Ruokaviennin kasvujohtajaksi Ruokatieto Yhdistykseen on valittu ETM Jukka Vainionpää

Uutinen

Ruokatieto Yhdistys ry on valinnut elintarviketieteiden maisteri Jukka Vainionpään ruokaviennin kasvujohtajaksi vahvistamaan elintarvikeviennin kasvua yhteistyössä koko vientiekosysteemin kanssa. Uusi kasvujohtaja näkee suomalaisilla elintarvikkeilla paljon vientipotentiaalia, jonka hyödyntäminen vaatii uudenlaisia toimia.

ETM Jukka Vainionpää aloittaa Ruokatiedon ruokaviennin kasvujohtajan tehtävässä vuoden 2025 alusta. Kasvujohtajan tehtävänä on kehittää ruokaviennin strategiaprosessia, yhdistää yritysten tarpeita viennin kasvattamiseksi sekä erityisesti edustaa ruokasektoria ja yritysten näkemystä valtion resurssien ohjauksessa, tutkimus- ja koulutustarpeissa sekä ruokamaakuvan muodostamisessa. Tavoitteena on saada aikaan pysyvä toimintamalli elintarvikesektorin näkemysten kokoamiseksi ja viennin kasvun mahdollistamiseksi jatkuvassa vuoropuhelussa valtion ja verkostojen kanssa.

Jukka Vainionpää on elintarvikealan ja viennin ammattilainen, jolla on vahva kokemus elintarvikeviennistä, kykyä toimia strategisena johtajana sekä näyttöjä onnistuneesta projektijohtamisesta. Hänellä on vankkaa kokemusta kansainvälisestä B2B-myynnistä ja asiakkuuksien hallinnasta sekä laajat verkostot sektorilla.

– Jukka Vainionpää tuo Ruokatietoon vahvaa ruokaviennin kokemusta ja strategista osaamista, joka auttaa elintarvikeviennin strategian toteuttamista, ja vahvistaa Suomen asemaa kansainvälisillä ruokamarkkinoilla, toteaa Ruokatiedon hallituksen puheenjohtaja Elli Siltala

Ruokaviennin kaksinkertaistaminen on tavoitteena kunnianhimoinen ja sen saavuttaminen edellyttää toteutuakseen pitkäaikaista sitoutumista sekä yrityksiltä että valtiolta. Elintarvikeviennin kasvua tullaan toteuttamaan yhteistyössä koko vientiekosysteemin kanssa, johon kuuluvat valtion toiminnot ja palvelut, elintarvikealan yritykset ja yritysryhmät, viennin edistämiseen liittyvät palveluntarjoajat sekä muut alan toimijat.

Vainionpää on innoissaan uudesta tehtävästään ja näkee paljon mahdollisuuksia viennin kehittämisessä.

– Suomessa on perinteisesti investoitu vähemmän ruokavientiin kuin verrokkimaissa niin yritysten kuin valtionkin toimesta. Ruokavientiä koskevat toimenpiteet ovat olleet hajallaan eri toimijoiden kesken ja niitä on vaivannut lyhytjänteisyys. Suomalaisilla elintarvikkeilla, niin ruoka- kuin juomatuotteilla sekä korkean jalostusasteen raaka-aineilla, on kuitenkin erinomainen mahdollisuus pärjätä kansainvälisessä kilpailussa. Puhdas ilma, maailman paras vesi, puhtaan luonnon tarjoamat kasvuolosuhteet yhdessä turvallisen, vakaan korkean teknologian yhteiskunnan kanssa muodostavat pohjan, jonka päälle on hyvä investoida ja rakentaa Suomen ruokaviennin kasvua, toteaa Vainionpää.

Lisätietoja tehtävästä antaa Ruokatieto Yhdistys ry:n hallituksen puheenjohtaja Elli Siltala gsm. +358 50 384 2532/toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi gsm. +358 50 511 8909.

Muut ajankohtaiset

Kaikki ajankohtaiset

10.2.2025 Uutinen

Ravintoloiden on jatkossakin ilmoitettava lihan alkuperämaa kirjallisesti – asetus voimassa vuoteen 2029 saakka

Vuonna 2019 voimaan tullut asetus (154/2019) velvoittaa, että tarjoilupaikat, kuten ravintolat, laitosruokalat, pikaruokaravintolat, kahvilat…

7.2.2025 Tiedote

Hankintailmoitus EU Oats -hankkeeseen

Ruokatieto Yhdistys toteuttaa kauran EU-menekinedistämishankkeen Aasian markkinoille yhdessä Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry:n…

6.2.2025 Tiedote

Valtionhallinnon uudistukset tukevat ruokaviennin nopeaa kasvua

Ruokatieto on tyytyväinen ulkoministeriön ilmoittamaan uudistukseen, joka koskee Business Finlandin ulkomaantoimintojen integrointia ulkoasianhallintoon. Tulevan…

28.1.2025 Tiedote

Timosen raportissa oikeita keinoja ruokaviennin kaksinkertaistamiseksi

Ruokatieto on tyytyväinen Maa- ja metsätalousministeriön asettaman selvityshenkilön, OTT, työelämäprofessori, Pekka Timosen elintarvikeviennin kasvurakenteita…

9.1.2025 Yleinen

Vuoden ruokakasvattajaa etsitään jälleen

Ruokatieto myöntää vuosittain Vuoden ruokakasvattaja -huomionosoituksen ruokakasvatuksen saralla ansioituneelle toimijalle, joka voi olla henkilö,…

20.12.2024 Tiedote

Joulukinkun ostoa suunnittelevien määrä kasvanut

Joulukinkku on suomalaisten joulupöytien kestosuosikki. Neljä viidestä kuluttajasta aikoo valita jouluherkuksi kinkkua. Suurimmalle osalle…

19.12.2024 Uutinen

Ruokakasvatus esillä Educassa tammikuussa, tervetuloa osastollemme!

Tervetuloa Ruokatiedon, Maistuvan koulun ja Ruokatutkan yhteiselle osastolle 6t29 hakemaan vinkkejä, ideoita ja materiaaleja…

5.12.2024 Tiedote

Ruokatieto Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana jatkaa Elli Siltala

Ruokatieto Yhdistys ry:n vuosikokous 4.12. valitsi hallituksen puheenjohtajaksi johtaja Elli Siltalan Valio Oy:stä ja…

5.12.2024 Uutinen

Ruokavisa 2025 -oppimateriaali on julkaistu

Ruokavisassa tutustutaan tänä vuonna ruoan valintaan ja siihen vaikuttaviin tekijöihin niin yksilön kuin yhteiskunnan…

3.12.2024 Uutinen

Ruokaviennin kasvujohtajaksi Ruokatieto Yhdistykseen on valittu ETM Jukka Vainionpää

Ruokatieto Yhdistys ry on valinnut elintarviketieteiden maisteri Jukka Vainionpään ruokaviennin kasvujohtajaksi vahvistamaan elintarvikeviennin kasvua…

3.12.2024 Uutinen

Ruokatieto Yhdistys ruokaviennin yrityslähtöisen kasvualustan kehittäjäksi

Ruokaviraston päätöksen mukaan Ruokatieto Yhdistys ry ja Suomen elintarvikevientiyhdistys SUVI ry muodostavat yhdessä ruokaviennin…

1.11.2024 Yleinen

Hyvää Suomesta -merkittyjen elintarvikkeiden kotimaisuus yhä korkea

Reilulla kolmasosalla Hyvää Suomesta -merkityistä tuotteista raaka-aineiden kotimaisuusaste on 100 prosenttia. Lisäksi kolmannes tuotteista…

Siirry takaisin sivun alkuun