Hyvän tekijät -artikkelisarjassa kurkistetaan ruoantuotannon kulissien taakse. Ruoan tekijät kertovat osaamisesta, ammattitaidosta sekä vastuullisista toimintatavoista, joiden ansioista saamme nauttia ruokaa omasta maasta joka päivä.

Marjayritys, jolla on puhtaat marjat pussissa

Suonenjoki on lähes kaikille tuttu mansikoistaan. Kuuluisa mansikkapitäjä on myös perinteiseen osaamiseen ja moderniin innovatiivisuuteen nojaavan Pakkasmarjan kotipaikka.

Helsingin Myllyn vastuuviljelyohjelma tähtää ympäristökuorman minimointiin

Oikea-aikaiset muokkaukset, kukkiviin kasveihin perustuva viljelykierto ja täsmälannoitukset ovat isossa roolissa, kun Helsingin Myllyn vastuuviljelyohjelmassa tähdätään ympäristökuorman minimointiin.

Bisan tila panostaa maidontuotantoon Uudellamaalla – keskiössä eläinten hyvinvointi ja vakaa talous

Eva-Linn ja Rasmus Sahl kuuluvat harvoihin tuottajiin, jotka ovat uskaltaneet panostaa maidontuotantoon Uudellamaalla. Kun pariskunta otti tilan haltuunsa vuonna 2018, painopiste oli aluksi lihantuotannossa. Useiden mutkien, koettelemusten ja uusien investointien jälkeen tila on nykyään täynnä lypsylehmiä.

Kinnarin tila tuo kaurakansan lautasille uusia tuulia

Suomalaiset ovat perinteisesti tottuneet syömään kauransa puurona ja leipänä. Kinnarin tilalla kaurasta on nyt kuorittu riisin korvaaja, joka on päätynyt Suomalainen menestysresepti-kilpailun voiton myötä myös kauppojen valmisruokahyllyihin. Suomalainen kaura on ilmastoystävällistä superruokaa, jolla on monia tieteellisesti todistettuja terveyshyötyjä.

Täysjyvä – avain parempaan hyvinvointiin ja kestävämpään ruokailuun

Täysjyvä on yksi ravitsemuksen kulmakivistä, mutta sen terveys- ja ympäristöhyödyt jäävät monelle vielä tuntemattomiksi. Uudet kansalliset ravitsemussuositukset asettivat ensimmäistä kertaa grammamääräisen täysjyväsuosituksen – vähintään 90 grammaa päivässä. Vaasan haluaa osaltaan auttaa suomalaisia saavuttamaan tämän tärkeän tavoitteen.

Siirry takaisin sivun alkuun