Ruokaa omasta maasta

Ruokatieto Yhdistys ry edistää suomalaista ruokakulttuuria viestimällä ruuasta ja ruokaketjusta sekä tekemällä tunnetuksi Hyvää Suomesta -merkkiä suomalaisen elintarvikkeen tunnuksena.

Hyvää Suomesta -merkki

Hyvää Suomesta -merkistä tunnistaa, että ruoan raaka-aine ja työ on suomalaista. Mitä se tarkoittaa? Tietoa kuluttajille, ammattiostajille, merkin käyttäjille ja siitä kiinnostuille yrityksille.

Tutustu merkkiin
Ruokatietoa

Ruokatietoa kertoo suomalaisen ruoan tuotannosta ja vastuullisuudesta sekä ruokakaulttuuristamme..

Lisää tietoa ruoasta
Ruokakasvatusta ammattilaisille

Opettajien materiaaliin on koottu opetusmateriaaleja, vinkkejä ja ideoita opetuksen tueksi.

Tutustu ruokakasvatukseen

Hyvää Suomesta -merkki

Mitkä yritykset valmistavat Hyvää Suomesta -merkittyjä tuotteita? Millaisia tuotteista löytyy? Mitä merkki kertoo?

Ruoan reitti luonnosta kuluttajan lautaselle.

Tutustu suomalaisen ruoka-alan eri sektoreihin pintaa syvemmältä. Millainen on eri tuoteryhmien reitti läpi ruokaketjun ja millaista osaamista siihen kytkeytyy?

Tietohaarukka kokoaa tilastot pellolta pöytään.

Se, mitä ja miten Suomessa syödään, kertoo suomalaisesta luonnosta, yhteiskunnasta, historiasta, identiteetistä ja kulttuurista. Tutustu omaleimaisen ruokakulttuurimme piirteisiin.

Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelmassa eli Varukkeessa pohditaan keinoja ammattikeittiöiden vastuullisuus-, ympäristö- ja hiilijalanjälkihaasteiden ratkaisemiseksi.

Ravitsemuskatsaus on lehti ravitsemuksen, opetuksen ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Tutkitusti parasta pellolta pakkaseen

Apetitin pakastevihannekset ovat monelle tuttuja arjen helpottajia. Räpin koetilalla 70 vuotta jatkunut pitkäjänteinen tutkimus- ja koeviljelytoiminta on vahvasti tukenut sitä, että pakasteherneet, kasvissekoitukset ja lukuisat muut ruokatuotteet ovat saatavillamme. Räpin tilan tutkimus- ja koetoiminta ennakoi avomaankasvisten viljelyn tulevaisuutta. Tällä hetkellä tutkitaan uusien kasviproteiinien kuten kikherneen ja härkäpavun viljelyä.

Puheenvuoro: Maakuvaa rakennetaan ruoan avulla

Ruoka on diplomatian työväline. Kansainvälisissä tapaamisissa ruoka on lähes aina jossain muodossa läsnä, ja usein neuvotteluja käydäänkin aterian äärellä. Ruoka yhdistää ihmisiä kansallisuuteen katsomatta ja sen avulla voidaan rakentaa maakuvaa sekä kertoa tarinaa Suomesta ja suomalaisista.

Pysy ajan tasalla Ruokatiedon ja ruokaketjun toiminnasta

Tilaa Ruokatiedon uutiskirje

Uusimmat artikkelit ja ajankohtaiset

23.11.2023Ruokaketjun osaaminen

Tutkitusti parasta pellolta pakkaseen

Apetit-tuotteet lienevät kaikille tuttuja kauppojen pakastealtaista. Räpin koetilalla 70 vuotta jatkunut pitkäjänteinen tutkimus- ja…

17.11.2023Tiedote

Hyvää Suomesta -tuotteissa raaka-aineiden kotimaisuusaste pysynyt korkeana – kasvispainotteista kasvua uutuuksissa 

Viime vuodesta Hyvää Suomesta -merkittyjen tuotteiden määrän kasvua vauhdittivat mm. leipomo- ja kasvistuotteet sekä…

12.10.2023Ruokaketjun vastuullisuus

Kohti tomaattivallankumousta

Tomaatti maistuu suomalaisille, ja se onkin eräs suosituimmista vihanneksistamme. Porissa toimiva Agrifutura Tomaatit Oy…

9.10.2023Tiedote

Hävikki-battle opettaa nuoria ruokahävikin vähentämiseen – kilpailun voittajat Helsingistä ja Maalahdesta

Hävikki-battlessa tehtiin tänäkin vuonna satoja upeita annoksia ja opittiin torjumaan hävikkiä. Lähes 7600 yläkoulun…

6.10.2023Tiedote

Elli Siltala jatkaa Ruokatieto Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana

Ruokatieto Yhdistys ry:n vuosikokous 4.10. valitsi hallituksen puheenjohtajaksi johtaja Elli Siltalan Valio Oy:stä ja…

4.10.2023Puheenvuoro

Maakuvaa rakennetaan ruoan avulla

Ruoka on diplomatian työväline. Kansainvälisissä tapaamisissa ruoka on lähes aina jossain muodossa läsnä, ja…

11.9.2023Uutinen

Tietohaarukka 2023 on julkaistu

Kuinka suuri viljasato oli vuonna 2022? Paljonko suomalaiset kuluttavat lihatuotteita? Mihin suuntaan tuottajahinnat ovat…

6.9.2023Puheenvuoro

Valitse kotimaista myös gluteenittomasti, tuet terveyttä ja omavaraisuutta

Suomen poikkeukselliset kasvuolosuhteet saattavat haastaa gluteenittomien viljojen viljelyä, mutta se mitä olosuhteissa menetetään, korvataan…

1.9.2023Tiedote

Hyvää Suomesta jälleen arvostetuin alkuperämerkki

Hyvää Suomesta –merkki on arvostetuin tuotteen alkuperästä kertova merkki ja Suomen viidenneksi arvostetuin brändi…

31.8.2023Tiedote

4.9. koko Suomi juhlii kotimaista ruokaa

Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9. viidettä kertaa. Päivä on omistettu suomalaisen ruoan tuottajille ja…

17.8.2023Puheenvuoro

Kestävä, kotimainen arki

Ah ihana arki on täällä! Sen myötä monessa perheessä ja kotitaloudessa palataan taas arkisten…

12.6.2023Ruokaketjun vastuullisuus

Itämeren pikkukaloista vastuullinen vaihtoehto tuontikalalle

Hailia Nordicin perustajat Michaela Lindström ja Otto Kaukonen oivalsivat alihyödynnettyjen villikalojen valtavan potentiaalin vastuullisen…

Tutustu Tietohaarukkaan

Tietohaarukka-julkaisu on monipuolinen tilastopaketti, joka kokoaa ruoantuotantoa ja -kulutusta koskevat luvut yksiin kansiin.

Siirry takaisin sivun alkuun