Bränditutkimus: Suomalaiset arvostavat Hyvää Suomesta-merkkiä

Tiedote

Hyvää Suomesta -merkki on Suomen arvostetuin alkuperämerkki. Hyvää Suomesta -merkki paransi sijoitustaan huimasti viime vuodesta, nyt neljänneksi. Neljäs sija arvostetuimpien brändien joukossa kertoo kuluttajien luottamuksesta ja rakkaudesta oman maan ruokaan.

Brändien arvostus on jälleen selvitetty Markkinointi&Mainonta-lehden tutkimuksessa. Taloustutkimus ja Markkinointi & Mainonta ovat toteuttaneet Brändien arvostus -tutkimusta vuodesta 1997. Tämän vuoden tutkimuksessa oli rankattu 534 brändiä.

Tutkimuksessa kysytään myös suositteluhalukkuutta. Viime vuosina suositeltujen brändien joukko on harventunut, ja tänä vuonna vain 12 ylsi erinomaisiin tuloksiin. Suositeltuimpiin brändeihin kuuluu tuotteen alkuperästä, tuotantotavasta tai ravitsemuksellisesta laadusta kertovia merkkejä, ja Hyvää Suomesta -merkki oli tässä joukossa mukana. 

Alkuperä- ja ympäristömerkit ovat erityisesti nuorten arvostamia. Nuorimman ikäryhmän listalla 12 arvostetuimman brändin kärkeen mahtuu tänä vuonna viisi tuotteiden alkuperästä ja tuotantotavasta kertovaa merkkiä, joista korkeimmalla sijalla on Hyvää Suomesta.  Tämä kertoo nuorten kiinnostuksesta vastuullisuutta kohtaan. 

Lisätietoja:
Anni-Mari Syväniemi, toiminnanjohtaja, p. 050 511 8909, anni-mari.syvaniemi@ruokatieto.fi
Minna Asunmaa, Hyvää Suomesta markkinointipäällikkö, p. 040 4105270, minna.asunmaa@ruokatieto.fi

Muut ajankohtaiset

Kaikki ajankohtaiset

20.12.2024 Tiedote

Joulukinkun ostoa suunnittelevien määrä kasvanut

Joulukinkku on suomalaisten joulupöytien kestosuosikki. Neljä viidestä kuluttajasta aikoo valita jouluherkuksi kinkkua. Suurimmalle osalle…

19.12.2024 Uutinen

Ruokakasvatus esillä Educassa tammikuussa, tervetuloa osastollemme!

Tervetuloa Ruokatiedon, Maistuvan koulun ja Ruokatutkan yhteiselle osastolle 6t29 hakemaan vinkkejä, ideoita ja materiaaleja…

5.12.2024 Tiedote

Ruokatieto Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana jatkaa Elli Siltala

Ruokatieto Yhdistys ry:n vuosikokous 4.12. valitsi hallituksen puheenjohtajaksi johtaja Elli Siltalan Valio Oy:stä ja…

5.12.2024 Uutinen

Ruokavisa 2025 -oppimateriaali on julkaistu

Ruokavisassa tutustutaan tänä vuonna ruoan valintaan ja siihen vaikuttaviin tekijöihin niin yksilön kuin yhteiskunnan…

3.12.2024 Uutinen

Ruokaviennin kasvujohtajaksi Ruokatieto Yhdistykseen on valittu ETM Jukka Vainionpää

Ruokatieto Yhdistys ry on valinnut elintarviketieteiden maisteri Jukka Vainionpään ruokaviennin kasvujohtajaksi vahvistamaan elintarvikeviennin kasvua…

3.12.2024 Uutinen

Ruokatieto Yhdistys ruokaviennin yrityslähtöisen kasvualustan kehittäjäksi

Ruokaviraston päätöksen mukaan Ruokatieto Yhdistys ry ja Suomen elintarvikevientiyhdistys SUVI ry muodostavat yhdessä ruokaviennin…

1.11.2024 Yleinen

Hyvää Suomesta -merkittyjen elintarvikkeiden kotimaisuus yhä korkea

Reilulla kolmasosalla Hyvää Suomesta -merkityistä tuotteista raaka-aineiden kotimaisuusaste on 100 prosenttia. Lisäksi kolmannes tuotteista…

30.10.2024 Tiedote

Hävikki-battlen voittajat taituroivat hävikistä herkkuja

Hävikki-battlessa valmistettiin jälleen satoja upeita annoksia ja opittiin torjumaan hävikkiä. Tänä vuonna voittajat tulevat…

7.10.2024 Tiedote

Huoltovarmuus ja omavaraisuus tärkeimmät syyt valita suomalaista ruokaa

Ruokaan liittyvät yhteiskunnallisesti merkittävät syyt nousivat Ruokatieto Yhdistyksen teettämässä kuluttajakyselyssä tärkeimmiksi syiksi valita suomalaista…

4.10.2024 Tiedote

Hyvää Suomesta -merkki löytyy nyt myös kotimaisesta eläintenruoasta

Suomalaisesta raaka-aineesta ja työstä kertovaa Hyvää Suomesta -alkuperämerkkiä voi käyttää nyt myös eläintenruoissa. Merkin…

6.9.2024 Uutinen

Ruokatieto mukaan elintarvikeviennin kehittämiseen – tule johtamaan suomalaisen ruokaviennin kasvua

Suomen elintarvikeviennin kunnianhimoisena tavoitteena on kaksinkertaistaa viennin arvo eli saavuttaa neljän miljardin euron vuosittainen…

5.9.2024 Tiedote

Uusi Tietohaarukka on julkaistu

Millaiset sääolosuhteet olivat vuonna 2023 ja kuinka suuri sato saatiin? Millaiset on ruoka-alan työllisyysvaikutukset…

Siirry takaisin sivun alkuun