Kaalilaatikko

Ainesosat

6 dl vettä
2 lihaliemikuutiota
1 kg pilkottua kaalia
1,5 dl ohrasuurimoita
2 rkl hunajaa
400 g jauhelihaa
1 silputtu sipuli
valko- tai mustapippuria
3–4 dl maitoa
2 kananmunaa
voita tai öljyä
puolukkahilloa

Ohje

  1. Kaada vesi kattilaan ja liuota lihaliemikuutiot.
  2. Lisää pilkottu kaali ja ohrasuurimot. Hauduta ilman kantta, kunnes kaali on pehmennyt. Lisää vielä hunaja.
  3. Paista jauheliha ja silputtu sipuli. Mausta pippurilla.
  4. Laita uuni 175 asteeseen.
  5. Sekoita maito ja kananmunat erikseen. Yhdistä kaikki ainekset voideltuun uunivuokaan.
  6. Kypsennä uunissa noin tunti.
  7. Tarjoile puolukkahillon kera.
Siirry takaisin sivun alkuun