret ruokaketjuun pellolta pöytään

Ruokavisa on tarkoitettu yläkoulun oppilaille, opettajille sekä opinto-ohjaajille. Opetuskokonaisuus pohjautuu perusopetuksen opetussuunnitelmaan ja sen sisältö nivoutuu moneen oppiaineeseen. Osaamiskilpailuun voivat osallistua kaikki yläkoulun opettajat opetusryhmineen.

Oppilasryhmillä on mahdollisuus päästä loppukilpailuun pelaamalla Ruokavisa läpi ennalta määriteltynä kisa-ajankohtana. Visa on käytettävissä osana opetusta myös kilpailuajan jälkeen. 

Ruokavisa on yläkouluille suunnattu ruokakasvatuksen opetuskokonaisuus, joka tuotettiin ensimmäisen kerran vuonna 2012 Ruokatiedon, MTK:n ja Kotitalousopettajien liiton yhteistyönä. Visan sisällöt suunnittelee työryhmä, johon kuuluu pedagoginen asiantuntija sekä eri alojen asiantuntijoita vuoden teemasta riippuen.

Yhteydenotot:
Ruokatieto Yhdistys ry
ruokakasvatus(at)ruokatieto.fi
p. 040710 4170 (vaihde)

Siirry takaisin sivun alkuun