Ruokatiedon hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Elli Siltala

Tiedote

Ruokatieto Yhdistys ry:n vuosikokouksessa 23.11. valittiin hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi johtaja Elli Siltala Valio Oy:stä ja varapuheenjohtajaksi päivittäistavarakaupan johtaja Harri Hovi Kesko Oyj:stä.

– Oman maan ruoka on aina tärkeää, ja sen merkitys on entisestäänkin kasvanut pitkän pandemia-ajan ja Ukrainassa käytävän sodan aikana. Globaali ruokajärjestelmä on viime aikoina osoittanut haavoittuvuutensa pitkien toimitusketjujen ja riippuvuuksien maailmassa, mikä muituttaa kunkin maan oman huoltovarmuuden tärkeydestä. On elintärkeää, että suomalainen ruoantuotanto säilyy elinvoimaisena ja sen kysyntä korkeana, kertoo Ruokatiedon hallituksen puheenjohtajana aloittava Elli Siltala Valio Oy:stä.

Ruokatieto Yhdistys ry on koonnut suomalaisen ruoan tekijät yhteen jo kolmen vuosikymmenen ajan. Ensi vuonna 30-vuotista taivaltaan juhlivan Ruokatieto Yhdistyksen 360 jäsentä ja Hyvää Suomesta -merkin käyttäjää edustavat koko suomalaisen ruokaketjun toimijoita alkutuotannosta elintarviketeollisuuteen ja kauppaan.

– Hyvää Suomesta -merkki on vuosikymmenten ajan helpottanut kuluttajia kotimaisten valintojen tekemisessä. Tällä hetkellä kotimainen lähellä tuotettu ruoka on kuluttajien arvostuksessa erittäin korkealla ja kiinnostaa suomalaisia enemmän kuin koskaan. On tärkeätä, että voimme jatkossakin turvata kotimaisen ruoan matkan kauppojen hyllyille, toteaa Harri Hovi Kesko Oyj:stä.  

Helppo tunniste kotimaiselle ruoalle

Yhdistyksen omistama ja hallinnoima Hyvää Suomesta -merkki on suomalaisen ruoan alkuperämerkki, joka kertoo kuluttajille ruokapakkauksissa sen, että elintarvikkeen valmistukseen käytetty raaka-aine ja työ ovat Suomesta. Alkuperän lisäksi Hyvää Suomesta -merkki on myös tunnus suomalaisen ruokaketjun yhteistyöstä.

– Suomalaisen ruokaketjun yhteistyöllä nostamme suomalaisen ruoan merkitystä ja autamme kuluttajia valitsemaan tuotteita, joissa sekä raaka-aine että työ ovat kotimaisia. Suomalaisen ruoan kysynnän vahvistaminen on tärkein tehtävämme, muistuttaa Elli Siltala.

Hyvää Suomesta -merkki on ollut arvostetuin alkuperämerkki ja yksi arvostetuimmista suomalaisbrändeistä ja vuosien ajan.

Ruokatieto Yhdistyksen strategian ‘Rakkaudesta oman maan ruokaan’ toteuttamista johtaa vuonna 2023 monipuolista elintarvikealan osaamista omaava hallitus:

Kaupallinen johtaja Timo Partola, Apetit Ruoka Oy
Markkinointijohtaja Sanna Päällysaho, Atria Suomi Oy
Toimitusjohtaja Caroline Grotenfelt-Fyhr, Famifarm Oy
Toimitusjohtaja Marko Bergholm, Fazer Leipomot Oy
Markkinointijohtaja Mikko Järvinen, HKScan Finland Oy
Professori Mari Niva, Helsingin yliopisto
Päivittäistavarakaupan johtaja Harri Hovi, Kesko Oyj
Toiminnanjohtaja Jyrki Wallin, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry
Vastuullisuusasiantuntija Hanna Muukka, Osuustoimintakeskus Pellervo ry
Johtaja Jouni Aura, Ravintoraisio Oy
Päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho, SOK
Toiminnanjohtaja Jonas Laxåback, Svenska lantbruksproducenternas centralförbund SLC rf
Liiketoimintajohtaja Minna Cousins, Vaasan Oy
Johtaja Elli Siltala, Valio Oy
Yrittäjä Teppo Ylä-Hemmilä, Viipurilainen Kotileipomo Oy

Lisätietoja

Anni-Mari Syväniemi
toiminnanjohtaja
Ruokatieto Yhdistys ryanni-mari.syvaniemi@ruokatieto.fi
p. 050 511 8909

Muut ajankohtaiset

Kaikki ajankohtaiset

9.5.2023 Tiedote

Ruokavisa vie ruokakasvatusta yläkouluihin: voitto oivaltavalle Nöykkiön koulun joukkueelle

Ruokavisa on yläkouluille suunnattu ruokakasvatuksen opetuskokonaisuus, jossa opitaan ruoan reiteistä pellolta pöytään sekä fiksua…

30.3.2023 Tiedote

Rakentavaa ruokapuhetta edistäneet Sanna Talvia ja Juuso Joona palkittiin Vuoden ruokakasvattajina

Vuoden ruokakasvattaja 2023 -huomionosoituksen ovat saaneet yliopistonlehtori Sanna Talvia Itä-Suomen yliopistosta Joensuun kampukselta sekä…

25.3.2023 Tiedote

Ruokavisan finaaliin joukkueet Nöykkiön koulusta ja Jyväskylän normaalikoulusta

Ruokavisan alkukarsinnat on nyt käyty. Kiitos kaikille osallistuneille opettajille ja oppilaille! Kilpailuun osallistuneista oppilasryhmistä…

6.2.2023 Tiedote

Ruokavisa 2023 on käynnistynyt!

Ruokavisan valtakunnallinen osaamiskilpailu on nyt käynnissä! Osaamiskilpailuun voivat osallistua yläkoulun oppilaat opettajansa johdolla. Oppilaiden…

3.2.2023 Tiedote

Merkinnät elintarvikepakkauksissa eivät saa johtaa kuluttajia harhaan

Kuluttajat ovat tällä hetkellä erittäin kiinnostuneita ruoan alkuperästä. Siksi on tärkeätä, että pakkausten tarjoama…

25.1.2023 Tiedote

Ehdota Vuoden ruokakasvattajaa!

Ruokatieto myöntää Vuoden ruokakasvattaja –huomionosoituksen tänä keväänä ruokakasvatuksen saralla ansioituneelle toimijalle, joka on toiminnallaan…

19.12.2022 Tiedote

Ruokavisa 2023 -oppimateriaali on julkaistu – teemana alkutuotanto

Ruokavisan teemana on tällä kertaa alkutuotanto, eli toiminta kotimaisessa ruoantuotannossa. Oppimateriaali on nyt julkaistu…

30.11.2022 Tiedote

Ruokavisa 2023 – Aiheena alkutuotanto

Ruokavisa on yläkouluille suunnattu opetuskokonaisuus, jossa tällä kertaa tutustutaan alkutuotantoon. Ruoantuotanto on ajankohtainen aihe,…

24.11.2022 Tiedote

Ruokatiedon hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Elli Siltala

Ruokatieto Yhdistys ry:n vuosikokouksessa 23.11. valittiin hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi johtaja Elli Siltala Valio Oy:stä…

7.11.2022 Tiedote

Uusi Ravitsemuskatsaus tarjoaa näkymiä ravitsemustieteen ajankohtaiseen tutkimukseen

Vuoden 2022 Ravitsemuskatsaus esittelee ravitsemustieteessä tehtävää tutkimusta monesta näkökulmasta. Ruokavalinnoillamme on merkitystä terveyden ja…

2.11.2022 Tiedote

Hyvää Suomesta -merkittyjen elintarvikkeiden kotimaisuusaste pysynyt korkeana

Ruokaketjun kohtaamat haasteet eivät näy Hyvää Suomesta -merkittyjen tuotteiden raaka-aineiden kotimaisuusasteessa. Hyvää Suomesta -tuotteiden raaka-aineiden kotimaisuusaste on…

14.10.2022 Tiedote

Hävikki-battlessa hienoja oivalluksia hävikin hyödyntämisestä – kuvakilpailun voittajat Oulusta ja Kuopiosta

Tämän vuoden Hävikki-battlessa nähtiin jälleen upeita oivalluksia ruokahävikin hyötykäytöstä. Yli 8500 yläkoulun valinnaisen kotitalouden…

Siirry takaisin sivun alkuun