FEELIA OY

Feelia on vuonna 2007 perustettu elämyksellisen valmisruokailun innovatiivinen uranuurtaja. Yritys valmistaa maukkaita, terveellisiä ja turvallisia valmisruokia, joiden kotimaisuusaste on korkea ja reseptit suomalaiseen makuun sopivat. Yrityksen visio on olla Suomen halutuin Foodservice-kumppani.

Feelia kehittää ruokaa ratkaisuksi asiakkaiden tarpeisiin, mutta myös siten että meillä ja seuraavilla sukupolvilla olisi kestävämpi tulevaisuus. Ruokaa tuotetaan ja kulutetaan nopeammin kuin koskaan ennen, ja siksi vastuullisuuden rooli ostopäätöksiä tehdessä on kasvanut. Feelialle vastuullisuus on osa strategiaa, se näkyy kaikessa mitä tehdään: johtamisesta, tuotantoon, tuotekehitykseen ja teknologiaan. 

Tästä pääset tutustumaan esitykseen: https://app.seidat.com/presentation/shared/prSyv7kMuzHBdyzp4/0/0  

DAVA FOODS FINLAND OY

DAVA Foods -konserni kehittää aktiivisesti toimintaansa vastuullisuuden näkökulmasta. Vastuullisuuden kulmakivet muodostuvat useasta eri osa-alueesta: 

1. Vastuullinen perhetilatuotanto ja edelläkävijyys häkittömyydessä 

DAVA Foods Finland Oy:n kuorimunatuotteet tuotetaan suomalaisilla perhetiloilla. Perhetiloilla kanat syövät usein kotoista rehua eli vilja viljellään lähipelloilla. Perhetilat elävät kiertotaloudessa ja ylläpitävät Suomen huoltovarmuutta. DAVA Foods on jo pitkään edistänyt häkittömiä tuotantomuotoja ja Kultamuna-tuotteet ovat olleet täysin häkittömiä jo vuodesta 2017. Jalostetuotteisiin käytettyjen kananmunien kuoret hyödynnetään 100-prosenttisesti omassa kuorilaitoksessamme. 

2. Ympäristöjalanjäljen alentaminen 

DAVA Foods oli mukana rahoittamassa LUKEN toteuttamaa selvitystä suomalaisen kananmunan ympäristöjalanjäljestä vuonna 2021. Tutkimuksen mukaan kananmunan ympäristöjalanjälki on jo nyt hyvin alhainen. Tutkimuksesta saimme lisää tietoa, jonka avulla kehittää toimintaa entisestään. Suomalaisen kananmunan ilmastovaikutuksesta 57 % syntyy rehusta, 17 % tilojen energiasta ja muista toiminnoista, 7 % lannan käsittelystä ja 10 % nuorikkokasvatuksesta. 

3. Itämeri-sitoumus ja tuottajien tuki Itämeri-sitoumuksen toteutuksessa esim. uudistavan viljelyn kautta 

DAVA Foods Finland teki Itämeri-sitoumuksen vuonna 2021. Sitoumuksen tavoitteena on erityisesti kasvihuonepäästöjen ja vesistöjen ravinnekuorman vähentäminen. Työtä tehdään mm. kouluttamalla kananmunatuottajia uudistavan viljelyn menetelmiin. Uudistava viljely edistää biodiversiteettiä sekä vähentää päästöjä ja vesistöjen rehevöitymistä.  

4. Uudistuva energia pakkaamoissa ja tiloilla 

Pakkaamoillamme Kaarinassa ja Närpiössä käytetään sertifioitua C0₂-vapaata sähköä. Osana Itämeri-sitoumusta edistämme uusiutuvan energian käyttöä myös perhetiloilla. 

5.Hyvinvointia tukevat tuotteet ja kuluttajan tiedon lisääminen 

Kananmunat ovat ravitsemuksellisesti monipuolisia ja ne sisältävät mm. runsaasti hyvälaatuista proteiinia sekä D- ja B12-vitamiineja. Ne täydentävät hyvin myös kasvisruokavaliota. Kerromme kuluttajille aktiivisesti ravitsemuksesta ja edistämme hyvinvointia. 

https://davafoods.fi/yritysvastuu
Siirry takaisin sivun alkuun