Ruokatiedon hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Elli Siltala

Tiedote

Ruokatieto Yhdistys ry:n vuosikokouksessa 23.11. valittiin hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi johtaja Elli Siltala Valio Oy:stä ja varapuheenjohtajaksi päivittäistavarakaupan johtaja Harri Hovi Kesko Oyj:stä.

– Oman maan ruoka on aina tärkeää, ja sen merkitys on entisestäänkin kasvanut pitkän pandemia-ajan ja Ukrainassa käytävän sodan aikana. Globaali ruokajärjestelmä on viime aikoina osoittanut haavoittuvuutensa pitkien toimitusketjujen ja riippuvuuksien maailmassa, mikä muituttaa kunkin maan oman huoltovarmuuden tärkeydestä. On elintärkeää, että suomalainen ruoantuotanto säilyy elinvoimaisena ja sen kysyntä korkeana, kertoo Ruokatiedon hallituksen puheenjohtajana aloittava Elli Siltala Valio Oy:stä.

Ruokatieto Yhdistys ry on koonnut suomalaisen ruoan tekijät yhteen jo kolmen vuosikymmenen ajan. Ensi vuonna 30-vuotista taivaltaan juhlivan Ruokatieto Yhdistyksen 360 jäsentä ja Hyvää Suomesta -merkin käyttäjää edustavat koko suomalaisen ruokaketjun toimijoita alkutuotannosta elintarviketeollisuuteen ja kauppaan.

– Hyvää Suomesta -merkki on vuosikymmenten ajan helpottanut kuluttajia kotimaisten valintojen tekemisessä. Tällä hetkellä kotimainen lähellä tuotettu ruoka on kuluttajien arvostuksessa erittäin korkealla ja kiinnostaa suomalaisia enemmän kuin koskaan. On tärkeätä, että voimme jatkossakin turvata kotimaisen ruoan matkan kauppojen hyllyille, toteaa Harri Hovi Kesko Oyj:stä.  

Helppo tunniste kotimaiselle ruoalle

Yhdistyksen omistama ja hallinnoima Hyvää Suomesta -merkki on suomalaisen ruoan alkuperämerkki, joka kertoo kuluttajille ruokapakkauksissa sen, että elintarvikkeen valmistukseen käytetty raaka-aine ja työ ovat Suomesta. Alkuperän lisäksi Hyvää Suomesta -merkki on myös tunnus suomalaisen ruokaketjun yhteistyöstä.

– Suomalaisen ruokaketjun yhteistyöllä nostamme suomalaisen ruoan merkitystä ja autamme kuluttajia valitsemaan tuotteita, joissa sekä raaka-aine että työ ovat kotimaisia. Suomalaisen ruoan kysynnän vahvistaminen on tärkein tehtävämme, muistuttaa Elli Siltala.

Hyvää Suomesta -merkki on ollut arvostetuin alkuperämerkki ja yksi arvostetuimmista suomalaisbrändeistä ja vuosien ajan.

Ruokatieto Yhdistyksen strategian ‘Rakkaudesta oman maan ruokaan’ toteuttamista johtaa vuonna 2023 monipuolista elintarvikealan osaamista omaava hallitus:

Kaupallinen johtaja Timo Partola, Apetit Ruoka Oy
Markkinointijohtaja Sanna Päällysaho, Atria Suomi Oy
Toimitusjohtaja Caroline Grotenfelt-Fyhr, Famifarm Oy
Toimitusjohtaja Marko Bergholm, Fazer Leipomot Oy
Markkinointijohtaja Mikko Järvinen, HKScan Finland Oy
Professori Mari Niva, Helsingin yliopisto
Päivittäistavarakaupan johtaja Harri Hovi, Kesko Oyj
Toiminnanjohtaja Jyrki Wallin, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Vastuullisuusasiantuntija Hanna Muukka, Osuustoimintakeskus Pellervo ry
Johtaja Jouni Aura, Ravintoraisio Oy
Päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho, SOK
Toiminnanjohtaja Jonas Laxåback, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC rf
Liiketoimintajohtaja Minna Cousins, Vaasan Oy
Johtaja Elli Siltala, Valio Oy
Yrittäjä Teppo Ylä-Hemmilä, Viipurilainen Kotileipomo Oy

Lisätietoja

Anni-Mari Syväniemi
toiminnanjohtaja
Ruokatieto Yhdistys ryanni-mari.syvaniemi@ruokatieto.fi
p. 050 511 8909

Muut ajankohtaiset

Kaikki ajankohtaiset

4.10.2024 Tiedote

Hyvää Suomesta -merkki löytyy nyt myös kotimaisesta eläintenruoasta

Suomalaisesta raaka-aineesta ja työstä kertovaa Hyvää Suomesta -alkuperämerkkiä voi käyttää nyt myös eläintenruoissa. Merkin…

6.9.2024 Uutinen

Ruokatieto mukaan elintarvikeviennin kehittämiseen – tule johtamaan suomalaisen ruokaviennin kasvua

Suomen elintarvikeviennin kunnianhimoisena tavoitteena on kaksinkertaistaa viennin arvo eli saavuttaa neljän miljardin euron vuosittainen…

5.9.2024 Tiedote

Uusi Tietohaarukka on julkaistu

Millaiset sääolosuhteet olivat vuonna 2023 ja kuinka suuri sato saatiin? Millaiset on ruoka-alan työllisyysvaikutukset…

3.9.2024 Tiedote

Vietä kanssamme Suomalaisen ruoan päivää!

Tämän vuoden Suomalaisen ruoan päivää 4. syyskuuta juhlitaan teemalla “Ruokaa, työtä, turvaa”. Nämä sanat…

30.8.2024 Tiedote

Ruokaketju on valmis sitoutumaan ruoka-alan kasvuohjelmaan yhdessä – valtiolta odotetaan pitkäjänteistä sitoutumista

Ruokatieto Yhdistys ry ja Suomen elintarvikevientiyhdistys SUVI ry toteavat hallitusohjelman tavoitteen ruokaviennin kaksinkertaistamiseksi nykyisestä…

29.8.2024 Uutinen

Hyvää Suomesta -merkki on Suomen kolmanneksi arvostetuin brändi

Suomalaiset arvostavat Hyvää Suomesta –merkkiä korkealle. Tämä selviää tuoreesta Taloustutkimus Oy:n toteuttamasta Brändien arvostus…

23.8.2024 Tiedote

Kuluttajista joka viides aikoo lisätä suomalaisen ruoan ostamista

Yli puolet suomalaisista kertoo ostavansa jo paljon suomalaista ruokaa, osa jopa kaiken, minkä suomalaisena…

8.8.2024 Uutinen

Millainen on kananmunan matka kanalasta kennoon ja keittiöön?

Tervetuloa mukaan seuraamaan, miten kanat elävät luomukanaloissa ja miten luomukananmunia tuotetaan! Järjestämme yhdessä Ruokakasvatusyhdistys…

6.8.2024 Uutinen

Tiede ja teknologia – ratkaisuja kestävään ruoan tuotantoon Suomessa -webinaari 4.9. klo 9

Suomalaisen ruoan päivänä 4.9. klo 9–10 Elintarviketieteiden Seura järjestää yhdessä Ruokatieto Yhdistyksen kanssa kaikille avoimen…

25.6.2024 Uutinen

Hyvää Suomesta -merkkiä päivitettiin selkeämmäksi

Lähes jokaisen suomalaisen tunnistama sinivalkoinen joutsen eli Hyvää Suomesta -merkki päivitti ilmettään entistä selkeämmäksi.

22.4.2024 Tiedote

Lempäälän ruokapalvelu on Vuoden ruokakasvattaja – kunniamaininta Marjo Sundströmille

Vuoden ruokakasvattajaksi on valittu Lempäälän ruokapalvelu ja erityisesti siellä toimiva ruokakasvatuksen tiimi, johon kuuluvat…

19.4.2024 Tiedote

Ruokavisan voittoon kokkasi Lohtajan koulun joukkue

Lohtajan koulun suoritus ylsi tämän vuoden Ruokavisan voittoon. Lohtajan menussa kohtasivat viljatuotteet, kauden kala…

Siirry takaisin sivun alkuun