
Kaalilaatikko
Ainesosat
6 dl vettä
2 lihaliemikuutiota
1 kg pilkottua kaalia
1,5 dl ohrasuurimoita
2 rkl hunajaa
400 g jauhelihaa
1 silputtu sipuli
valko- tai mustapippuria
3–4 dl maitoa
2 kananmunaa
voita tai öljyä
puolukkahilloa
Ohje
- Kaada vesi kattilaan ja liuota lihaliemikuutiot.
- Lisää pilkottu kaali ja ohrasuurimot. Hauduta ilman kantta, kunnes kaali on pehmennyt. Lisää vielä hunaja.
- Paista jauheliha ja silputtu sipuli. Mausta pippurilla.
- Laita uuni 175 asteeseen.
- Sekoita maito ja kananmunat erikseen. Yhdistä kaikki ainekset voideltuun uunivuokaan.
- Kypsennä uunissa noin tunti.
- Tarjoile puolukkahillon kera.