Ruokatieto mukaan elintarvikeviennin kehittämiseen – tule johtamaan suomalaisen ruokaviennin kasvua

Uutinen

Suomen elintarvikeviennin kunnianhimoisena tavoitteena on kaksinkertaistaa viennin arvo eli saavuttaa neljän miljardin euron vuosittainen taso vuoteen 2031 mennessä. Ruokaviennin merkittävän kasvun saavuttaminen edellyttää uudenlaista, jatkuvuutta tukevaa yhteistyötä yritysten, valtion ja viennin tukiverkostojen välillä. Ruokatieto yhdistää jo kaikki ruoka-alan toimijat ja on nyt muodostamassa alustaa ruoka-alan kasvuohjelman vientitavoitteen toteuttamiseksi. Yhdistyksemme 350 jäsenorganisaatiota elintarviketeollisuuden, alkutuotannon ja kaupan alalta edustavat koko ruokaketjua pellolta pöytään.

Haemme nyt kokenutta ruokaviennin kasvujohtajaa


Elintarvikeviennin kasvua toteutetaan yhteistyössä koko vientiekosysteemin kanssa, johon kuuluvat valtion toiminnot ja palvelut, elintarvikealan yritykset ja yritysryhmät, viennin edistämiseen liittyvät palveluntarjoajat sekä muut alan toimijat. Tämän ekosysteemin kanssa toteutettavan kehittämisen johtamiseen haemme nyt ruokaviennin kasvujohtajaa osaksi Ruokatieto Yhdistystä.

Kasvujohtajan tehtävänä on koota elintarvikesektorin yritysten näkemykset viennin edistämisestä ja siihen liittyvistä tarvittavista resursseista sekä yhteistyön malleista maassamme ja toimia strategisena johtajana. Tehtävän tavoitteena on saada aikaan pysyvä toimintamalli elintarvikesektorin näkemysten kokoamiseksi ja viennin kasvun mahdollistamiseksi jatkuvassa vuoropuhelussa valtion ja verkostojen kanssa.

Kasvujohtajan tehtävänä on:
• Kehittää ruokaviennin strategiaprosessia
• Yhdistää yritysten ja erilaisten yritysryhmien tarpeet viennin kasvattamiseksi
• Edustaa yritysten näkemystä valtion resurssien ohjauksessa, tutkimus- ja koulutustarpeissa sekä ruokamaakuvan muodostamisessa
• Koordinoida viennin kasvuun tähtääviä EU-hankehakuja

Odotamme sinulta:
• Vahvaa kokemusta viennistä
• Kykyä toimia strategisena johtajana ja yhdistää eri toimijoiden tarpeet
• Näyttöjä onnistuneesta projektijohtamisesta
• Erinomaisia yhteistyö-, viestintä- ja vaikuttamistaitoja
• Innostusta ja sitoutumista Suomen ruoka-alan kasvun edistämiseen
• Sujuvaa suomen ja englannin kielen taitoa

Tarjoamme ainutlaatuisen mahdollisuuden olla mukana toteuttamassa Suomen ruoka-alan kasvuohjelmaa ruokaviennin polttopisteessä. Tehtävässä tukenasi on suomalaisen elintarvikealan huippuosaajista koostuva verkosto.

Odotamme sinua innolla mukaan kasvattamaan Suomen ruokavientiä! Käsittelemme hakemuksia aktiivisesti jo hakuaikana, joten lähetäthän hakemuksesi ansioluetteloineen ja palkkatoiveineen mahdollisimman pian, viimeistään 27.9. mennessä osoitteeseen rekry@ruokatieto.fi

Lisätietoja tehtävästä antaa Ruokatieto ry:n hallituksen puheenjohtaja Elli Siltala gsm. +358 50 384 2532 seuraavina ajankohtina maanantaina 9.9. klo 8.00-8.30, tiistaina 10.9. klo 9.30-9.55 sekä perjantaina 13.9. klo 16.00-16.30.

Ruokatieto Yhdistys ry – rakkaudesta oman maan ruokaan
Ruokatieto Yhdistys ry viestii suomalaisen ruokaketjun osaamisesta ja työstä. Toiminnallamme lisäämme elintarvikeketjun ja suomalaisen ruoan tunnettuutta ja arvostusta sekä vahvistamme kotimaisen ruoan kysyntää. Yli 350 jäsentä ja merkinhaltijaa edustavat ruoka-alan toimijoita monipuolisesti, kun mukana ovat alkutuotanto, teollisuus ja kauppa. Toimintamme ytimessä on suomalaisen ruoan arvostetuin alkuperämerkki Hyvää Suomesta. Lisäksi edistämme lasten ja nuorten ruokakasvatusta tekemällä tunnetuksi ruoan reittiä pellolta pöytään.


Ruokatieto to support Finnish Food Export – Come and Lead the Growth of Exports


Finland’s ambitious goal for food exports is to double the value of exports, aiming to reach an annual level of 4 billion euros by 2031. Achieving significant growth in food exports requires a new kind of continuous support collaboration between companies, the state, and export support networks. Ruokatieto already connects all food sector actors and is now forming a platform to implement the export goal of the food sector growth program. Our association’s 350 member organizations from the food industry, primary production, and commerce represent the entire food chain from field to table.


We are now looking for an experienced Food Export Growth Director


The food export growth will be implemented in cooperation with the entire export ecosystem, which includes state functions and services, food industry companies and corporate groups, service providers related to export promotion, and other industry actors. We are now seeking a Food Export Growth Director to join Ruokatieto ry to lead the export growth program implemented with this ecosystem. The Growth Director’s task is to compile the views of the food sector companies on export promotion and the necessary resources and cooperation models in our country and to act as the strategic leader of the growth program. The goal of the task is to create a permanent operating model for compiling the views of the food sector and enabling export growth.

The Growth Director’s tasks include:
• Drive the development of the strategic process for food exports
• Coordinate the needs of companies and business groups to support export growth as part of the export ecosystem
• the companies’ views in the allocation of state resources, research and education needs, and the formation of the food country image
• Coordinating EU funded promotion programs aimed at export growth

We expect from you:
• Strong experience in exports
• Ability to act as a strategic leader and align the needs of various stakeholders
• Proven track record in successful project management
• Excellent collaboration, communication, and influencing skills
• Enthusiasm and commitment to promoting the growth of Finland’s food industry
• Fluent in both Finnish and English

We offer a unique opportunity to be involved in implementing Finland’s food sector growth program at the forefront of food export. In this role, you will be supported by a network of top experts in the Finnish food industry.
We look forward to having you join us in growing Finland’s food exports! We are actively processing applications during the application period, so please send your application with a CV and salary expectations as soon as possible, no later than August 25th, to rekry@ruokatieto.fi

For more information about the position, please contact the chairman of the Ruokatieto ry board, Elli Siltala tel. +358 50 384 2532 during the following times: Monday, September 9th from 8:00 to 8:30, Tuesday, September 10th from 9:30 to 9:55, and Friday, September 13th from 16:00 to 16:30.

Ruokatieto Yhdistys ry communicates the expertise and work within the Finnish food chain. Our mission is to enhance awareness and appreciation of the Finnish food industry and its products, as well as to strengthen the demand for domestic food. With over 350 members and licensees, we represent a broad spectrum of the food industry, including primary production, manufacturing, and retail. At the heart of our work is the “Hyvää Suomesta” label, the most respected origin mark for Finnish food. Additionally, we promote food education for children and youth, raising awareness about the journey of food from farm to table.

Muut ajankohtaiset

Kaikki ajankohtaiset

20.12.2024 Tiedote

Joulukinkun ostoa suunnittelevien määrä kasvanut

Joulukinkku on suomalaisten joulupöytien kestosuosikki. Neljä viidestä kuluttajasta aikoo valita jouluherkuksi kinkkua. Suurimmalle osalle…

19.12.2024 Uutinen

Ruokakasvatus esillä Educassa tammikuussa, tervetuloa osastollemme!

Tervetuloa Ruokatiedon, Maistuvan koulun ja Ruokatutkan yhteiselle osastolle 6t29 hakemaan vinkkejä, ideoita ja materiaaleja…

5.12.2024 Tiedote

Ruokatieto Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana jatkaa Elli Siltala

Ruokatieto Yhdistys ry:n vuosikokous 4.12. valitsi hallituksen puheenjohtajaksi johtaja Elli Siltalan Valio Oy:stä ja…

5.12.2024 Uutinen

Ruokavisa 2025 -oppimateriaali on julkaistu

Ruokavisassa tutustutaan tänä vuonna ruoan valintaan ja siihen vaikuttaviin tekijöihin niin yksilön kuin yhteiskunnan…

3.12.2024 Uutinen

Ruokaviennin kasvujohtajaksi Ruokatieto Yhdistykseen on valittu ETM Jukka Vainionpää

Ruokatieto Yhdistys ry on valinnut elintarviketieteiden maisteri Jukka Vainionpään ruokaviennin kasvujohtajaksi vahvistamaan elintarvikeviennin kasvua…

3.12.2024 Uutinen

Ruokatieto Yhdistys ruokaviennin yrityslähtöisen kasvualustan kehittäjäksi

Ruokaviraston päätöksen mukaan Ruokatieto Yhdistys ry ja Suomen elintarvikevientiyhdistys SUVI ry muodostavat yhdessä ruokaviennin…

1.11.2024 Yleinen

Hyvää Suomesta -merkittyjen elintarvikkeiden kotimaisuus yhä korkea

Reilulla kolmasosalla Hyvää Suomesta -merkityistä tuotteista raaka-aineiden kotimaisuusaste on 100 prosenttia. Lisäksi kolmannes tuotteista…

30.10.2024 Tiedote

Hävikki-battlen voittajat taituroivat hävikistä herkkuja

Hävikki-battlessa valmistettiin jälleen satoja upeita annoksia ja opittiin torjumaan hävikkiä. Tänä vuonna voittajat tulevat…

7.10.2024 Tiedote

Huoltovarmuus ja omavaraisuus tärkeimmät syyt valita suomalaista ruokaa

Ruokaan liittyvät yhteiskunnallisesti merkittävät syyt nousivat Ruokatieto Yhdistyksen teettämässä kuluttajakyselyssä tärkeimmiksi syiksi valita suomalaista…

4.10.2024 Tiedote

Hyvää Suomesta -merkki löytyy nyt myös kotimaisesta eläintenruoasta

Suomalaisesta raaka-aineesta ja työstä kertovaa Hyvää Suomesta -alkuperämerkkiä voi käyttää nyt myös eläintenruoissa. Merkin…

6.9.2024 Uutinen

Ruokatieto mukaan elintarvikeviennin kehittämiseen – tule johtamaan suomalaisen ruokaviennin kasvua

Suomen elintarvikeviennin kunnianhimoisena tavoitteena on kaksinkertaistaa viennin arvo eli saavuttaa neljän miljardin euron vuosittainen…

5.9.2024 Tiedote

Uusi Tietohaarukka on julkaistu

Millaiset sääolosuhteet olivat vuonna 2023 ja kuinka suuri sato saatiin? Millaiset on ruoka-alan työllisyysvaikutukset…

Siirry takaisin sivun alkuun