Tule mukaan Ruokakasvatuksen kehittäminen poikkeusoloissa -virtuaalitapahtumaan 24.3.2021

Tiedote

Ruokatieto Yhdistys ry järjestää ruokakasvatuksen kehittäminen poikkeusoloissa –virtuaalitapahtuman 24.3.2021 klo 13-14:30. Maksuton tapahtuma koostuu kahdesta osasta: ruokakasvatuksen asiantuntijoiden paneelikeskustelusta sekä Vuoden ruokakasvattaja 2021 -voittajan julkistamistilaisuudesta.

Tapahtuma on suunnattu nykyisille ja tuleville ruokakasvattajille sekä lasten ja nuorten vanhemmille. Tapahtumassa käsitellään ruokakasvatuksen toteutumista poikkeusolojen aikana. Yleisö voi esittää panelisteille kysymyksiä ennen tapahtumaa ja sen aikana.

Voit seurata virtuaalitapahtumaa maksutta Ruokatiedon YouTube-kanavalta. Tapahtuma striimataan ja on katsottavissa ilman erillistä ilmoittautumista tai kirjautumista.  Tallenne tapahtumasta on katsottavissa Ruokatiedon YouTube-kanavalla myös tapahtuman jälkeen. 

ESITÄ KYSYMYKSESI ASIANTUNTIJOILLE JO NYT 

Tapahtuma alkaa paneelikeskustelulla, jossa käsitellään ruokakasvatuksen toteutumista ja sen kehittämistä poikkeusoloissa. 

Paneelikeskusteluun osallistuvat ruokakasvatukseen ja ruoka-alaan monipuolisesti syventyneet asiantuntijat. Voit esittää kysymyksiä asiantuntijoille jo etukäteen.

Paneelikeskustelijoina toimivat Opetushallituksen opetusneuvos Marjaana Manninen, Helsingin yliopiston tutkijatohtori Kristiina Janhonen sekä Marttaliiton kehittämispäällikkö Emmi Tuovinen. Paneelikeskustelua johtaa Ruokatiedon toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi. 

Yleisöllä on mahdollisuus osallistua paneelikeskusteluun esittämällä panelisteille suunnattuja kysymyksiä ennakkoon. Kirjoita kysymyksesi lomakkeelle 16.3.2021 mennessä. Kysymyksiä voi esittää tapahtumasivulla myös tapahtuman aikana. 

TULE KATSOMAAN, KENET VALITAAN VUODEN RUOKAKASVATTAJAKSI 

Esityksen Vuoden ruokakasvattajaksi voi tehdä sekä yksityinen henkilö että yritys, yhteisö, koulu, muu työyhteisö tai työnantaja. Vuoden ruokakasvattaja -ehdotuksen voi jättää lomakkeelle 28.2.2021 mennessä. 

Vuoden ruokakasvattaja voi olla henkilö, yhteisö, yritys tai yhdistys, joka toimii vastuullisesti, yhteistyökykyisesti ja intohimoisesti ruokakasvatuksen parissa. Tunnustuksen saaja on oivaltava alanhuippuosaaja.

Vuoden ruokakasvattaja 2021 -tunnustus myönnetään toimijalle, joka on kehittänyt ruokakasvatusta tai siihen liittyvää osa-aluetta vuoden 2020 poikkeusolojen aikana.  

Vuoden ruokakasvattaja on edistänyt kohderyhmänsä kykyä sopeutua, joustaa ja toimia kestävästi vuoden 2020 poikkeusolojen aikana. 

Palkinnon saajan valitsee asiantuntijoista ja ruoka-alan vaikuttajista koottu raati, joka edustaa koko ruokaketjua pellolta pöytään. Ruokatieto palkitsee Vuoden ruokakasvattajan 1 000 euron huomionosoituksella.

Lisää virtuaalitapahtuma kalenteriisi jo nyt!

 

LISÄTIETOJA  
Anni-Mari Syväniemi  
anni-mari.syvaniemi(at)ruokatieto.fi  
p. +358 50 511 8909  

Noora Laukkanen  
noora.laukkanen(at)ruokatieto.fi  
p. +358 44 236 0039  

Ruokatieto Yhdistys ry edistää suomalaista ruokakulttuuria viestimällä ruuasta ja ruokaketjusta.  

 

Seuraa Ruokatietoa somessa!  
Facebook.com/Ruokatieto.fi  
Twitter.com/Ruokatieto 

Muut ajankohtaiset

Kaikki ajankohtaiset

17.4.2025 Uutinen

Kasvu löytyy rajojen ulkopuolelta-elintarvikeala investoi vientiin

Suuri osa elintarvikeyritysten kasvusta tulee Suomen rajojen ulkopuolelta. Suomalainen elintarvikesektori panostaa brändeihin.

11.4.2025 Tiedote

Kuulammen koulu tuunasi perinneruoat ja vei Ruokavisan voiton

Tyrnäväläisen Kuulammen koulun oppilaat kokkasivat itsensä tämän vuoden Ruokavisan voittoon. Kuulammen menun pääruoassa kaikille…

11.4.2025 Tiedote

Vuoden ruokakasvattajiksi valittiin Pirttimaan tila, Uusituvan tila sekä Maalaisjärki-kanavat

Vuoden ruokakasvattaja -huomionosoitus jaetaan tänä vuonna poikkeuksellisesti kolmelle toimijalle. Pirttimaan tila Torniossa, Uusituvan tila…

28.3.2025 Uutinen

Hintakeskustelusta huolimatta kolmannes kotiin ostetusta ruoasta kotimaisia Hyvää Suomesta -tuotteita

Vaikka ruoan hinta on ollut vilkkaan julkisen keskustelun kohteena, suomalaiset kuluttajat pysyvät uskollisina kotimaiselle…

14.3.2025 Uutinen

Ruokavisan finalistit Posion peruskoulusta sekä Kuivaniemen ja Kuulammen kouluista

Tämän vuoden Ruokavisa on päättynyt ja tiukan visan kolmen kärki on selvillä. Suuret kiitokset…

28.2.2025 Tiedote

Suomalainen ruokakulttuuri muuttuu ajassa – uutta kasvispainotteisuus, ruokasuositukset ja harmitukset

Kalevalan päivänä 28.2. juhlistetaan myös suomalaista ruokakulttuuria. Ruokatiedon teettämän tutkimuksen mukaan suomalaisille oma ruokakulttuuri…

10.2.2025 Uutinen

Ravintoloiden on jatkossakin ilmoitettava lihan alkuperämaa kirjallisesti – asetus voimassa vuoteen 2029 saakka

Vuonna 2019 voimaan tullut asetus (154/2019) velvoittaa, että tarjoilupaikat, kuten ravintolat, laitosruokalat, pikaruokaravintolat, kahvilat…

7.2.2025 Tiedote

Hankintailmoitus EU Oats -hankkeeseen

Ruokatieto Yhdistys toteuttaa kauran EU-menekinedistämishankkeen Aasian markkinoille yhdessä Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry:n…

6.2.2025 Tiedote

Valtionhallinnon uudistukset tukevat ruokaviennin nopeaa kasvua

Ruokatieto on tyytyväinen ulkoministeriön ilmoittamaan uudistukseen, joka koskee Business Finlandin ulkomaantoimintojen integrointia ulkoasianhallintoon. Tulevan…

28.1.2025 Tiedote

Timosen raportissa oikeita keinoja ruokaviennin kaksinkertaistamiseksi

Ruokatieto on tyytyväinen Maa- ja metsätalousministeriön asettaman selvityshenkilön, OTT, työelämäprofessori, Pekka Timosen elintarvikeviennin kasvurakenteita…

9.1.2025 Yleinen

Vuoden ruokakasvattajaa etsitään jälleen

Ruokatieto myöntää vuosittain Vuoden ruokakasvattaja -huomionosoituksen ruokakasvatuksen saralla ansioituneelle toimijalle, joka voi olla henkilö,…

20.12.2024 Tiedote

Joulukinkun ostoa suunnittelevien määrä kasvanut

Joulukinkku on suomalaisten joulupöytien kestosuosikki. Neljä viidestä kuluttajasta aikoo valita jouluherkuksi kinkkua. Suurimmalle osalle…

Siirry takaisin sivun alkuun