Tule mukaan Ruokakasvatuksen kehittäminen poikkeusoloissa -virtuaalitapahtumaan 24.3.2021

Tiedote

Ruokatieto Yhdistys ry järjestää ruokakasvatuksen kehittäminen poikkeusoloissa –virtuaalitapahtuman 24.3.2021 klo 13-14:30. Maksuton tapahtuma koostuu kahdesta osasta: ruokakasvatuksen asiantuntijoiden paneelikeskustelusta sekä Vuoden ruokakasvattaja 2021 -voittajan julkistamistilaisuudesta.

Tapahtuma on suunnattu nykyisille ja tuleville ruokakasvattajille sekä lasten ja nuorten vanhemmille. Tapahtumassa käsitellään ruokakasvatuksen toteutumista poikkeusolojen aikana. Yleisö voi esittää panelisteille kysymyksiä ennen tapahtumaa ja sen aikana.

Voit seurata virtuaalitapahtumaa maksutta Ruokatiedon YouTube-kanavalta. Tapahtuma striimataan ja on katsottavissa ilman erillistä ilmoittautumista tai kirjautumista.  Tallenne tapahtumasta on katsottavissa Ruokatiedon YouTube-kanavalla myös tapahtuman jälkeen. 

ESITÄ KYSYMYKSESI ASIANTUNTIJOILLE JO NYT 

Tapahtuma alkaa paneelikeskustelulla, jossa käsitellään ruokakasvatuksen toteutumista ja sen kehittämistä poikkeusoloissa. 

Paneelikeskusteluun osallistuvat ruokakasvatukseen ja ruoka-alaan monipuolisesti syventyneet asiantuntijat. Voit esittää kysymyksiä asiantuntijoille jo etukäteen.

Paneelikeskustelijoina toimivat Opetushallituksen opetusneuvos Marjaana Manninen, Helsingin yliopiston tutkijatohtori Kristiina Janhonen sekä Marttaliiton kehittämispäällikkö Emmi Tuovinen. Paneelikeskustelua johtaa Ruokatiedon toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi. 

Yleisöllä on mahdollisuus osallistua paneelikeskusteluun esittämällä panelisteille suunnattuja kysymyksiä ennakkoon. Kirjoita kysymyksesi lomakkeelle 16.3.2021 mennessä. Kysymyksiä voi esittää tapahtumasivulla myös tapahtuman aikana. 

TULE KATSOMAAN, KENET VALITAAN VUODEN RUOKAKASVATTAJAKSI 

Esityksen Vuoden ruokakasvattajaksi voi tehdä sekä yksityinen henkilö että yritys, yhteisö, koulu, muu työyhteisö tai työnantaja. Vuoden ruokakasvattaja -ehdotuksen voi jättää lomakkeelle 28.2.2021 mennessä. 

Vuoden ruokakasvattaja voi olla henkilö, yhteisö, yritys tai yhdistys, joka toimii vastuullisesti, yhteistyökykyisesti ja intohimoisesti ruokakasvatuksen parissa. Tunnustuksen saaja on oivaltava alanhuippuosaaja.

Vuoden ruokakasvattaja 2021 -tunnustus myönnetään toimijalle, joka on kehittänyt ruokakasvatusta tai siihen liittyvää osa-aluetta vuoden 2020 poikkeusolojen aikana.  

Vuoden ruokakasvattaja on edistänyt kohderyhmänsä kykyä sopeutua, joustaa ja toimia kestävästi vuoden 2020 poikkeusolojen aikana. 

Palkinnon saajan valitsee asiantuntijoista ja ruoka-alan vaikuttajista koottu raati, joka edustaa koko ruokaketjua pellolta pöytään. Ruokatieto palkitsee Vuoden ruokakasvattajan 1 000 euron huomionosoituksella.

Lisää virtuaalitapahtuma kalenteriisi jo nyt!

 

LISÄTIETOJA  
Anni-Mari Syväniemi  
anni-mari.syvaniemi(at)ruokatieto.fi  
p. +358 50 511 8909  

Noora Laukkanen  
noora.laukkanen(at)ruokatieto.fi  
p. +358 44 236 0039  

Ruokatieto Yhdistys ry edistää suomalaista ruokakulttuuria viestimällä ruuasta ja ruokaketjusta.  

 

Seuraa Ruokatietoa somessa!  
Facebook.com/Ruokatieto.fi  
Twitter.com/Ruokatieto 

Muut ajankohtaiset

Kaikki ajankohtaiset

9.5.2023 Tiedote

Ruokavisa vie ruokakasvatusta yläkouluihin: voitto oivaltavalle Nöykkiön koulun joukkueelle

Ruokavisa on yläkouluille suunnattu ruokakasvatuksen opetuskokonaisuus, jossa opitaan ruoan reiteistä pellolta pöytään sekä fiksua…

30.3.2023 Tiedote

Rakentavaa ruokapuhetta edistäneet Sanna Talvia ja Juuso Joona palkittiin Vuoden ruokakasvattajina

Vuoden ruokakasvattaja 2023 -huomionosoituksen ovat saaneet yliopistonlehtori Sanna Talvia Itä-Suomen yliopistosta Joensuun kampukselta sekä…

25.3.2023 Tiedote

Ruokavisan finaaliin joukkueet Nöykkiön koulusta ja Jyväskylän normaalikoulusta

Ruokavisan alkukarsinnat on nyt käyty. Kiitos kaikille osallistuneille opettajille ja oppilaille! Kilpailuun osallistuneista oppilasryhmistä…

6.2.2023 Tiedote

Ruokavisa 2023 on käynnistynyt!

Ruokavisan valtakunnallinen osaamiskilpailu on nyt käynnissä! Osaamiskilpailuun voivat osallistua yläkoulun oppilaat opettajansa johdolla. Oppilaiden…

3.2.2023 Tiedote

Merkinnät elintarvikepakkauksissa eivät saa johtaa kuluttajia harhaan

Kuluttajat ovat tällä hetkellä erittäin kiinnostuneita ruoan alkuperästä. Siksi on tärkeätä, että pakkausten tarjoama…

25.1.2023 Tiedote

Ehdota Vuoden ruokakasvattajaa!

Ruokatieto myöntää Vuoden ruokakasvattaja –huomionosoituksen tänä keväänä ruokakasvatuksen saralla ansioituneelle toimijalle, joka on toiminnallaan…

19.12.2022 Tiedote

Ruokavisa 2023 -oppimateriaali on julkaistu – teemana alkutuotanto

Ruokavisan teemana on tällä kertaa alkutuotanto, eli toiminta kotimaisessa ruoantuotannossa. Oppimateriaali on nyt julkaistu…

30.11.2022 Tiedote

Ruokavisa 2023 – Aiheena alkutuotanto

Ruokavisa on yläkouluille suunnattu opetuskokonaisuus, jossa tällä kertaa tutustutaan alkutuotantoon. Ruoantuotanto on ajankohtainen aihe,…

24.11.2022 Tiedote

Ruokatiedon hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Elli Siltala

Ruokatieto Yhdistys ry:n vuosikokouksessa 23.11. valittiin hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi johtaja Elli Siltala Valio Oy:stä…

7.11.2022 Tiedote

Uusi Ravitsemuskatsaus tarjoaa näkymiä ravitsemustieteen ajankohtaiseen tutkimukseen

Vuoden 2022 Ravitsemuskatsaus esittelee ravitsemustieteessä tehtävää tutkimusta monesta näkökulmasta. Ruokavalinnoillamme on merkitystä terveyden ja…

2.11.2022 Tiedote

Hyvää Suomesta -merkittyjen elintarvikkeiden kotimaisuusaste pysynyt korkeana

Ruokaketjun kohtaamat haasteet eivät näy Hyvää Suomesta -merkittyjen tuotteiden raaka-aineiden kotimaisuusasteessa. Hyvää Suomesta -tuotteiden raaka-aineiden kotimaisuusaste on…

14.10.2022 Tiedote

Hävikki-battlessa hienoja oivalluksia hävikin hyödyntämisestä – kuvakilpailun voittajat Oulusta ja Kuopiosta

Tämän vuoden Hävikki-battlessa nähtiin jälleen upeita oivalluksia ruokahävikin hyötykäytöstä. Yli 8500 yläkoulun valinnaisen kotitalouden…

Siirry takaisin sivun alkuun