Huomenna vietetään Suomalaisen ruoan päivää jo kolmatta kertaa!

Tiedote

Huomenna, 4.9. vietetään kotimaiselle ruokaketjulle omistettua juhlapäivää, Suomalaisen ruoan päivää. Kutsumme jokaisen viettämään sitä itselleen parhaalla mahdollisella tavalla!

Juhlintatapa on vapaa, mutta helpoin tapa juhlia on valita kaupan hyllyltä ruokatuotteita, joissa on sinivalkoinen Hyvää Suomesta -merkki. Merkki on ainut elintarvikkeiden alkuperämerkki, joka takaa, että pakkauksessa on kotimaista, puhdasta ja turvallista ruokaa, jonka raaka-aine ja työ tulevat Suomesta. Hyvää Suomesta -tuotteissa on valinnanvaraa, sillä tuotteita on peräti 12 000 kaikkiaan 350 valmistajalta.

Hyvää kannattaa juhlia!

Suomalaisen ruoan päivänä juhlitaan myös suomalaisen ruokaketjun läpinäkyvyyttä. Tuotantoketjun läpinäkyvyys alkutuotannosta kaupan hyllylle on ruokaturvallisuuden tae.

─ Suomalaisen ruoan arvostus on noussut viime aikoina. Jopa 36 prosenttia suomalaisista on ilmoittanut lisänneensä suomalaisen ruoan ostamista tämän vuoden aikana. Erityisesti Hyvää Suomesta -merkki elintarvikepakkauksessa takaa, että tuotteen alkuperä ja tuotantoketju tunnetaan, toiminnanjohtaja Anni-Mari Syvänemi toteaa. Siksi suomalainen ruoka ansaitsee oman juhlapäivän, Suomalaisen ruoan päivän.

Seuraa somessa tapahtumia ja jaa itsekin kuva ruokapöytäsi antimista! Kuuntele myös Ruokakutsut-podcastsarja osoitteessa hyvaasuomesta.fi/ruokakutsut. Ruokakutsut-podcastissa toimittaja, podcastaaja Tiia Rantanen kutsuu vieraakseen tuttuja ruokaa rakastavia vaikuttajia. Juhlapäivänä julkaistavassa päätösjaksossa Tiian vieraat nauttivat yhdessä kokki Teresa Välimäen valmistaman Suomalaisen ruoan päivän juhla-aterian.

#suomalaisenruoanpäivä #hyvääsuomesta

Suomalaisen ruoan päivän näkyvyyden vuonna 2021 mahdollistavat Apetit, Atria, Elovena, HKScan, K-ryhmä, Lidl, S-ryhmä, Valio, tuottajajärjestöt MTK ja SLC sekä Järvikylä, Snellmannin Lihanjalostus Oy, Fazer Leipomot, Myllyn Paras, Real Snacks, Kokkikartano ja Pohjolan Peruna.

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi, Ruokatieto Yhdistys ry, puh. 050 511 8909.

Suomalaisen ruoan päivän tunnuksen ja kuvituskuvia löydät sivulta www.hyvaasuomesta.fi/medialle

Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9. jo kolmatta kertaa. Kutsumme jokaisen viettämään päivää nauttimalla kotimaista ruokaa mieluisassa seurassa. Ruokatieto Yhdistys ry:n missio on rakkaudesta oman maan ruokaan. Tehtävänämme on edistää suomalaisen ruokaketjun menestystä ja ruokakulttuuria tekemällä tunnetuksi osaamista ja työtä pellolta pöytään. Ytimessä on suomalaisen ruoan arvostetuin alkuperämerkki Hyvää Suomesta. Yli 350 jäsentä ja merkinhaltijaa edustavat alan toimijoita monipuolisesti

Muut ajankohtaiset

Kaikki ajankohtaiset

17.11.2023 Tiedote

Hyvää Suomesta -tuotteissa raaka-aineiden kotimaisuusaste pysynyt korkeana – kasvispainotteista kasvua uutuuksissa 

Viime vuodesta Hyvää Suomesta -merkittyjen tuotteiden määrän kasvua vauhdittivat mm. leipomo- ja kasvistuotteet sekä…

9.10.2023 Tiedote

Hävikki-battle opettaa nuoria ruokahävikin vähentämiseen – kilpailun voittajat Helsingistä ja Maalahdesta

Hävikki-battlessa tehtiin tänäkin vuonna satoja upeita annoksia ja opittiin torjumaan hävikkiä. Lähes 7600 yläkoulun…

6.10.2023 Tiedote

Elli Siltala jatkaa Ruokatieto Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana

Ruokatieto Yhdistys ry:n vuosikokous 4.10. valitsi hallituksen puheenjohtajaksi johtaja Elli Siltalan Valio Oy:stä ja…

11.9.2023 Uutinen

Tietohaarukka 2023 on julkaistu

Kuinka suuri viljasato oli vuonna 2022? Paljonko suomalaiset kuluttavat lihatuotteita? Mihin suuntaan tuottajahinnat ovat…

1.9.2023 Tiedote

Hyvää Suomesta jälleen arvostetuin alkuperämerkki

Hyvää Suomesta –merkki on arvostetuin tuotteen alkuperästä kertova merkki ja Suomen viidenneksi arvostetuin brändi…

31.8.2023 Tiedote

4.9. koko Suomi juhlii kotimaista ruokaa

Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9. viidettä kertaa. Päivä on omistettu suomalaisen ruoan tuottajille ja…

9.5.2023 Tiedote

Ruokavisa vie ruokakasvatusta yläkouluihin: voitto oivaltavalle Nöykkiön koulun joukkueelle

Ruokavisa on yläkouluille suunnattu ruokakasvatuksen opetuskokonaisuus, jossa opitaan ruoan reiteistä pellolta pöytään sekä fiksua…

30.3.2023 Tiedote

Rakentavaa ruokapuhetta edistäneet Sanna Talvia ja Juuso Joona palkittiin Vuoden ruokakasvattajina

Vuoden ruokakasvattaja 2023 -huomionosoituksen ovat saaneet yliopistonlehtori Sanna Talvia Itä-Suomen yliopistosta Joensuun kampukselta sekä…

25.3.2023 Tiedote

Ruokavisan finaaliin joukkueet Nöykkiön koulusta ja Jyväskylän normaalikoulusta

Ruokavisan alkukarsinnat on nyt käyty. Kiitos kaikille osallistuneille opettajille ja oppilaille! Kilpailuun osallistuneista oppilasryhmistä…

6.2.2023 Tiedote

Ruokavisa 2023 on käynnistynyt!

Ruokavisan valtakunnallinen osaamiskilpailu on nyt käynnissä! Osaamiskilpailuun voivat osallistua yläkoulun oppilaat opettajansa johdolla. Oppilaiden…

3.2.2023 Tiedote

Merkinnät elintarvikepakkauksissa eivät saa johtaa kuluttajia harhaan

Kuluttajat ovat tällä hetkellä erittäin kiinnostuneita ruoan alkuperästä. Siksi on tärkeätä, että pakkausten tarjoama…

25.1.2023 Tiedote

Ehdota Vuoden ruokakasvattajaa!

Ruokatieto myöntää Vuoden ruokakasvattaja –huomionosoituksen tänä keväänä ruokakasvatuksen saralla ansioituneelle toimijalle, joka on toiminnallaan…

Siirry takaisin sivun alkuun