Ruokavisan loppukilpailu käydään etäyhteyksin – mukana koulut Pohjois-Karjalasta, Varsinais-Suomesta ja Uudeltamaalta

Tiedote

Tervetuloa seuraamaan Ruokavisan jännittävää loppukilpailua, joka käydään Teamsin välityksellä 12.5.2021 klo 12:30-13:45! Kolme parhaiten visassa menestynyttä oppilasryhmää kutsuttiin loppukilpailuun, jossa he kilpailevat Ruokavisa 2021 –osaamiskilpailun voitosta. Ruokavisan voittaja julkistetaan loppukilpailutapahtumassa n. klo 13:30. 

Tänä vuonna Ruokavisa tutustutti oppilaat ruuan reittiin erityisesti ruokakaupan ja ruuan verkkokaupan osalta, joka olikin poikkeusvuoteen osuva teema. Ruokavisassa tehtiin tänä keväänä osallistujaennätys: alkueriin osallistui verkossa huimat 380 oppilasryhmää ja yli 3900 yläkoululaista ympäri Suomen! Valtakunnallisten alkuerien perusteella loppukilpailuun nousivat Kolin koulu Pohjois-Karjalasta, Armfeltin koulu Varsinais-Suomesta sekä Leppävaaran koulu Uudeltamaalta. 

Oppilaat kertovat, mistä kestävä ruoka-arki koostuu

Oppilaat tuottavat loppukilpailua varten tehtävän, jonka avulla he osoittavat, miten tiedollista osaamista sovelletaan osaksi käytännön ruokavalintoja. Tehtävä on kaksiosainen: ensimmäisessä osassa oppilaat suunnittelevat suomalaisiin ravitsemussuosituksiin ja kestävään kehitykseen perustuvan ruoka-arjen yhdelle päivälle ja toisessa osassa he tuottavat videon, jolla ruokavalintoja esitellään. Oppilaiden tuottama video esitetään etäyhteyksin käytävässä loppukilpailutapahtumassa.

Tehtävässä arvioidaan erityisesti ruokalistan sisältöjä sekä ruokavalintojen perustelujen oikeellisuutta, kattavuutta ja oivaltavuutta. Voittajaryhmän palkitsee S-ryhmä, joka toimii tänä vuonna visan yhteistyökumppanina. 

Tule katsomaan voittajan julkistamista!

Arvovaltainen ammattilaisraati arvioi loppukilpailutehtävät ja valitsee Ruokavisa 2021 –osaamiskilpailun voittajajoukkueen. Tuomaristo koostuu moniammatillisesta huippujoukosta, johon kuuluvat opetusneuvos Marjaana Manninen Opetushallituksesta, toiminnanjohtaja Tarkko Nuutinen Kotitalousopettajien liitosta, tutkijatohtori Kristiina Janhonen Helsingin yliopistosta, ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivonen MTK ry:stä, Yhteishyvän sisältöpäällikkö Sanna Autio SOK:lta, ravitsemusterapeutti Soile Käkönen HKScanilta sekä toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi Ruokatiedosta.

Loppukilpailutapahtumassa tuomaristoa edustavat Yhteishyvän sisältöpäällikkö Sanna Autio SOK:lta sekä Ruokatiedon toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi. Loppukilpailua pääsevät seuraamaan 10.5.2021 mennessä lomakkeen kautta ilmoittautuneet. Ilmoittautuneet saavat sähköpostitse kutsun tapahtumaan ja he tulevat saamaan myös tapahtuman tallenteen.

Voitte seurata tapahtumaa myös yhdessä oppilaiden kanssa. Tervetuloa mukaan!

 

Mikä Ruokavisa?

Ruokavisa on yläkouluille suunnattu ruokakasvatuksen opetuskokonaisuus. Visan tavoitteena on tutustuttaa nuoret ruokaketjun vastuullisuuteen pellolta pöytään, lisätä arvostusta ruuantekijöitä kohtaan sekä vahvistaa nuorten osaamista vastuullisina kuluttajina. 

Visaan voivat osallistua kaikki Suomen yläkoulun opettajat opetusryhmiensä kanssa oppiaineeseen katsomatta. Ruokavisa on vakiinnuttanut asemaansa osana koulujen ruokakasvatusta ja se käytiin tänä lukuvuonna jo yhdettätoista kertaa. Kaikkiaan Ruokavisa on tavoittanut yli 20 000 oppilasta kautta maan. 

Ruokavisan opetuskokonaisuudet ovat vapaasti käytettävissä ja ne löytyvät Ruokatiedon verkkosivuilta

 

Lisätietoja

Noora Laukkanen  
ruokakasvatuksen asiantuntija 
Ruokatieto Yhdistys ry 
noora.laukkanen(at)ruokatieto.fi  
p. +358 44 236 0039  

Ruokatieto Yhdistys ry edistää suomalaista ruokakulttuuria viestimällä ruuasta ja ruokaketjusta. 

 

Seuraa Ruokavisaa somessa! 

#ruokavisa 
#ruokakasvatusFacebook.com/Ruokatieto.fi Twitter.com/Ruokatieto 

Muut ajankohtaiset

Kaikki ajankohtaiset

7.10.2024 Tiedote

Huoltovarmuus ja omavaraisuus tärkeimmät syyt valita suomalaista ruokaa

Ruokaan liittyvät yhteiskunnallisesti merkittävät syyt nousivat Ruokatieto Yhdistyksen teettämässä kuluttajakyselyssä tärkeimmiksi syiksi valita suomalaista…

4.10.2024 Tiedote

Hyvää Suomesta -merkki löytyy nyt myös kotimaisesta eläintenruoasta

Suomalaisesta raaka-aineesta ja työstä kertovaa Hyvää Suomesta -alkuperämerkkiä voi käyttää nyt myös eläintenruoissa. Merkin…

6.9.2024 Uutinen

Ruokatieto mukaan elintarvikeviennin kehittämiseen – tule johtamaan suomalaisen ruokaviennin kasvua

Suomen elintarvikeviennin kunnianhimoisena tavoitteena on kaksinkertaistaa viennin arvo eli saavuttaa neljän miljardin euron vuosittainen…

5.9.2024 Tiedote

Uusi Tietohaarukka on julkaistu

Millaiset sääolosuhteet olivat vuonna 2023 ja kuinka suuri sato saatiin? Millaiset on ruoka-alan työllisyysvaikutukset…

3.9.2024 Tiedote

Vietä kanssamme Suomalaisen ruoan päivää!

Tämän vuoden Suomalaisen ruoan päivää 4. syyskuuta juhlitaan teemalla “Ruokaa, työtä, turvaa”. Nämä sanat…

30.8.2024 Tiedote

Ruokaketju on valmis sitoutumaan ruoka-alan kasvuohjelmaan yhdessä – valtiolta odotetaan pitkäjänteistä sitoutumista

Ruokatieto Yhdistys ry ja Suomen elintarvikevientiyhdistys SUVI ry toteavat hallitusohjelman tavoitteen ruokaviennin kaksinkertaistamiseksi nykyisestä…

29.8.2024 Uutinen

Hyvää Suomesta -merkki on Suomen kolmanneksi arvostetuin brändi

Suomalaiset arvostavat Hyvää Suomesta –merkkiä korkealle. Tämä selviää tuoreesta Taloustutkimus Oy:n toteuttamasta Brändien arvostus…

23.8.2024 Tiedote

Kuluttajista joka viides aikoo lisätä suomalaisen ruoan ostamista

Yli puolet suomalaisista kertoo ostavansa jo paljon suomalaista ruokaa, osa jopa kaiken, minkä suomalaisena…

8.8.2024 Uutinen

Millainen on kananmunan matka kanalasta kennoon ja keittiöön?

Tervetuloa mukaan seuraamaan, miten kanat elävät luomukanaloissa ja miten luomukananmunia tuotetaan! Järjestämme yhdessä Ruokakasvatusyhdistys…

6.8.2024 Uutinen

Tiede ja teknologia – ratkaisuja kestävään ruoan tuotantoon Suomessa -webinaari 4.9. klo 9

Suomalaisen ruoan päivänä 4.9. klo 9–10 Elintarviketieteiden Seura järjestää yhdessä Ruokatieto Yhdistyksen kanssa kaikille avoimen…

25.6.2024 Uutinen

Hyvää Suomesta -merkkiä päivitettiin selkeämmäksi

Lähes jokaisen suomalaisen tunnistama sinivalkoinen joutsen eli Hyvää Suomesta -merkki päivitti ilmettään entistä selkeämmäksi.

22.4.2024 Tiedote

Lempäälän ruokapalvelu on Vuoden ruokakasvattaja – kunniamaininta Marjo Sundströmille

Vuoden ruokakasvattajaksi on valittu Lempäälän ruokapalvelu ja erityisesti siellä toimiva ruokakasvatuksen tiimi, johon kuuluvat…

Siirry takaisin sivun alkuun