Tule mukaan Ruokakasvatuksen kehittäminen poikkeusoloissa -virtuaalitapahtumaan 24.3.2021

Tiedote

Ruokatieto Yhdistys ry järjestää ruokakasvatuksen kehittäminen poikkeusoloissa –virtuaalitapahtuman 24.3.2021 klo 13-14:30. Maksuton tapahtuma koostuu kahdesta osasta: ruokakasvatuksen asiantuntijoiden paneelikeskustelusta sekä Vuoden ruokakasvattaja 2021 -voittajan julkistamistilaisuudesta.

Tapahtuma on suunnattu nykyisille ja tuleville ruokakasvattajille sekä lasten ja nuorten vanhemmille. Tapahtumassa käsitellään ruokakasvatuksen toteutumista poikkeusolojen aikana. Yleisö voi esittää panelisteille kysymyksiä ennen tapahtumaa ja sen aikana.

Voit seurata virtuaalitapahtumaa maksutta Ruokatiedon YouTube-kanavalta. Tapahtuma striimataan ja on katsottavissa ilman erillistä ilmoittautumista tai kirjautumista.  Tallenne tapahtumasta on katsottavissa Ruokatiedon YouTube-kanavalla myös tapahtuman jälkeen. 

ESITÄ KYSYMYKSESI ASIANTUNTIJOILLE JO NYT 

Tapahtuma alkaa paneelikeskustelulla, jossa käsitellään ruokakasvatuksen toteutumista ja sen kehittämistä poikkeusoloissa. 

Paneelikeskusteluun osallistuvat ruokakasvatukseen ja ruoka-alaan monipuolisesti syventyneet asiantuntijat. Voit esittää kysymyksiä asiantuntijoille jo etukäteen.

Paneelikeskustelijoina toimivat Opetushallituksen opetusneuvos Marjaana Manninen, Helsingin yliopiston tutkijatohtori Kristiina Janhonen sekä Marttaliiton kehittämispäällikkö Emmi Tuovinen. Paneelikeskustelua johtaa Ruokatiedon toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi. 

Yleisöllä on mahdollisuus osallistua paneelikeskusteluun esittämällä panelisteille suunnattuja kysymyksiä ennakkoon. Kirjoita kysymyksesi lomakkeelle 16.3.2021 mennessä. Kysymyksiä voi esittää tapahtumasivulla myös tapahtuman aikana. 

TULE KATSOMAAN, KENET VALITAAN VUODEN RUOKAKASVATTAJAKSI 

Esityksen Vuoden ruokakasvattajaksi voi tehdä sekä yksityinen henkilö että yritys, yhteisö, koulu, muu työyhteisö tai työnantaja. Vuoden ruokakasvattaja -ehdotuksen voi jättää lomakkeelle 28.2.2021 mennessä. 

Vuoden ruokakasvattaja voi olla henkilö, yhteisö, yritys tai yhdistys, joka toimii vastuullisesti, yhteistyökykyisesti ja intohimoisesti ruokakasvatuksen parissa. Tunnustuksen saaja on oivaltava alanhuippuosaaja.

Vuoden ruokakasvattaja 2021 -tunnustus myönnetään toimijalle, joka on kehittänyt ruokakasvatusta tai siihen liittyvää osa-aluetta vuoden 2020 poikkeusolojen aikana.  

Vuoden ruokakasvattaja on edistänyt kohderyhmänsä kykyä sopeutua, joustaa ja toimia kestävästi vuoden 2020 poikkeusolojen aikana. 

Palkinnon saajan valitsee asiantuntijoista ja ruoka-alan vaikuttajista koottu raati, joka edustaa koko ruokaketjua pellolta pöytään. Ruokatieto palkitsee Vuoden ruokakasvattajan 1 000 euron huomionosoituksella.

Lisää virtuaalitapahtuma kalenteriisi jo nyt!

 

LISÄTIETOJA  
Anni-Mari Syväniemi  
anni-mari.syvaniemi(at)ruokatieto.fi  
p. +358 50 511 8909  

Noora Laukkanen  
noora.laukkanen(at)ruokatieto.fi  
p. +358 44 236 0039  

Ruokatieto Yhdistys ry edistää suomalaista ruokakulttuuria viestimällä ruuasta ja ruokaketjusta.  

 

Seuraa Ruokatietoa somessa!  
Facebook.com/Ruokatieto.fi  
Twitter.com/Ruokatieto 

Muut ajankohtaiset

Kaikki ajankohtaiset

25.3.2024 Tiedote

Ruokavisan finaaliin joukkueet Kuulammen ja Lohtajan kouluista sekä Hankoniemen yläasteelta

Ruokavisa on tältä vuodelta visailtu. Kiitos kaikille Ruokavisan alkukarsintoihin osallistuneille oppilaille ja opettajille!

26.2.2024 Uutinen

Kuinka koulunäkki valmistuu?

Tervetuloa mukaan seuraamaan, miten näkkileipä valmistuu Kotkan koulunäkkitehtaalla! Järjestämme yhdessä Ruokakasvatusyhdistys Ruukun kanssa kaksi…

12.2.2024 Yleinen

Kenestä Vuoden ruokakasvattaja? 

Ruokatieto myöntää vuosittain Vuoden ruokakasvattaja -huomionosoituksen ruokakasvatuksen saralla ansioituneelle toimijalle, joka voi olla henkilö,…

2.2.2024 Uutinen

Haemme kahta kesätyöntekijää

Ruokatieto Yhdistys ry on yleishyödyllinen voittoa tavoittelematon yhdistys, tehtävänä on suomalaisen ruoan ja ruoan…

11.1.2024 Uutinen

Ruokakasvatus ja maistuvat ammatit esillä Educassa, tavataan osastollamme!

Tervetuloa saamaan ideoita, vinkkejä ja materiaaleja ruokakasvatustyöhön! Löydät meidät Educasta 26.-27.1.2024 osastolta 6s41.

16.12.2023 Uutinen

30-vuotias Hyvää Suomesta -merkki juhlii työn merkeissä, rakkaudesta oman maan ruokaan

Nykypäivänä miltei kaikki suomalaiset tunnistavat elintarvikepakkauksista löytyvän sinivalkoisen joutsenen. Myös Joutsenlippuna tunnettu Hyvää Suomesta…

12.12.2023 Tiedote

Ruokavisa 2024 -oppimateriaali on julkaistu – teemana viljan reitti pellolta pöytään

Ruokavisan teemana on tällä kertaa vilja ja koko viljaketjun toiminta alkutuotannosta kuluttajalle. Viljalla on…

17.11.2023 Tiedote

Hyvää Suomesta -tuotteissa raaka-aineiden kotimaisuusaste pysynyt korkeana – kasvispainotteista kasvua uutuuksissa 

Viime vuodesta Hyvää Suomesta -merkittyjen tuotteiden määrän kasvua vauhdittivat mm. leipomo- ja kasvistuotteet sekä…

9.10.2023 Tiedote

Hävikki-battle opettaa nuoria ruokahävikin vähentämiseen – kilpailun voittajat Helsingistä ja Maalahdesta

Hävikki-battlessa tehtiin tänäkin vuonna satoja upeita annoksia ja opittiin torjumaan hävikkiä. Lähes 7600 yläkoulun…

6.10.2023 Tiedote

Elli Siltala jatkaa Ruokatieto Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana

Ruokatieto Yhdistys ry:n vuosikokous 4.10. valitsi hallituksen puheenjohtajaksi johtaja Elli Siltalan Valio Oy:stä ja…

11.9.2023 Uutinen

Tietohaarukka 2023 on julkaistu

Kuinka suuri viljasato oli vuonna 2022? Paljonko suomalaiset kuluttavat lihatuotteita? Mihin suuntaan tuottajahinnat ovat…

1.9.2023 Tiedote

Hyvää Suomesta jälleen arvostetuin alkuperämerkki

Hyvää Suomesta –merkki on arvostetuin tuotteen alkuperästä kertova merkki ja Suomen viidenneksi arvostetuin brändi…

Siirry takaisin sivun alkuun