Millainen on kananmunan matka kanalasta kennoon ja keittiöön?

Uutinen

Tervetuloa mukaan seuraamaan, miten kanat elävät luomukanaloissa ja miten luomukananmunia tuotetaan! Järjestämme yhdessä Ruokakasvatusyhdistys Ruukun kanssa kaksi 20-30 minuutin livelähetystä luomukanalasta Suomalaisen ruoan päivänä 4.9. Toinen lähetys on suunnattu eskareista nelosluokkalaisiin ja toinen 5.-9. luokkalaisille.

Kanojen elämää, suora lähetys kanalasta (eskari – 4.lk) klo 9.30-9.50

Suorassa videoyhteydessä luomukanalasta pääsemme seuraamaan kanojen elämää. Kuulemme muun muassa mitä kanat syövät, kuinka kananmuna syntyy, ja miksi toiset munat ovat ruskeita ja toiset valkoisia. Striimauksen aikana oppilaat saavat esittää omia kysymyksiään suoraan kananmunantuottajalle.

Maksuton suoratoisto on suunnattu esikoululaisista 4.-luokkalaisille ja sopii osaksi esim. ympäristöopin oppituntia. Kesto 20 min.

Tallenne striimistä on nähtävissä sivuillamme 4.9. – 18.9.

Kanalasta kennoon ja keittiöön (5.lk – 9.lk) klo 10.15-10.45

Suorassa videoyhteydessä tutustumme luomumunien tuotantoon. Selvitämme myös, millaisia muita kanaloita Suomessa on, ja miten kanamunan kuoresta tunnistaa tuotantotavan. Entä mitä tapahtuu pakkaamossa? Kuulemme, miksi kanamuna on ravitsemuksellisesti erinomainen pakkaus, mitä kanamunista voi valmistaa,  ja miksi kotimaisia kananmunia uskaltaa syödä vaikka raakana. Striimin aikana voi myös esittää kysymyksiä suoraan tilan isännälle.

Maksuton suoratoisto on suunnattu 5.–9.-luokkalaisille ja sopii osaksi esim. kotitalouden, ympäristöopin ja biologian oppitunteja. Kesto 30 min.

Striimien lisäksi kotitalouden oppitunneille on saatavana muun muassa hauska Kananmunakamppailu!

Löydät lisää tietoa, opetusmateriaaleja ja linkin striimiin täältä.

Sivuilta löydät myös ilmoittautumislinkin tai voit ilmoittautua myös suoraan tästä.

Tallenne striimistä on nähtävissä sivuillamme 4.9. – 18.9.

Artikkelin kuvan lähde: Siipikarjaliitto

Muut ajankohtaiset

Kaikki ajankohtaiset

20.12.2024 Tiedote

Joulukinkun ostoa suunnittelevien määrä kasvanut

Joulukinkku on suomalaisten joulupöytien kestosuosikki. Neljä viidestä kuluttajasta aikoo valita jouluherkuksi kinkkua. Suurimmalle osalle…

19.12.2024 Uutinen

Ruokakasvatus esillä Educassa tammikuussa, tervetuloa osastollemme!

Tervetuloa Ruokatiedon, Maistuvan koulun ja Ruokatutkan yhteiselle osastolle 6t29 hakemaan vinkkejä, ideoita ja materiaaleja…

5.12.2024 Tiedote

Ruokatieto Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana jatkaa Elli Siltala

Ruokatieto Yhdistys ry:n vuosikokous 4.12. valitsi hallituksen puheenjohtajaksi johtaja Elli Siltalan Valio Oy:stä ja…

5.12.2024 Uutinen

Ruokavisa 2025 -oppimateriaali on julkaistu

Ruokavisassa tutustutaan tänä vuonna ruoan valintaan ja siihen vaikuttaviin tekijöihin niin yksilön kuin yhteiskunnan…

3.12.2024 Uutinen

Ruokaviennin kasvujohtajaksi Ruokatieto Yhdistykseen on valittu ETM Jukka Vainionpää

Ruokatieto Yhdistys ry on valinnut elintarviketieteiden maisteri Jukka Vainionpään ruokaviennin kasvujohtajaksi vahvistamaan elintarvikeviennin kasvua…

3.12.2024 Uutinen

Ruokatieto Yhdistys ruokaviennin yrityslähtöisen kasvualustan kehittäjäksi

Ruokaviraston päätöksen mukaan Ruokatieto Yhdistys ry ja Suomen elintarvikevientiyhdistys SUVI ry muodostavat yhdessä ruokaviennin…

1.11.2024 Yleinen

Hyvää Suomesta -merkittyjen elintarvikkeiden kotimaisuus yhä korkea

Reilulla kolmasosalla Hyvää Suomesta -merkityistä tuotteista raaka-aineiden kotimaisuusaste on 100 prosenttia. Lisäksi kolmannes tuotteista…

30.10.2024 Tiedote

Hävikki-battlen voittajat taituroivat hävikistä herkkuja

Hävikki-battlessa valmistettiin jälleen satoja upeita annoksia ja opittiin torjumaan hävikkiä. Tänä vuonna voittajat tulevat…

7.10.2024 Tiedote

Huoltovarmuus ja omavaraisuus tärkeimmät syyt valita suomalaista ruokaa

Ruokaan liittyvät yhteiskunnallisesti merkittävät syyt nousivat Ruokatieto Yhdistyksen teettämässä kuluttajakyselyssä tärkeimmiksi syiksi valita suomalaista…

4.10.2024 Tiedote

Hyvää Suomesta -merkki löytyy nyt myös kotimaisesta eläintenruoasta

Suomalaisesta raaka-aineesta ja työstä kertovaa Hyvää Suomesta -alkuperämerkkiä voi käyttää nyt myös eläintenruoissa. Merkin…

6.9.2024 Uutinen

Ruokatieto mukaan elintarvikeviennin kehittämiseen – tule johtamaan suomalaisen ruokaviennin kasvua

Suomen elintarvikeviennin kunnianhimoisena tavoitteena on kaksinkertaistaa viennin arvo eli saavuttaa neljän miljardin euron vuosittainen…

5.9.2024 Tiedote

Uusi Tietohaarukka on julkaistu

Millaiset sääolosuhteet olivat vuonna 2023 ja kuinka suuri sato saatiin? Millaiset on ruoka-alan työllisyysvaikutukset…

Siirry takaisin sivun alkuun