Hyvää Suomesta jälleen arvostetuin alkuperämerkki

Tiedote

Hyvää Suomesta –merkki on arvostetuin tuotteen alkuperästä kertova merkki ja Suomen viidenneksi arvostetuin brändi jo toista vuotta peräkkäin. Tämä selviää tuoreesta Taloustutkimus Oy:n toteuttamasta Brändien arvostus 2023 –tutkimuksesta.

Hyvää Suomesta –merkki on pysynyt vuodesta toiseen Suomen arvostetuimpien brändien kärkisijoilla. Merkki kertoo ruokatuotteen kotimaisesta raaka-aineesta ja työstä.               

  • Kuluttajat arvostavat kotimaista ruokaa hyvin korkealle. Hyvää Suomesta -merkki tarjoaa helpon tavan tunnistaa kaupassa ruoka, joka on valmistettu kotimaisista raaka-aineista kotimaisella työllä. Tuotteissa on nykyään paljon erilaisia merkkejä, jotka voivat johdattaa kuluttajaa merkkiviidakossa jopa harhaan. Ilahduttavasti tämä tutkimus osoittaa, että Hyvää Suomesta -merkin sanomaa arvostetaan, toteaa Hyvää Suomesta -merkkiä hallinnoivan Ruokatieto Yhdistys ry:n toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi.

Merkkiä käyttää 350 yritystä ja Hyvää Suomesta -merkittyjä tuotteita kaupan hyllyitä löytyy peräti 12 000 kappaletta. Merkkijärjestelmässä olevat yritykset ovat keskenään erilaisia ja usein myös kilpailijoita keskenään, mutta yhteistä kaikille Hyvää Suomesta -merkkiä käyttäville yrityksille on sitoutuminen kotimaiseen raaka-aineeseen ja työhön. 

  • Hyvää Suomesta -merkin luotettavuuden ja arvostuksen perusta on systemaattinen työ. Merkin saamiseksi tuotteen täytyy täyttää tiukat kriteerit, ja säännölliset ulkopuolisen tahon tekemät tarkastukset yrityksiin vahvistavat yritysten ammattitaidon ja dokumentoidun työn.

30 vuotta ruokaketjun yhteistyötä

Hyvää Suomesta -merkkiä ei olisi ilman ruokaketjun tiivistä yhteistyötä, joka syntyi 30 vuotta sitten Suomen liittyessä Euroopan Unioniin. Markkinoiden avautuessa oli tärkeätä saada tunnus, jonka avulla kuluttajat voisivat helposti tunnistaa kotimaisen ruoan tuontiruoan joukosta.

  • Oman maan ruoka on aina tärkeää, ja sen merkitys on entisestäänkin kasvanut. Hyvää Suomesta -merkki auttaa tekemään kaupan hyllyllä valintoja, joilla suomalainen ruoantuotanto säilyy elinvoimaisena, kertoo Ruokatiedon hallituksen puheenjohtaja Elli Siltala Valio Oy:stä.

Lue lisää Hyvää Suomesta -merkistä

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi, Ruokatieto Yhdistys ry, puh. 050 511 8909

Muut ajankohtaiset

Kaikki ajankohtaiset

7.10.2024 Tiedote

Huoltovarmuus ja omavaraisuus tärkeimmät syyt valita suomalaista ruokaa

Ruokaan liittyvät yhteiskunnallisesti merkittävät syyt nousivat Ruokatieto Yhdistyksen teettämässä kuluttajakyselyssä tärkeimmiksi syiksi valita suomalaista…

4.10.2024 Tiedote

Hyvää Suomesta -merkki löytyy nyt myös kotimaisesta eläintenruoasta

Suomalaisesta raaka-aineesta ja työstä kertovaa Hyvää Suomesta -alkuperämerkkiä voi käyttää nyt myös eläintenruoissa. Merkin…

6.9.2024 Uutinen

Ruokatieto mukaan elintarvikeviennin kehittämiseen – tule johtamaan suomalaisen ruokaviennin kasvua

Suomen elintarvikeviennin kunnianhimoisena tavoitteena on kaksinkertaistaa viennin arvo eli saavuttaa neljän miljardin euron vuosittainen…

5.9.2024 Tiedote

Uusi Tietohaarukka on julkaistu

Millaiset sääolosuhteet olivat vuonna 2023 ja kuinka suuri sato saatiin? Millaiset on ruoka-alan työllisyysvaikutukset…

3.9.2024 Tiedote

Vietä kanssamme Suomalaisen ruoan päivää!

Tämän vuoden Suomalaisen ruoan päivää 4. syyskuuta juhlitaan teemalla “Ruokaa, työtä, turvaa”. Nämä sanat…

30.8.2024 Tiedote

Ruokaketju on valmis sitoutumaan ruoka-alan kasvuohjelmaan yhdessä – valtiolta odotetaan pitkäjänteistä sitoutumista

Ruokatieto Yhdistys ry ja Suomen elintarvikevientiyhdistys SUVI ry toteavat hallitusohjelman tavoitteen ruokaviennin kaksinkertaistamiseksi nykyisestä…

29.8.2024 Uutinen

Hyvää Suomesta -merkki on Suomen kolmanneksi arvostetuin brändi

Suomalaiset arvostavat Hyvää Suomesta –merkkiä korkealle. Tämä selviää tuoreesta Taloustutkimus Oy:n toteuttamasta Brändien arvostus…

23.8.2024 Tiedote

Kuluttajista joka viides aikoo lisätä suomalaisen ruoan ostamista

Yli puolet suomalaisista kertoo ostavansa jo paljon suomalaista ruokaa, osa jopa kaiken, minkä suomalaisena…

8.8.2024 Uutinen

Millainen on kananmunan matka kanalasta kennoon ja keittiöön?

Tervetuloa mukaan seuraamaan, miten kanat elävät luomukanaloissa ja miten luomukananmunia tuotetaan! Järjestämme yhdessä Ruokakasvatusyhdistys…

6.8.2024 Uutinen

Tiede ja teknologia – ratkaisuja kestävään ruoan tuotantoon Suomessa -webinaari 4.9. klo 9

Suomalaisen ruoan päivänä 4.9. klo 9–10 Elintarviketieteiden Seura järjestää yhdessä Ruokatieto Yhdistyksen kanssa kaikille avoimen…

25.6.2024 Uutinen

Hyvää Suomesta -merkkiä päivitettiin selkeämmäksi

Lähes jokaisen suomalaisen tunnistama sinivalkoinen joutsen eli Hyvää Suomesta -merkki päivitti ilmettään entistä selkeämmäksi.

22.4.2024 Tiedote

Lempäälän ruokapalvelu on Vuoden ruokakasvattaja – kunniamaininta Marjo Sundströmille

Vuoden ruokakasvattajaksi on valittu Lempäälän ruokapalvelu ja erityisesti siellä toimiva ruokakasvatuksen tiimi, johon kuuluvat…

Siirry takaisin sivun alkuun