Suomalaisen ruoan päivä 4.9.

Suomalaisen ruoan päivää on nyt vietetty neljä kertaa ja viides tulossa! Vaikka suomalaisen ruoan päivä on joka päivä, aivan erityisesti sitä vietetään jälleen 4. syyskuuta. Laita päivä kalenteriisi ylös!

Mikä Suomalaisen ruoan päivä 4.9. on?

Suomalaisen ruoan päivä nostaa hetkeksi nostaa arjen yläpuolelle oman maan ruoan. Viime vuosien kokemukset ovat osoittaneet, että itsestäänselvyytenä pitämämme hyvä, ravitseva, puhdas ja riittävä ruoka onkin etuoikeus. Juhlistetaan siis sitä, että osaavat ruokaketjun ammattilaiset varmistaa, että voimme nauttia oman maan antimia.

Suomalaisen ruoan päivän resepti on mutkaton. Poimi ruokakauppasi hyllyiltä ruokaa ja juomaa, joissa on sinivalkoinen Hyvää Suomesta -merkki, siitä tunnistat suomalaisen ruokaketjun työn pellolta pöytään. Sitten vaan porukalla pöytään ja nauttimaan oman maan parhaista antimista yhdessä.

Suomalainen ruoka on oman merkkipäivänsä ansainnut!

Miksi valita suomalaista?

24.3.2023 Ruokaketjun vastuullisuus

Julkiset ruokahankinnat tukevat suomalaista ruoantuotantoa – Mikkelissä keskitytään suosimaan kotimaista

Julkisten ruokahankintojen kotimaisuusaste parantaa huoltovarmuutta ja työllisyyttä sekä tukee Suomen maataloutta ja elintarviketuotantoa. Mikkelin…

14.3.2023 Miksi valita suomalaista

Vastuullista toimintaa koko ruokaketjussa

Vastuullinen ruoantuotanto lähtee maatiloilta ja jatkuu läpi koko kotimaisen ruokaketjun kotikeittiöihin asti. Osaavat ja…

14.3.2023 Miksi valita suomalaista

Kriisi punnitsee huoltovarmuuden

Ruokajärjestelmä ei voi missään maassa olla täysin suljettu. Elintarvikkeita ja niiden tuotantopanoksia tuodaan ja…

14.3.2023 Miksi valita suomalaista

Ruoka työllistää ja kasvattaa kansantaloutta

Ruoka pyörittää kansantalouden rattaita Kotimainen maatalous, elintarviketeollisuus, elintarvikkeiden tukku- ja vähittäiskauppa sekä ravitsemispalvelut työllistävät,…

14.3.2023 Miksi valita suomalaista

Ruoan puhtaus syntyy tinkimättömällä työllä

Suomessa ruoan puhtaus on tietoinen valinta ja sen hyväksi tehdään paljon tinkimätöntä työtä. Lähtökohtana…

16.2.2023 Miksi valita suomalaista

Suomalainen ruokakulttuuri kukoistaa

Suomalainen ruokakulttuuri elää ja uudistuu. Energiatankkauksen rinnalle ovat nousseet makuelämykset ja halu tietää ruuan…

8.2.2023 Miksi valita suomalaista

Lähiruokaa pieniltä ja isoilta valmistajilta

Pienet elintarvikeyritykset erikoistuvat usein paikallisiin herkkuihin. Isot yritykset taas valmistavat koko kansan ruokamakuja. Yhteistä…

16.2.2023 Miksi valita suomalaista

Fiksu syö suomalaista ja pysyy terveenä

Kotoisista raaka-aineista valmistettu ruoka sopii terveydestään huolehtiville, olipa näkökulma ruokailuun mikä tahansa. Metsät, vedet…

#SuomalaisenRuoanPäivä

    Siirry takaisin sivun alkuun