Ruokatieto yhdistyksen rakkaudesta oman maan ruokaan -strategiaa johtamaan monipuolista osaamista omaava hallitus elintarvikealalta

Tiedote

Ruokatieto Yhdistys ry kokoaa Suomalaisen ruoan tekijät yhteen. Ruokatiedon 340 jäsentä ja merkinhaltijaa edustavat koko ruokaketjua pellolta pöytään. Edustettuna ovat niin tuottajat ja valmistajat pk-yrityksistä teollisuuteen kuin tukku- ja vähittäiskauppakin. Yhdistyksen omistama ja hallinnoima Hyvää Suomesta -merkki on suomalaisen ruokaketjun yhteistyön tunnus ja yksi arvostetuimmista suomalaisista brändeistä. Hyvää Suomesta-merkki on suomalaisen ruoan alkuperämerkki, joka kertoo raaka-ainetakuulla, että elintarvikkeen raaka-aine ja työ ovat Suomesta.

Ruokatieto Yhdistyksen vuosikokous pe 27.11.2020 valitsi hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2021 jatkokaudelle Harri Hovi Kesko Oyj ja varapuheenjohtajaksi Jyrki Wallin MTK ry.

Uusiksi jäseniksi hallitukseen valittiin Marko Bergholm Fazer Leipomot Oy, Janne Reunanen Finnforel Oy, Sampo Päällysaho Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK.

 

HALLITUS 2021:

Kaupallinen johtaja Timo Partola, Apetit Ruoka Oy
Markkinointijohtaja Sanna Päällysaho, Atria Suomi Oy
Toimitusjohtaja Caroline Grotenfelt-Fyhr, Famifarm Oy
Toimitusjohtaja Marko Bergholm, Fazer Leipomot Oy
Toimitusjohtaja Janne Reunanen, Finnforel Oy
Kaupallinen johtaja Markus Gotthardt, HKScan Finland Oy
Professori Mari Niva, Helsingin yliopisto, Kuluttajatutkimuskeskus
Tavarakaupan johtaja Harri Hovi, Kesko Oyj, Ruokatieto hallituksen pj
Toiminnanjohtaja Jyrki Wallin, MTK ry, Ruokatieto hallituksen vpj
Talouspäällikkö Juhani Lehto, Osuustoimintakeskus Pellervo ry
Johtaja Olavi Erkinjuntti, Ravintoraisio Oy
Päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho, Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK
Toiminnanjohtaja Jonas Laxåback, SLC r.f.
Johtaja Elli Siltala, Valio Oy
Yrittäjä Teppo Ylä-Hemmilä, Viipurilainen Kotileipomo Oy                 
      

Kuluttajan luottamuksen ja ostokiinnostuksen vahvistaminen kotimaiseen ruokavalintaan on merkittävä ja iso yhteistyöhaaste koko arvoketjulle. Ruokatiedon syksyllä 2020 muodostetun ´rakkaudesta oman maan ruokaan´ strategian tehtävänä on edistää suomalaisen ruokaketjun menestystä tekemällä tunnetuksi osaamista ja työtä pellolta pöytään, toiminnan ytimessä suomalaisen ruoan arvostetuin alkuperämerkki Hyvää Suomesta.
 

Lisätietoja:

Anni-Mari Syväniemi, toiminnanjohtaja
Ruokatieto Yhdistys
050-511 8909anni-mari.syvaniemi@ruokatieto.fi

Muut ajankohtaiset

Kaikki ajankohtaiset

17.4.2025 Uutinen

Kasvu löytyy rajojen ulkopuolelta-elintarvikeala investoi vientiin

Suuri osa elintarvikeyritysten kasvusta tulee Suomen rajojen ulkopuolelta. Suomalainen elintarvikesektori panostaa brändeihin.

11.4.2025 Tiedote

Kuulammen koulu tuunasi perinneruoat ja vei Ruokavisan voiton

Tyrnäväläisen Kuulammen koulun oppilaat kokkasivat itsensä tämän vuoden Ruokavisan voittoon. Kuulammen menun pääruoassa kaikille…

11.4.2025 Tiedote

Vuoden ruokakasvattajiksi valittiin Pirttimaan tila, Uusituvan tila sekä Maalaisjärki-kanavat

Vuoden ruokakasvattaja -huomionosoitus jaetaan tänä vuonna poikkeuksellisesti kolmelle toimijalle. Pirttimaan tila Torniossa, Uusituvan tila…

28.3.2025 Uutinen

Hintakeskustelusta huolimatta kolmannes kotiin ostetusta ruoasta kotimaisia Hyvää Suomesta -tuotteita

Vaikka ruoan hinta on ollut vilkkaan julkisen keskustelun kohteena, suomalaiset kuluttajat pysyvät uskollisina kotimaiselle…

14.3.2025 Uutinen

Ruokavisan finalistit Posion peruskoulusta sekä Kuivaniemen ja Kuulammen kouluista

Tämän vuoden Ruokavisa on päättynyt ja tiukan visan kolmen kärki on selvillä. Suuret kiitokset…

28.2.2025 Tiedote

Suomalainen ruokakulttuuri muuttuu ajassa – uutta kasvispainotteisuus, ruokasuositukset ja harmitukset

Kalevalan päivänä 28.2. juhlistetaan myös suomalaista ruokakulttuuria. Ruokatiedon teettämän tutkimuksen mukaan suomalaisille oma ruokakulttuuri…

10.2.2025 Uutinen

Ravintoloiden on jatkossakin ilmoitettava lihan alkuperämaa kirjallisesti – asetus voimassa vuoteen 2029 saakka

Vuonna 2019 voimaan tullut asetus (154/2019) velvoittaa, että tarjoilupaikat, kuten ravintolat, laitosruokalat, pikaruokaravintolat, kahvilat…

7.2.2025 Tiedote

Hankintailmoitus EU Oats -hankkeeseen

Ruokatieto Yhdistys toteuttaa kauran EU-menekinedistämishankkeen Aasian markkinoille yhdessä Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry:n…

6.2.2025 Tiedote

Valtionhallinnon uudistukset tukevat ruokaviennin nopeaa kasvua

Ruokatieto on tyytyväinen ulkoministeriön ilmoittamaan uudistukseen, joka koskee Business Finlandin ulkomaantoimintojen integrointia ulkoasianhallintoon. Tulevan…

28.1.2025 Tiedote

Timosen raportissa oikeita keinoja ruokaviennin kaksinkertaistamiseksi

Ruokatieto on tyytyväinen Maa- ja metsätalousministeriön asettaman selvityshenkilön, OTT, työelämäprofessori, Pekka Timosen elintarvikeviennin kasvurakenteita…

9.1.2025 Yleinen

Vuoden ruokakasvattajaa etsitään jälleen

Ruokatieto myöntää vuosittain Vuoden ruokakasvattaja -huomionosoituksen ruokakasvatuksen saralla ansioituneelle toimijalle, joka voi olla henkilö,…

20.12.2024 Tiedote

Joulukinkun ostoa suunnittelevien määrä kasvanut

Joulukinkku on suomalaisten joulupöytien kestosuosikki. Neljä viidestä kuluttajasta aikoo valita jouluherkuksi kinkkua. Suurimmalle osalle…

Siirry takaisin sivun alkuun