Ruokavisan finaaliin joukkueet Nöykkiön koulusta ja Jyväskylän normaalikoulusta

Tiedote

Ruokavisan alkukarsinnat on nyt käyty. Kiitos kaikille osallistuneille opettajille ja oppilaille!

Kilpailuun osallistuneista oppilasryhmistä finaaliin nousivat Nöykkiön koulun ryhmä Espoosta, sekä peräti kaksi ryhmää Jyväskylän normaalikoulusta. Kisan voittajat valitaan ja palkitaan toukokuussa 2023.

Tänä vuonna Ruokavisa tutustutti oppilaat alkutuotannon toimintaan ja vastuullisuuteen. Ruokavisan alkukarsintana toimineeseen nettivisaan osallistui lähes 2 200 yläkoululaista ympäri Suomen.

Alkukarsinnan taso oli tänäkin vuonna erittäin korkea. Osallistuneiden ryhmien keskiarvopisteet olivat 75/100 pistettä ja loppukilpailuun päässeiden ryhmien keskiarvo oli  yli 90/100 pistettä.

Loppukilpailutehtävässä perehdytään oman alueen ruoantuotantoon ja ruokakulttuuriin

Loppukilpailutehtävässä oppilaat pääsevät tutustumaan oman alueensa tai maakuntansa ruoantuotantoon ja ruokakulttuuriin. Lisäksi tehtävässä tulee ottaa huomioon kestävän kehityksen periaatteita. Tehtävässä oppilaat suunnittelevat ja valmistavat lounaan ja välipalan, jossa paikallisuus ja kestävä kehitys otetaan huomioon.

Ruokalista ja ruokavalintojen perustelut esitellään videon muodossa. Ruoka-alan ja ruokakasvatuksen ammattilaisista koostuva tuomaristo valitsee voittajan videon perusteella. Tuomaristoon kuuluu opetusneuvos Marjaana Manninen (Opetushallitus), toiminnanjohtaja Tarkko Nuutinen (KTAOL), ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen (MTK), tutkija Pia Smeds (Luonnonvarakeskus) ja ruokakasvatuksen asiantuntija Hanna Larjavaara (Ruokatieto).

Voittajat julkistetaan ja palkitaan toukokuussa

Voittajajoukkue palkitaan sekä ryhmä- että koulutasolla: voittajakoulun kotitalousluokan varustelua vahvistetaan keittiövälineillä, ja lisäksi voittajaryhmä palkitaan yhteisellä ravintolakokemuksella sekä pienellä keittiötarvikesetillä. Palkinnot mahdollistavat Ruokatieto Yhdistys ry ja MTK.

Lisätietoja:

Hanna Larjavaara
ruokakasvatuksen asiantuntija
Ruokatieto Yhdistys ry
hanna.larjavaara(at)ruokatieto.fi
p. +358 50 502 0531

Ruokatieto Yhdistys ry:n missio on ”rakkaudesta oman maan ruokaan”. Tehtävänämme on edistää suomalaisen ruokaketjun menestystä ja ruokakulttuuria tekemällä tunnetuksi osaamista ja työtä pellolta pöytään. 

Muut ajankohtaiset

Kaikki ajankohtaiset

3.12.2024 Uutinen

Ruokaviennin kasvujohtajaksi Ruokatieto Yhdistykseen on valittu ETM Jukka Vainionpää

Ruokatieto Yhdistys ry on valinnut elintarviketieteiden maisteri Jukka Vainionpään ruokaviennin kasvujohtajaksi vahvistamaan elintarvikeviennin kasvua…

3.12.2024 Uutinen

Ruokatieto Yhdistys ruokaviennin yrityslähtöisen kasvualustan kehittäjäksi

Ruokaviraston päätöksen mukaan Ruokatieto Yhdistys ry ja Suomen elintarvikevientiyhdistys SUVI ry muodostavat yhdessä ruokaviennin…

1.11.2024 Yleinen

Hyvää Suomesta -merkittyjen elintarvikkeiden kotimaisuus yhä korkea

Reilulla kolmasosalla Hyvää Suomesta -merkityistä tuotteista raaka-aineiden kotimaisuusaste on 100 prosenttia. Lisäksi kolmannes tuotteista…

30.10.2024 Tiedote

Hävikki-battlen voittajat taituroivat hävikistä herkkuja

Hävikki-battlessa valmistettiin jälleen satoja upeita annoksia ja opittiin torjumaan hävikkiä. Tänä vuonna voittajat tulevat…

7.10.2024 Tiedote

Huoltovarmuus ja omavaraisuus tärkeimmät syyt valita suomalaista ruokaa

Ruokaan liittyvät yhteiskunnallisesti merkittävät syyt nousivat Ruokatieto Yhdistyksen teettämässä kuluttajakyselyssä tärkeimmiksi syiksi valita suomalaista…

4.10.2024 Tiedote

Hyvää Suomesta -merkki löytyy nyt myös kotimaisesta eläintenruoasta

Suomalaisesta raaka-aineesta ja työstä kertovaa Hyvää Suomesta -alkuperämerkkiä voi käyttää nyt myös eläintenruoissa. Merkin…

6.9.2024 Uutinen

Ruokatieto mukaan elintarvikeviennin kehittämiseen – tule johtamaan suomalaisen ruokaviennin kasvua

Suomen elintarvikeviennin kunnianhimoisena tavoitteena on kaksinkertaistaa viennin arvo eli saavuttaa neljän miljardin euron vuosittainen…

5.9.2024 Tiedote

Uusi Tietohaarukka on julkaistu

Millaiset sääolosuhteet olivat vuonna 2023 ja kuinka suuri sato saatiin? Millaiset on ruoka-alan työllisyysvaikutukset…

3.9.2024 Tiedote

Vietä kanssamme Suomalaisen ruoan päivää!

Tämän vuoden Suomalaisen ruoan päivää 4. syyskuuta juhlitaan teemalla “Ruokaa, työtä, turvaa”. Nämä sanat…

30.8.2024 Tiedote

Ruokaketju on valmis sitoutumaan ruoka-alan kasvuohjelmaan yhdessä – valtiolta odotetaan pitkäjänteistä sitoutumista

Ruokatieto Yhdistys ry ja Suomen elintarvikevientiyhdistys SUVI ry toteavat hallitusohjelman tavoitteen ruokaviennin kaksinkertaistamiseksi nykyisestä…

29.8.2024 Uutinen

Hyvää Suomesta -merkki on Suomen kolmanneksi arvostetuin brändi

Suomalaiset arvostavat Hyvää Suomesta –merkkiä korkealle. Tämä selviää tuoreesta Taloustutkimus Oy:n toteuttamasta Brändien arvostus…

23.8.2024 Tiedote

Kuluttajista joka viides aikoo lisätä suomalaisen ruoan ostamista

Yli puolet suomalaisista kertoo ostavansa jo paljon suomalaista ruokaa, osa jopa kaiken, minkä suomalaisena…

Siirry takaisin sivun alkuun