Ruokatiedon hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Elli Siltala

Tiedote

Ruokatieto Yhdistys ry:n vuosikokouksessa 23.11. valittiin hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi johtaja Elli Siltala Valio Oy:stä ja varapuheenjohtajaksi päivittäistavarakaupan johtaja Harri Hovi Kesko Oyj:stä.

– Oman maan ruoka on aina tärkeää, ja sen merkitys on entisestäänkin kasvanut pitkän pandemia-ajan ja Ukrainassa käytävän sodan aikana. Globaali ruokajärjestelmä on viime aikoina osoittanut haavoittuvuutensa pitkien toimitusketjujen ja riippuvuuksien maailmassa, mikä muituttaa kunkin maan oman huoltovarmuuden tärkeydestä. On elintärkeää, että suomalainen ruoantuotanto säilyy elinvoimaisena ja sen kysyntä korkeana, kertoo Ruokatiedon hallituksen puheenjohtajana aloittava Elli Siltala Valio Oy:stä.

Ruokatieto Yhdistys ry on koonnut suomalaisen ruoan tekijät yhteen jo kolmen vuosikymmenen ajan. Ensi vuonna 30-vuotista taivaltaan juhlivan Ruokatieto Yhdistyksen 360 jäsentä ja Hyvää Suomesta -merkin käyttäjää edustavat koko suomalaisen ruokaketjun toimijoita alkutuotannosta elintarviketeollisuuteen ja kauppaan.

– Hyvää Suomesta -merkki on vuosikymmenten ajan helpottanut kuluttajia kotimaisten valintojen tekemisessä. Tällä hetkellä kotimainen lähellä tuotettu ruoka on kuluttajien arvostuksessa erittäin korkealla ja kiinnostaa suomalaisia enemmän kuin koskaan. On tärkeätä, että voimme jatkossakin turvata kotimaisen ruoan matkan kauppojen hyllyille, toteaa Harri Hovi Kesko Oyj:stä.  

Helppo tunniste kotimaiselle ruoalle

Yhdistyksen omistama ja hallinnoima Hyvää Suomesta -merkki on suomalaisen ruoan alkuperämerkki, joka kertoo kuluttajille ruokapakkauksissa sen, että elintarvikkeen valmistukseen käytetty raaka-aine ja työ ovat Suomesta. Alkuperän lisäksi Hyvää Suomesta -merkki on myös tunnus suomalaisen ruokaketjun yhteistyöstä.

– Suomalaisen ruokaketjun yhteistyöllä nostamme suomalaisen ruoan merkitystä ja autamme kuluttajia valitsemaan tuotteita, joissa sekä raaka-aine että työ ovat kotimaisia. Suomalaisen ruoan kysynnän vahvistaminen on tärkein tehtävämme, muistuttaa Elli Siltala.

Hyvää Suomesta -merkki on ollut arvostetuin alkuperämerkki ja yksi arvostetuimmista suomalaisbrändeistä ja vuosien ajan.

Ruokatieto Yhdistyksen strategian ‘Rakkaudesta oman maan ruokaan’ toteuttamista johtaa vuonna 2023 monipuolista elintarvikealan osaamista omaava hallitus:

Kaupallinen johtaja Timo Partola, Apetit Ruoka Oy
Markkinointijohtaja Sanna Päällysaho, Atria Suomi Oy
Toimitusjohtaja Caroline Grotenfelt-Fyhr, Famifarm Oy
Toimitusjohtaja Marko Bergholm, Fazer Leipomot Oy
Markkinointijohtaja Mikko Järvinen, HKScan Finland Oy
Professori Mari Niva, Helsingin yliopisto
Päivittäistavarakaupan johtaja Harri Hovi, Kesko Oyj
Toiminnanjohtaja Jyrki Wallin, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Vastuullisuusasiantuntija Hanna Muukka, Osuustoimintakeskus Pellervo ry
Johtaja Jouni Aura, Ravintoraisio Oy
Päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho, SOK
Toiminnanjohtaja Jonas Laxåback, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC rf
Liiketoimintajohtaja Minna Cousins, Vaasan Oy
Johtaja Elli Siltala, Valio Oy
Yrittäjä Teppo Ylä-Hemmilä, Viipurilainen Kotileipomo Oy

Lisätietoja

Anni-Mari Syväniemi
toiminnanjohtaja
Ruokatieto Yhdistys ryanni-mari.syvaniemi@ruokatieto.fi
p. 050 511 8909

Muut ajankohtaiset

Kaikki ajankohtaiset

20.12.2024 Tiedote

Joulukinkun ostoa suunnittelevien määrä kasvanut

Joulukinkku on suomalaisten joulupöytien kestosuosikki. Neljä viidestä kuluttajasta aikoo valita jouluherkuksi kinkkua. Suurimmalle osalle…

19.12.2024 Uutinen

Ruokakasvatus esillä Educassa tammikuussa, tervetuloa osastollemme!

Tervetuloa Ruokatiedon, Maistuvan koulun ja Ruokatutkan yhteiselle osastolle 6t29 hakemaan vinkkejä, ideoita ja materiaaleja…

5.12.2024 Tiedote

Ruokatieto Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana jatkaa Elli Siltala

Ruokatieto Yhdistys ry:n vuosikokous 4.12. valitsi hallituksen puheenjohtajaksi johtaja Elli Siltalan Valio Oy:stä ja…

5.12.2024 Uutinen

Ruokavisa 2025 -oppimateriaali on julkaistu

Ruokavisassa tutustutaan tänä vuonna ruoan valintaan ja siihen vaikuttaviin tekijöihin niin yksilön kuin yhteiskunnan…

3.12.2024 Uutinen

Ruokaviennin kasvujohtajaksi Ruokatieto Yhdistykseen on valittu ETM Jukka Vainionpää

Ruokatieto Yhdistys ry on valinnut elintarviketieteiden maisteri Jukka Vainionpään ruokaviennin kasvujohtajaksi vahvistamaan elintarvikeviennin kasvua…

3.12.2024 Uutinen

Ruokatieto Yhdistys ruokaviennin yrityslähtöisen kasvualustan kehittäjäksi

Ruokaviraston päätöksen mukaan Ruokatieto Yhdistys ry ja Suomen elintarvikevientiyhdistys SUVI ry muodostavat yhdessä ruokaviennin…

1.11.2024 Yleinen

Hyvää Suomesta -merkittyjen elintarvikkeiden kotimaisuus yhä korkea

Reilulla kolmasosalla Hyvää Suomesta -merkityistä tuotteista raaka-aineiden kotimaisuusaste on 100 prosenttia. Lisäksi kolmannes tuotteista…

30.10.2024 Tiedote

Hävikki-battlen voittajat taituroivat hävikistä herkkuja

Hävikki-battlessa valmistettiin jälleen satoja upeita annoksia ja opittiin torjumaan hävikkiä. Tänä vuonna voittajat tulevat…

7.10.2024 Tiedote

Huoltovarmuus ja omavaraisuus tärkeimmät syyt valita suomalaista ruokaa

Ruokaan liittyvät yhteiskunnallisesti merkittävät syyt nousivat Ruokatieto Yhdistyksen teettämässä kuluttajakyselyssä tärkeimmiksi syiksi valita suomalaista…

4.10.2024 Tiedote

Hyvää Suomesta -merkki löytyy nyt myös kotimaisesta eläintenruoasta

Suomalaisesta raaka-aineesta ja työstä kertovaa Hyvää Suomesta -alkuperämerkkiä voi käyttää nyt myös eläintenruoissa. Merkin…

6.9.2024 Uutinen

Ruokatieto mukaan elintarvikeviennin kehittämiseen – tule johtamaan suomalaisen ruokaviennin kasvua

Suomen elintarvikeviennin kunnianhimoisena tavoitteena on kaksinkertaistaa viennin arvo eli saavuttaa neljän miljardin euron vuosittainen…

5.9.2024 Tiedote

Uusi Tietohaarukka on julkaistu

Millaiset sääolosuhteet olivat vuonna 2023 ja kuinka suuri sato saatiin? Millaiset on ruoka-alan työllisyysvaikutukset…

Siirry takaisin sivun alkuun