Huomenna vietetään Suomalaisen ruoan päivää jo kolmatta kertaa!

Tiedote

Huomenna, 4.9. vietetään kotimaiselle ruokaketjulle omistettua juhlapäivää, Suomalaisen ruoan päivää. Kutsumme jokaisen viettämään sitä itselleen parhaalla mahdollisella tavalla!

Juhlintatapa on vapaa, mutta helpoin tapa juhlia on valita kaupan hyllyltä ruokatuotteita, joissa on sinivalkoinen Hyvää Suomesta -merkki. Merkki on ainut elintarvikkeiden alkuperämerkki, joka takaa, että pakkauksessa on kotimaista, puhdasta ja turvallista ruokaa, jonka raaka-aine ja työ tulevat Suomesta. Hyvää Suomesta -tuotteissa on valinnanvaraa, sillä tuotteita on peräti 12 000 kaikkiaan 350 valmistajalta.

Hyvää kannattaa juhlia!

Suomalaisen ruoan päivänä juhlitaan myös suomalaisen ruokaketjun läpinäkyvyyttä. Tuotantoketjun läpinäkyvyys alkutuotannosta kaupan hyllylle on ruokaturvallisuuden tae.

─ Suomalaisen ruoan arvostus on noussut viime aikoina. Jopa 36 prosenttia suomalaisista on ilmoittanut lisänneensä suomalaisen ruoan ostamista tämän vuoden aikana. Erityisesti Hyvää Suomesta -merkki elintarvikepakkauksessa takaa, että tuotteen alkuperä ja tuotantoketju tunnetaan, toiminnanjohtaja Anni-Mari Syvänemi toteaa. Siksi suomalainen ruoka ansaitsee oman juhlapäivän, Suomalaisen ruoan päivän.

Seuraa somessa tapahtumia ja jaa itsekin kuva ruokapöytäsi antimista! Kuuntele myös Ruokakutsut-podcastsarja osoitteessa hyvaasuomesta.fi/ruokakutsut. Ruokakutsut-podcastissa toimittaja, podcastaaja Tiia Rantanen kutsuu vieraakseen tuttuja ruokaa rakastavia vaikuttajia. Juhlapäivänä julkaistavassa päätösjaksossa Tiian vieraat nauttivat yhdessä kokki Teresa Välimäen valmistaman Suomalaisen ruoan päivän juhla-aterian.

#suomalaisenruoanpäivä #hyvääsuomesta

Suomalaisen ruoan päivän näkyvyyden vuonna 2021 mahdollistavat Apetit, Atria, Elovena, HKScan, K-ryhmä, Lidl, S-ryhmä, Valio, tuottajajärjestöt MTK ja SLC sekä Järvikylä, Snellmannin Lihanjalostus Oy, Fazer Leipomot, Myllyn Paras, Real Snacks, Kokkikartano ja Pohjolan Peruna.

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi, Ruokatieto Yhdistys ry, puh. 050 511 8909.

Suomalaisen ruoan päivän tunnuksen ja kuvituskuvia löydät sivulta www.hyvaasuomesta.fi/medialle

Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9. jo kolmatta kertaa. Kutsumme jokaisen viettämään päivää nauttimalla kotimaista ruokaa mieluisassa seurassa. Ruokatieto Yhdistys ry:n missio on rakkaudesta oman maan ruokaan. Tehtävänämme on edistää suomalaisen ruokaketjun menestystä ja ruokakulttuuria tekemällä tunnetuksi osaamista ja työtä pellolta pöytään. Ytimessä on suomalaisen ruoan arvostetuin alkuperämerkki Hyvää Suomesta. Yli 350 jäsentä ja merkinhaltijaa edustavat alan toimijoita monipuolisesti

Muut ajankohtaiset

Kaikki ajankohtaiset

7.10.2024 Tiedote

Huoltovarmuus ja omavaraisuus tärkeimmät syyt valita suomalaista ruokaa

Ruokaan liittyvät yhteiskunnallisesti merkittävät syyt nousivat Ruokatieto Yhdistyksen teettämässä kuluttajakyselyssä tärkeimmiksi syiksi valita suomalaista…

4.10.2024 Tiedote

Hyvää Suomesta -merkki löytyy nyt myös kotimaisesta eläintenruoasta

Suomalaisesta raaka-aineesta ja työstä kertovaa Hyvää Suomesta -alkuperämerkkiä voi käyttää nyt myös eläintenruoissa. Merkin…

6.9.2024 Uutinen

Ruokatieto mukaan elintarvikeviennin kehittämiseen – tule johtamaan suomalaisen ruokaviennin kasvua

Suomen elintarvikeviennin kunnianhimoisena tavoitteena on kaksinkertaistaa viennin arvo eli saavuttaa neljän miljardin euron vuosittainen…

5.9.2024 Tiedote

Uusi Tietohaarukka on julkaistu

Millaiset sääolosuhteet olivat vuonna 2023 ja kuinka suuri sato saatiin? Millaiset on ruoka-alan työllisyysvaikutukset…

3.9.2024 Tiedote

Vietä kanssamme Suomalaisen ruoan päivää!

Tämän vuoden Suomalaisen ruoan päivää 4. syyskuuta juhlitaan teemalla “Ruokaa, työtä, turvaa”. Nämä sanat…

30.8.2024 Tiedote

Ruokaketju on valmis sitoutumaan ruoka-alan kasvuohjelmaan yhdessä – valtiolta odotetaan pitkäjänteistä sitoutumista

Ruokatieto Yhdistys ry ja Suomen elintarvikevientiyhdistys SUVI ry toteavat hallitusohjelman tavoitteen ruokaviennin kaksinkertaistamiseksi nykyisestä…

29.8.2024 Uutinen

Hyvää Suomesta -merkki on Suomen kolmanneksi arvostetuin brändi

Suomalaiset arvostavat Hyvää Suomesta –merkkiä korkealle. Tämä selviää tuoreesta Taloustutkimus Oy:n toteuttamasta Brändien arvostus…

23.8.2024 Tiedote

Kuluttajista joka viides aikoo lisätä suomalaisen ruoan ostamista

Yli puolet suomalaisista kertoo ostavansa jo paljon suomalaista ruokaa, osa jopa kaiken, minkä suomalaisena…

8.8.2024 Uutinen

Millainen on kananmunan matka kanalasta kennoon ja keittiöön?

Tervetuloa mukaan seuraamaan, miten kanat elävät luomukanaloissa ja miten luomukananmunia tuotetaan! Järjestämme yhdessä Ruokakasvatusyhdistys…

6.8.2024 Uutinen

Tiede ja teknologia – ratkaisuja kestävään ruoan tuotantoon Suomessa -webinaari 4.9. klo 9

Suomalaisen ruoan päivänä 4.9. klo 9–10 Elintarviketieteiden Seura järjestää yhdessä Ruokatieto Yhdistyksen kanssa kaikille avoimen…

25.6.2024 Uutinen

Hyvää Suomesta -merkkiä päivitettiin selkeämmäksi

Lähes jokaisen suomalaisen tunnistama sinivalkoinen joutsen eli Hyvää Suomesta -merkki päivitti ilmettään entistä selkeämmäksi.

22.4.2024 Tiedote

Lempäälän ruokapalvelu on Vuoden ruokakasvattaja – kunniamaininta Marjo Sundströmille

Vuoden ruokakasvattajaksi on valittu Lempäälän ruokapalvelu ja erityisesti siellä toimiva ruokakasvatuksen tiimi, johon kuuluvat…

Siirry takaisin sivun alkuun