Kasviksia ovat tutkimuksen mukaan vihannekset juurekset, hedelmät, marjat, sienet ja palkokasvit. Peruna ja mehut eivät kuulu mukaan kasvissuositukseen.

Suomalaisten kulutustottumukset muuttuvat jonkin verran vuoden kierron mukaan. Kurkkujen, salaattien ja yrttien kulutus on suurimmillaan keväällä, kun taas tomaattien huippusesonkia eletään kesäkuun lopulla. Kotimaisista kasvihuoneista poimitaan satoa kuitenkin vuoden ympäri, ja vihanneksia on kuluttajien saatavilla kaupassa ja ravintoloissa jopa poimintapäivänä. Tuoreus onkin kotimaisen vihannestuotannon valttikortti.

Suomessa kasvatetaan vuodessa noin sata miljoonaa kiloa kasvihuonevihanneksia vuodessa, mikä muodostaa neljänneksen suomalaisten vihannesten kulutuksesta.

Lähteet

Siirry takaisin sivun alkuun