Ruokatieto yhdistyksen rakkaudesta oman maan ruokaan -strategiaa johtamaan monipuolista osaamista omaava hallitus elintarvikealalta

Tiedote

Ruokatieto Yhdistys ry kokoaa Suomalaisen ruoan tekijät yhteen. Ruokatiedon 340 jäsentä ja merkinhaltijaa edustavat koko ruokaketjua pellolta pöytään. Edustettuna ovat niin tuottajat ja valmistajat pk-yrityksistä teollisuuteen kuin tukku- ja vähittäiskauppakin. Yhdistyksen omistama ja hallinnoima Hyvää Suomesta -merkki on suomalaisen ruokaketjun yhteistyön tunnus ja yksi arvostetuimmista suomalaisista brändeistä. Hyvää Suomesta-merkki on suomalaisen ruoan alkuperämerkki, joka kertoo raaka-ainetakuulla, että elintarvikkeen raaka-aine ja työ ovat Suomesta.

Ruokatieto Yhdistyksen vuosikokous pe 27.11.2020 valitsi hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2021 jatkokaudelle Harri Hovi Kesko Oyj ja varapuheenjohtajaksi Jyrki Wallin MTK ry.

Uusiksi jäseniksi hallitukseen valittiin Marko Bergholm Fazer Leipomot Oy, Janne Reunanen Finnforel Oy, Sampo Päällysaho Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK.

HALLITUS 2021:

Kaupallinen johtaja Timo Partola, Apetit Ruoka Oy
Markkinointijohtaja Sanna Päällysaho, Atria Suomi Oy
Toimitusjohtaja Caroline Grotenfelt-Fyhr, Famifarm Oy
Toimitusjohtaja Marko Bergholm, Fazer Leipomot Oy
Toimitusjohtaja Janne Reunanen, Finnforel Oy
Kaupallinen johtaja Markus Gotthardt, HKScan Finland Oy
Professori Mari Niva, Helsingin yliopisto, Kuluttajatutkimuskeskus
Tavarakaupan johtaja Harri Hovi, Kesko Oyj, Ruokatieto hallituksen pj
Toiminnanjohtaja Jyrki Wallin, MTK ry, Ruokatieto hallituksen vpj
Talouspäällikkö Juhani Lehto, Osuustoimintakeskus Pellervo ry
Johtaja Olavi Erkinjuntti, Ravintoraisio Oy
Päivittäistavarakaupan johtaja Sampo Päällysaho, Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK
Toiminnanjohtaja Jonas Laxåback, SLC r.f.
Johtaja Elli Siltala, Valio Oy
Yrittäjä Teppo Ylä-Hemmilä, Viipurilainen Kotileipomo Oy                 
   

Kuluttajan luottamuksen ja ostokiinnostuksen vahvistaminen kotimaiseen ruokavalintaan on merkittävä ja iso yhteistyöhaaste koko arvoketjulle. Ruokatiedon syksyllä 2020 muodostetun ´rakkaudesta oman maan ruokaan´ strategian tehtävänä on edistää suomalaisen ruokaketjun menestystä tekemällä tunnetuksi osaamista ja työtä pellolta pöytään, toiminnan ytimessä suomalaisen ruoan arvostetuin alkuperämerkki Hyvää Suomesta.
 

Lisätietoja:

Anni-Mari Syväniemi, toiminnanjohtaja
Ruokatieto Yhdistys
050-511 8909anni-mari.syvaniemi@ruokatieto.fi

Muut ajankohtaiset

Kaikki ajankohtaiset

9.5.2023 Tiedote

Ruokavisa vie ruokakasvatusta yläkouluihin: voitto oivaltavalle Nöykkiön koulun joukkueelle

Ruokavisa on yläkouluille suunnattu ruokakasvatuksen opetuskokonaisuus, jossa opitaan ruoan reiteistä pellolta pöytään sekä fiksua…

30.3.2023 Tiedote

Rakentavaa ruokapuhetta edistäneet Sanna Talvia ja Juuso Joona palkittiin Vuoden ruokakasvattajina

Vuoden ruokakasvattaja 2023 -huomionosoituksen ovat saaneet yliopistonlehtori Sanna Talvia Itä-Suomen yliopistosta Joensuun kampukselta sekä…

25.3.2023 Tiedote

Ruokavisan finaaliin joukkueet Nöykkiön koulusta ja Jyväskylän normaalikoulusta

Ruokavisan alkukarsinnat on nyt käyty. Kiitos kaikille osallistuneille opettajille ja oppilaille! Kilpailuun osallistuneista oppilasryhmistä…

6.2.2023 Tiedote

Ruokavisa 2023 on käynnistynyt!

Ruokavisan valtakunnallinen osaamiskilpailu on nyt käynnissä! Osaamiskilpailuun voivat osallistua yläkoulun oppilaat opettajansa johdolla. Oppilaiden…

3.2.2023 Tiedote

Merkinnät elintarvikepakkauksissa eivät saa johtaa kuluttajia harhaan

Kuluttajat ovat tällä hetkellä erittäin kiinnostuneita ruoan alkuperästä. Siksi on tärkeätä, että pakkausten tarjoama…

25.1.2023 Tiedote

Ehdota Vuoden ruokakasvattajaa!

Ruokatieto myöntää Vuoden ruokakasvattaja –huomionosoituksen tänä keväänä ruokakasvatuksen saralla ansioituneelle toimijalle, joka on toiminnallaan…

19.12.2022 Tiedote

Ruokavisa 2023 -oppimateriaali on julkaistu – teemana alkutuotanto

Ruokavisan teemana on tällä kertaa alkutuotanto, eli toiminta kotimaisessa ruoantuotannossa. Oppimateriaali on nyt julkaistu…

30.11.2022 Tiedote

Ruokavisa 2023 – Aiheena alkutuotanto

Ruokavisa on yläkouluille suunnattu opetuskokonaisuus, jossa tällä kertaa tutustutaan alkutuotantoon. Ruoantuotanto on ajankohtainen aihe,…

24.11.2022 Tiedote

Ruokatiedon hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Elli Siltala

Ruokatieto Yhdistys ry:n vuosikokouksessa 23.11. valittiin hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi johtaja Elli Siltala Valio Oy:stä…

7.11.2022 Tiedote

Uusi Ravitsemuskatsaus tarjoaa näkymiä ravitsemustieteen ajankohtaiseen tutkimukseen

Vuoden 2022 Ravitsemuskatsaus esittelee ravitsemustieteessä tehtävää tutkimusta monesta näkökulmasta. Ruokavalinnoillamme on merkitystä terveyden ja…

2.11.2022 Tiedote

Hyvää Suomesta -merkittyjen elintarvikkeiden kotimaisuusaste pysynyt korkeana

Ruokaketjun kohtaamat haasteet eivät näy Hyvää Suomesta -merkittyjen tuotteiden raaka-aineiden kotimaisuusasteessa. Hyvää Suomesta -tuotteiden raaka-aineiden kotimaisuusaste on…

14.10.2022 Tiedote

Hävikki-battlessa hienoja oivalluksia hävikin hyödyntämisestä – kuvakilpailun voittajat Oulusta ja Kuopiosta

Tämän vuoden Hävikki-battlessa nähtiin jälleen upeita oivalluksia ruokahävikin hyötykäytöstä. Yli 8500 yläkoulun valinnaisen kotitalouden…

Siirry takaisin sivun alkuun