Ruokavisan finaaliin joukkueet Nöykkiön koulusta ja Jyväskylän normaalikoulusta

Tiedote

Ruokavisan alkukarsinnat on nyt käyty. Kiitos kaikille osallistuneille opettajille ja oppilaille!

Kilpailuun osallistuneista oppilasryhmistä finaaliin nousivat Nöykkiön koulun ryhmä Espoosta, sekä peräti kaksi ryhmää Jyväskylän normaalikoulusta. Kisan voittajat valitaan ja palkitaan toukokuussa 2023.

Tänä vuonna Ruokavisa tutustutti oppilaat alkutuotannon toimintaan ja vastuullisuuteen. Ruokavisan alkukarsintana toimineeseen nettivisaan osallistui lähes 2 200 yläkoululaista ympäri Suomen.

Alkukarsinnan taso oli tänäkin vuonna erittäin korkea. Osallistuneiden ryhmien keskiarvopisteet olivat 75/100 pistettä ja loppukilpailuun päässeiden ryhmien keskiarvo oli  yli 90/100 pistettä.

Loppukilpailutehtävässä perehdytään oman alueen ruoantuotantoon ja ruokakulttuuriin

Loppukilpailutehtävässä oppilaat pääsevät tutustumaan oman alueensa tai maakuntansa ruoantuotantoon ja ruokakulttuuriin. Lisäksi tehtävässä tulee ottaa huomioon kestävän kehityksen periaatteita. Tehtävässä oppilaat suunnittelevat ja valmistavat lounaan ja välipalan, jossa paikallisuus ja kestävä kehitys otetaan huomioon.

Ruokalista ja ruokavalintojen perustelut esitellään videon muodossa. Ruoka-alan ja ruokakasvatuksen ammattilaisista koostuva tuomaristo valitsee voittajan videon perusteella. Tuomaristoon kuuluu opetusneuvos Marjaana Manninen (Opetushallitus), toiminnanjohtaja Tarkko Nuutinen (KTAOL), ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen (MTK), tutkija Pia Smeds (Luonnonvarakeskus) ja ruokakasvatuksen asiantuntija Hanna Larjavaara (Ruokatieto).

Voittajat julkistetaan ja palkitaan toukokuussa

Voittajajoukkue palkitaan sekä ryhmä- että koulutasolla: voittajakoulun kotitalousluokan varustelua vahvistetaan keittiövälineillä, ja lisäksi voittajaryhmä palkitaan yhteisellä ravintolakokemuksella sekä pienellä keittiötarvikesetillä. Palkinnot mahdollistavat Ruokatieto Yhdistys ry ja MTK.

Lisätietoja:

Hanna Larjavaara
ruokakasvatuksen asiantuntija
Ruokatieto Yhdistys ry
hanna.larjavaara(at)ruokatieto.fi
p. +358 50 502 0531

Ruokatieto Yhdistys ry:n missio on ”rakkaudesta oman maan ruokaan”. Tehtävänämme on edistää suomalaisen ruokaketjun menestystä ja ruokakulttuuria tekemällä tunnetuksi osaamista ja työtä pellolta pöytään. 

Muut ajankohtaiset

Kaikki ajankohtaiset

17.11.2023 Tiedote

Hyvää Suomesta -tuotteissa raaka-aineiden kotimaisuusaste pysynyt korkeana – kasvispainotteista kasvua uutuuksissa 

Viime vuodesta Hyvää Suomesta -merkittyjen tuotteiden määrän kasvua vauhdittivat mm. leipomo- ja kasvistuotteet sekä…

9.10.2023 Tiedote

Hävikki-battle opettaa nuoria ruokahävikin vähentämiseen – kilpailun voittajat Helsingistä ja Maalahdesta

Hävikki-battlessa tehtiin tänäkin vuonna satoja upeita annoksia ja opittiin torjumaan hävikkiä. Lähes 7600 yläkoulun…

6.10.2023 Tiedote

Elli Siltala jatkaa Ruokatieto Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana

Ruokatieto Yhdistys ry:n vuosikokous 4.10. valitsi hallituksen puheenjohtajaksi johtaja Elli Siltalan Valio Oy:stä ja…

11.9.2023 Uutinen

Tietohaarukka 2023 on julkaistu

Kuinka suuri viljasato oli vuonna 2022? Paljonko suomalaiset kuluttavat lihatuotteita? Mihin suuntaan tuottajahinnat ovat…

1.9.2023 Tiedote

Hyvää Suomesta jälleen arvostetuin alkuperämerkki

Hyvää Suomesta –merkki on arvostetuin tuotteen alkuperästä kertova merkki ja Suomen viidenneksi arvostetuin brändi…

31.8.2023 Tiedote

4.9. koko Suomi juhlii kotimaista ruokaa

Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9. viidettä kertaa. Päivä on omistettu suomalaisen ruoan tuottajille ja…

9.5.2023 Tiedote

Ruokavisa vie ruokakasvatusta yläkouluihin: voitto oivaltavalle Nöykkiön koulun joukkueelle

Ruokavisa on yläkouluille suunnattu ruokakasvatuksen opetuskokonaisuus, jossa opitaan ruoan reiteistä pellolta pöytään sekä fiksua…

30.3.2023 Tiedote

Rakentavaa ruokapuhetta edistäneet Sanna Talvia ja Juuso Joona palkittiin Vuoden ruokakasvattajina

Vuoden ruokakasvattaja 2023 -huomionosoituksen ovat saaneet yliopistonlehtori Sanna Talvia Itä-Suomen yliopistosta Joensuun kampukselta sekä…

25.3.2023 Tiedote

Ruokavisan finaaliin joukkueet Nöykkiön koulusta ja Jyväskylän normaalikoulusta

Ruokavisan alkukarsinnat on nyt käyty. Kiitos kaikille osallistuneille opettajille ja oppilaille! Kilpailuun osallistuneista oppilasryhmistä…

6.2.2023 Tiedote

Ruokavisa 2023 on käynnistynyt!

Ruokavisan valtakunnallinen osaamiskilpailu on nyt käynnissä! Osaamiskilpailuun voivat osallistua yläkoulun oppilaat opettajansa johdolla. Oppilaiden…

3.2.2023 Tiedote

Merkinnät elintarvikepakkauksissa eivät saa johtaa kuluttajia harhaan

Kuluttajat ovat tällä hetkellä erittäin kiinnostuneita ruoan alkuperästä. Siksi on tärkeätä, että pakkausten tarjoama…

25.1.2023 Tiedote

Ehdota Vuoden ruokakasvattajaa!

Ruokatieto myöntää Vuoden ruokakasvattaja –huomionosoituksen tänä keväänä ruokakasvatuksen saralla ansioituneelle toimijalle, joka on toiminnallaan…

Siirry takaisin sivun alkuun