Ruokakasvatus ja maistuvat ammatit esillä Educassa, tavataan osastollamme!

Uutinen

Tervetuloa saamaan ideoita, vinkkejä ja materiaaleja ruokakasvatustyöhön! Löydät meidät Educasta 26.-27.1.2024 osastolta 6s41.

Ruokakasvatus on koko koulun asia

Ruoka on kiinnostava ja herkullinen pedagoginen työkalu. Se on yhtä aikaa henkilökohtainen ja globaali asia, jota voi tarkastella eri oppiaineissa lukuisista näkökulmista. Ruokakasvatus ja kouluruokailu voivat tuoda uusia näkökulmia koulun opetustyöhön ja ruokailoa kouluarkeen.

Ruokatiedon ja Ruokakasvatusyhdistys Ruukun yhteinen osasto 6s41 tarjoaa inspiraatiota ruokakasvatuksen ja kouluruokailun kehittämiseen ruokailoa unohtamatta. Tule tutustumaan, keskustelemaan ja saamaan uusia ideoita.  

Tutustu ruoka-alan ammatteihin ja ammattilaisiin

Ruoka-ala, kuten maa- ja metsätalous tai elintarviketeollisuus tarjoavat paljon maistuvia ammatteja eri koulutustaustaisille tekijöille. Ruoka-alan töitä on tarjolla kaikkialla Suomessa, ala kehittyy koko ajan ja tarvitsee erilaisia tekijöitä monipuolisiin tehtäviin. Ruoka-ala on kasvuala, tärkeä huoltovarmuuden kannalta sekä alati kehittyvä ja kiinnostava – ruoka kuuluu meidän jokaisen arkeen ja juhlaan!

Ruokatieto on mukana Maistuva ammatti -verkostossa, joka koostuu järjestöistä maistuvien ammattien ja ammattilaisten taustalla. Tule tapaamaan meitä, verkostoitumaan ja kuulemaan ruoka-alan mielenkiintoisista koulutuspoluista, työllistymisnäkymistä ja työtehtävistä Educa -päivän päätteeksi perjantaina 26.1. klo 16.30 alkaen.

Tilaisuudessa on tarjolla verkostoitumisen ja kepeän tutustumisen lisäksi kuohuvaa ja pientä syötävää. Ilmoittauduthan etukäteen, jotta osaamme varata sopivan määrän tarjottavaa ja vältämme ruokahävikkiä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Mitä: Maistuvat ammatit Educassa
Kenelle: Opoille ja uraohjauksesta kiinnostuneille opettajille
Aika: perjantai 26.1.2024 klo 16.30–18.00
Paikka: Ammattiliitto Pron koulutustila, Asemamiehenkatu 2, HKI, aivan Messukeskuksen vieressä
Miten mukaan? Ilmoittaudu ma 22.1.2024 mennessä: https://www.lyyti.fi/reg/Maistuvat_ammatit_Educassa_7495
Lisätietoja: hanna.larjavaara@ruokatieto.fi

Inspiroivia puheenvuoroja pitävät:

Susanna Valtonen, maatalousyrittäjä, MTK:n johtokunnan jäsen (MTK ry)
Roosa Oja-Lipasti, Production Specialist, Valio (Meijerialan Ammattilaiset MVL ry)
Mirkku Muikku, jäsenpalvelupäällikkö, Agronomiliitto ry
Maiju Korhonen, johtava asiantuntija, Elintarviketeollisuusliitto ry
Minna Asunmaa, kehityspäällikkö, Ruokatieto Yhdistys ry
Krista Shepherdson, tuotantotyöntekijä, Fazer makeiset, (SEL ry)

Lue lisää maistuvista ammateista: www.maistuvaammatti.fi

Muut ajankohtaiset

Kaikki ajankohtaiset

17.4.2025 Uutinen

Kasvu löytyy rajojen ulkopuolelta-elintarvikeala investoi vientiin

Suuri osa elintarvikeyritysten kasvusta tulee Suomen rajojen ulkopuolelta. Suomalainen elintarvikesektori panostaa brändeihin.

11.4.2025 Tiedote

Kuulammen koulu tuunasi perinneruoat ja vei Ruokavisan voiton

Tyrnäväläisen Kuulammen koulun oppilaat kokkasivat itsensä tämän vuoden Ruokavisan voittoon. Kuulammen menun pääruoassa kaikille…

11.4.2025 Tiedote

Vuoden ruokakasvattajiksi valittiin Pirttimaan tila, Uusituvan tila sekä Maalaisjärki-kanavat

Vuoden ruokakasvattaja -huomionosoitus jaetaan tänä vuonna poikkeuksellisesti kolmelle toimijalle. Pirttimaan tila Torniossa, Uusituvan tila…

28.3.2025 Uutinen

Hintakeskustelusta huolimatta kolmannes kotiin ostetusta ruoasta kotimaisia Hyvää Suomesta -tuotteita

Vaikka ruoan hinta on ollut vilkkaan julkisen keskustelun kohteena, suomalaiset kuluttajat pysyvät uskollisina kotimaiselle…

14.3.2025 Uutinen

Ruokavisan finalistit Posion peruskoulusta sekä Kuivaniemen ja Kuulammen kouluista

Tämän vuoden Ruokavisa on päättynyt ja tiukan visan kolmen kärki on selvillä. Suuret kiitokset…

28.2.2025 Tiedote

Suomalainen ruokakulttuuri muuttuu ajassa – uutta kasvispainotteisuus, ruokasuositukset ja harmitukset

Kalevalan päivänä 28.2. juhlistetaan myös suomalaista ruokakulttuuria. Ruokatiedon teettämän tutkimuksen mukaan suomalaisille oma ruokakulttuuri…

10.2.2025 Uutinen

Ravintoloiden on jatkossakin ilmoitettava lihan alkuperämaa kirjallisesti – asetus voimassa vuoteen 2029 saakka

Vuonna 2019 voimaan tullut asetus (154/2019) velvoittaa, että tarjoilupaikat, kuten ravintolat, laitosruokalat, pikaruokaravintolat, kahvilat…

7.2.2025 Tiedote

Hankintailmoitus EU Oats -hankkeeseen

Ruokatieto Yhdistys toteuttaa kauran EU-menekinedistämishankkeen Aasian markkinoille yhdessä Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry:n…

6.2.2025 Tiedote

Valtionhallinnon uudistukset tukevat ruokaviennin nopeaa kasvua

Ruokatieto on tyytyväinen ulkoministeriön ilmoittamaan uudistukseen, joka koskee Business Finlandin ulkomaantoimintojen integrointia ulkoasianhallintoon. Tulevan…

28.1.2025 Tiedote

Timosen raportissa oikeita keinoja ruokaviennin kaksinkertaistamiseksi

Ruokatieto on tyytyväinen Maa- ja metsätalousministeriön asettaman selvityshenkilön, OTT, työelämäprofessori, Pekka Timosen elintarvikeviennin kasvurakenteita…

9.1.2025 Yleinen

Vuoden ruokakasvattajaa etsitään jälleen

Ruokatieto myöntää vuosittain Vuoden ruokakasvattaja -huomionosoituksen ruokakasvatuksen saralla ansioituneelle toimijalle, joka voi olla henkilö,…

20.12.2024 Tiedote

Joulukinkun ostoa suunnittelevien määrä kasvanut

Joulukinkku on suomalaisten joulupöytien kestosuosikki. Neljä viidestä kuluttajasta aikoo valita jouluherkuksi kinkkua. Suurimmalle osalle…

Siirry takaisin sivun alkuun