Yläkoulujen Hävikki-battle on nyt käynnissä – osallistumisaikaa koko syyskuu

Tiedote

Tänään alkavaan kilpailuun on ilmoitettu mukaan 8 200 oppilasta ympäri Suomen. Kilpailussa kotitalouden valinnaisryhmien oppilaat tuottavat kahden ruokalajin ateriat ruokakauppojen lahjoittamista hävikkiraaka-aineista. Oppilaat voivat halutessaan osallistua myös Instagram-kuvakisaan, jossa näyttävimpien annosten valmistajat palkitaan.

Hävikki-battlessa kotitalouden valinnaisryhmien oppilaat valmistavat ruokakauppojen hävikistä tai opettajan kokoamista yllätysraaka-aineista kahden ruokalajin aterioita. Samalla perehdytään ruokahävikkitietouteen ja keskustellaan siitä, miten hävikkiä voi vähentää kotona.

Vielä ehdit ilmoittautua mukaan

Opettajien ja oppilaiden suosioon noussut kilpailu järjestetään tänä vuonna jo kuudetta kertaa. Kisa käynnistyy Hävikkiviikolla, jota vietetään 12.9. – 18.9.2022 ja osallistua voi koko syyskuun ajan. 

 Ilmoittautuminen on avoinna Hävikki-battlen käynnissäoloajan aina syyskuun loppuun saakka. Ilmoittaudu mukaan lomakkeen kautta!  

Tänä vuonna palkintoja jaetaan Instagram-kuvakisassa sekä arvonnassa 

Oppilaat voivat halutessaan osallistua myös Instagram-kuvakilpailuun. Kuvakisaan voi osallistua jakamalla kuvia valmistamistaan hävikkiannoksista esimerkiksi koulun tai opettajan Instagram-tilillä. Kaikki Instagramissa #hävikkibattle2022 -tunnisteella jaetut kuvat ovat mukana kuvakisassa. Ruokatiedon koostama raati valitsee lokakuun aikana näyttävimmän pää- ja jälkiruoan, joiden valmistajat palkitaan 20 euron lahjakortilla ruokakauppaan. 

Tänä vuonna kaikkien Hävikki-battleen osallistuneiden koulujen kesken arvotaan yksi palkinto: 300 euron arvoinen lahjakortti opettajan valitsemaan kodinkone- tai keittiötarvikemyymälään. Lahjakortilla Ruokatieto haluaa tukea koulun kotitalousluokan varustetasoa.

Arvonnan ja kuvakilpailun voittajille ilmoitetaan voitosta lokakuun aikana. 
 

Mikä Hävikki-battle?Motivan ideoima opetuskokonaisuus, joka on suunnattu yläkoulujen valinnaisille kotitaloustunneille. Syksyllä 2021 kilpailuun osallistui yli 11 000 oppilasta ympäri Suomen. Kilpailu on järjestetty vuodesta 2017 alkaen. Vuonna 2019 kilpailu palkittiin EMBLA Nordic Food Awards -palkinnolla. Oppimateriaali on vapaasti käytettävissä Saa Syödä -sivustolla. Vuodesta 2021 alkaen Hävikki-battlen järjestäjänä on toiminut Ruokatieto Yhdistys ry. 

Lisätietoja    
Noora Laukkanen   
ruokakasvatuksen asiantuntija   
Ruokatieto Yhdistys ry   
noora.laukkanen(at)ruokatieto.fi   
p. +358 44 236 0039 

Hanna Larjavaara 
ruokakasvatuksen ja viestinnän asiantuntija 
Ruokatieto Yhdistys ry 
hanna.larjavaara(at)ruokatieto.fi 
p. +348 50 5020531 

Ruokatieto Yhdistys ry:n missio on ”rakkaudesta oman maan ruokaan”. Tehtävänämme on edistää suomalaisen ruokaketjun menestystä ja ruokakulttuuria tekemällä tunnetuksi osaamista ja työtä pellolta pöytään. Ytimessä on suomalaisen ruoan arvostetuin alkuperämerkki Hyvää Suomesta. Yli 350 jäsentä ja merkinhaltijaa edustavat alan toimijoita monipuolisesti.     

Seuraa Ruokatietoa somessa!      
Facebook.com/Ruokatieto.fi      
Twitter.com/Ruokatieto     
Instagram.com/Ruokatieto

Muut ajankohtaiset

Kaikki ajankohtaiset

6.9.2024 Uutinen

Ruokatieto mukaan elintarvikeviennin kehittämiseen – tule johtamaan suomalaisen ruokaviennin kasvua

Suomen elintarvikeviennin kunnianhimoisena tavoitteena on kaksinkertaistaa viennin arvo eli saavuttaa neljän miljardin euron vuosittainen…

5.9.2024 Tiedote

Uusi Tietohaarukka on julkaistu

Millaiset sääolosuhteet olivat vuonna 2023 ja kuinka suuri sato saatiin? Millaiset on ruoka-alan työllisyysvaikutukset…

3.9.2024 Tiedote

Vietä kanssamme Suomalaisen ruoan päivää!

Tämän vuoden Suomalaisen ruoan päivää 4. syyskuuta juhlitaan teemalla “Ruokaa, työtä, turvaa”. Nämä sanat…

30.8.2024 Tiedote

Ruokaketju on valmis sitoutumaan ruoka-alan kasvuohjelmaan yhdessä – valtiolta odotetaan pitkäjänteistä sitoutumista

Ruokatieto Yhdistys ry ja Suomen elintarvikevientiyhdistys SUVI ry toteavat hallitusohjelman tavoitteen ruokaviennin kaksinkertaistamiseksi nykyisestä…

29.8.2024 Uutinen

Hyvää Suomesta -merkki on Suomen kolmanneksi arvostetuin brändi

Suomalaiset arvostavat Hyvää Suomesta –merkkiä korkealle. Tämä selviää tuoreesta Taloustutkimus Oy:n toteuttamasta Brändien arvostus…

23.8.2024 Tiedote

Kuluttajista joka viides aikoo lisätä suomalaisen ruoan ostamista

Yli puolet suomalaisista kertoo ostavansa jo paljon suomalaista ruokaa, osa jopa kaiken, minkä suomalaisena…

8.8.2024 Uutinen

Millainen on kananmunan matka kanalasta kennoon ja keittiöön?

Tervetuloa mukaan seuraamaan, miten kanat elävät luomukanaloissa ja miten luomukananmunia tuotetaan! Järjestämme yhdessä Ruokakasvatusyhdistys…

6.8.2024 Uutinen

Tiede ja teknologia – ratkaisuja kestävään ruoan tuotantoon Suomessa -webinaari 4.9. klo 9

Suomalaisen ruoan päivänä 4.9. klo 9–10 Elintarviketieteiden Seura järjestää yhdessä Ruokatieto Yhdistyksen kanssa kaikille avoimen…

25.6.2024 Uutinen

Hyvää Suomesta -merkkiä päivitettiin selkeämmäksi

Lähes jokaisen suomalaisen tunnistama sinivalkoinen joutsen eli Hyvää Suomesta -merkki päivitti ilmettään entistä selkeämmäksi.

22.4.2024 Tiedote

Lempäälän ruokapalvelu on Vuoden ruokakasvattaja – kunniamaininta Marjo Sundströmille

Vuoden ruokakasvattajaksi on valittu Lempäälän ruokapalvelu ja erityisesti siellä toimiva ruokakasvatuksen tiimi, johon kuuluvat…

19.4.2024 Tiedote

Ruokavisan voittoon kokkasi Lohtajan koulun joukkue

Lohtajan koulun suoritus ylsi tämän vuoden Ruokavisan voittoon. Lohtajan menussa kohtasivat viljatuotteet, kauden kala…

25.3.2024 Tiedote

Ruokavisan finaaliin joukkueet Kuulammen ja Lohtajan kouluista sekä Hankoniemen yläasteelta

Ruokavisa on tältä vuodelta visailtu. Kiitos kaikille Ruokavisan alkukarsintoihin osallistuneille oppilaille ja opettajille!

Siirry takaisin sivun alkuun