Ruokakasvatus ja maistuvat ammatit esillä Educassa, tavataan osastollamme!

Uutinen

Tervetuloa saamaan ideoita, vinkkejä ja materiaaleja ruokakasvatustyöhön! Löydät meidät Educasta 26.-27.1.2024 osastolta 6s41.

Ruokakasvatus on koko koulun asia

Ruoka on kiinnostava ja herkullinen pedagoginen työkalu. Se on yhtä aikaa henkilökohtainen ja globaali asia, jota voi tarkastella eri oppiaineissa lukuisista näkökulmista. Ruokakasvatus ja kouluruokailu voivat tuoda uusia näkökulmia koulun opetustyöhön ja ruokailoa kouluarkeen.

Ruokatiedon ja Ruokakasvatusyhdistys Ruukun yhteinen osasto 6s41 tarjoaa inspiraatiota ruokakasvatuksen ja kouluruokailun kehittämiseen ruokailoa unohtamatta. Tule tutustumaan, keskustelemaan ja saamaan uusia ideoita.  

Tutustu ruoka-alan ammatteihin ja ammattilaisiin

Ruoka-ala, kuten maa- ja metsätalous tai elintarviketeollisuus tarjoavat paljon maistuvia ammatteja eri koulutustaustaisille tekijöille. Ruoka-alan töitä on tarjolla kaikkialla Suomessa, ala kehittyy koko ajan ja tarvitsee erilaisia tekijöitä monipuolisiin tehtäviin. Ruoka-ala on kasvuala, tärkeä huoltovarmuuden kannalta sekä alati kehittyvä ja kiinnostava – ruoka kuuluu meidän jokaisen arkeen ja juhlaan!

Ruokatieto on mukana Maistuva ammatti -verkostossa, joka koostuu järjestöistä maistuvien ammattien ja ammattilaisten taustalla. Tule tapaamaan meitä, verkostoitumaan ja kuulemaan ruoka-alan mielenkiintoisista koulutuspoluista, työllistymisnäkymistä ja työtehtävistä Educa -päivän päätteeksi perjantaina 26.1. klo 16.30 alkaen.

Tilaisuudessa on tarjolla verkostoitumisen ja kepeän tutustumisen lisäksi kuohuvaa ja pientä syötävää. Ilmoittauduthan etukäteen, jotta osaamme varata sopivan määrän tarjottavaa ja vältämme ruokahävikkiä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Mitä: Maistuvat ammatit Educassa
Kenelle: Opoille ja uraohjauksesta kiinnostuneille opettajille
Aika: perjantai 26.1.2024 klo 16.30–18.00
Paikka: Ammattiliitto Pron koulutustila, Asemamiehenkatu 2, HKI, aivan Messukeskuksen vieressä
Miten mukaan? Ilmoittaudu ma 22.1.2024 mennessä: https://www.lyyti.fi/reg/Maistuvat_ammatit_Educassa_7495
Lisätietoja: hanna.larjavaara@ruokatieto.fi

Inspiroivia puheenvuoroja pitävät:

Susanna Valtonen, maatalousyrittäjä, MTK:n johtokunnan jäsen (MTK ry)
Roosa Oja-Lipasti, Production Specialist, Valio (Meijerialan Ammattilaiset MVL ry)
Mirkku Muikku, jäsenpalvelupäällikkö, Agronomiliitto ry
Maiju Korhonen, johtava asiantuntija, Elintarviketeollisuusliitto ry
Minna Asunmaa, kehityspäällikkö, Ruokatieto Yhdistys ry
Krista Shepherdson, tuotantotyöntekijä, Fazer makeiset, (SEL ry)

Lue lisää maistuvista ammateista: www.maistuvaammatti.fi

Muut ajankohtaiset

Kaikki ajankohtaiset

12.2.2024 Yleinen

Kenestä Vuoden ruokakasvattaja? 

Ruokatieto myöntää vuosittain Vuoden ruokakasvattaja -huomionosoituksen ruokakasvatuksen saralla ansioituneelle toimijalle, joka voi olla henkilö,…

2.2.2024 Uutinen

Haemme kahta kesätyöntekijää

Ruokatieto Yhdistys ry on yleishyödyllinen voittoa tavoittelematon yhdistys, tehtävänä on suomalaisen ruoan ja ruoan…

11.1.2024 Uutinen

Ruokakasvatus ja maistuvat ammatit esillä Educassa, tavataan osastollamme!

Tervetuloa saamaan ideoita, vinkkejä ja materiaaleja ruokakasvatustyöhön! Löydät meidät Educasta 26.-27.1.2024 osastolta 6s41.

16.12.2023 Uutinen

30-vuotias Hyvää Suomesta -merkki juhlii työn merkeissä, rakkaudesta oman maan ruokaan

Nykypäivänä miltei kaikki suomalaiset tunnistavat elintarvikepakkauksista löytyvän sinivalkoisen joutsenen. Myös Joutsenlippuna tunnettu Hyvää Suomesta…

12.12.2023 Tiedote

Ruokavisa 2024 -oppimateriaali on julkaistu – teemana viljan reitti pellolta pöytään

Ruokavisan teemana on tällä kertaa vilja ja koko viljaketjun toiminta alkutuotannosta kuluttajalle. Viljalla on…

17.11.2023 Tiedote

Hyvää Suomesta -tuotteissa raaka-aineiden kotimaisuusaste pysynyt korkeana – kasvispainotteista kasvua uutuuksissa 

Viime vuodesta Hyvää Suomesta -merkittyjen tuotteiden määrän kasvua vauhdittivat mm. leipomo- ja kasvistuotteet sekä…

9.10.2023 Tiedote

Hävikki-battle opettaa nuoria ruokahävikin vähentämiseen – kilpailun voittajat Helsingistä ja Maalahdesta

Hävikki-battlessa tehtiin tänäkin vuonna satoja upeita annoksia ja opittiin torjumaan hävikkiä. Lähes 7600 yläkoulun…

6.10.2023 Tiedote

Elli Siltala jatkaa Ruokatieto Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana

Ruokatieto Yhdistys ry:n vuosikokous 4.10. valitsi hallituksen puheenjohtajaksi johtaja Elli Siltalan Valio Oy:stä ja…

11.9.2023 Uutinen

Tietohaarukka 2023 on julkaistu

Kuinka suuri viljasato oli vuonna 2022? Paljonko suomalaiset kuluttavat lihatuotteita? Mihin suuntaan tuottajahinnat ovat…

1.9.2023 Tiedote

Hyvää Suomesta jälleen arvostetuin alkuperämerkki

Hyvää Suomesta –merkki on arvostetuin tuotteen alkuperästä kertova merkki ja Suomen viidenneksi arvostetuin brändi…

31.8.2023 Tiedote

4.9. koko Suomi juhlii kotimaista ruokaa

Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9. viidettä kertaa. Päivä on omistettu suomalaisen ruoan tuottajille ja…

9.5.2023 Tiedote

Ruokavisa vie ruokakasvatusta yläkouluihin: voitto oivaltavalle Nöykkiön koulun joukkueelle

Ruokavisa on yläkouluille suunnattu ruokakasvatuksen opetuskokonaisuus, jossa opitaan ruoan reiteistä pellolta pöytään sekä fiksua…

Siirry takaisin sivun alkuun