Ruokakasvatus auttaa hahmottamaan ruuan kulttuurisia, sosiaalisia, ekologisia ja taloudellisia merkityksiä, ymmärtämään ruuan reittejä pellolta pöytään sekä herättämään keskustelua ruuan eettisistä vaikutuksista. Se auttaa ymmärtämään kuluttajuuteen liittyvää vastuuta ja mahdollisuuksia sekä löytämään ruokailon.
Ruokatietoa -osio kertoo ruokaketjun toiminnasta, avaa kotimaisen ruoan tuotantoa, kokoaa ruoka-alan tilastot yhteen ja kuvaa ruokakulttuurimme kehitystä ja ominaispiirteitä. Artikkelit tarjoavat kiinnostavia ja ajankohtaisia näkökumia ruokaan, sen tuotantoon, jalostukseen ja kulutukseen.
Hyvää Suomesta -järjestelmä on laaja toiminnallinen kokonaisuus käyttökriteereistä, tarkastuksista, tietojen ylläpidosta ja viestinnästä, sekä ennen kaikkea merkkiä käyttävien yritysten reseptiikasta ja tuotannosta.
Ravitsemuskatsaus on lehti ravitsemuksen, opetuksen ja terveydenhuollon ammattilaisille.
Vuoden 2022 Ravitsemuskatsaus tarjoaa sukelluksen ravitsemustieteen ajankohtaiseen tutkimukseen monesta näkökulmasta. Sosiaalinen ja ekologinen kestävyys liittyvät yhä useammin myös ravitsemustieteeseen. Ravitsemuskatsauksessa kerrotaan esimerkiksi kuinka ruokapuhe vaikuttaa ruokasuhteeseen, miten ravitsemuksella voidaan vaikuttaa mielenterveyteen, miksi ruoan ravitsemuksellinen laatu tulisi ottaa huomioon tuotteiden elinkaariarvioinnissa ja kuinka EU-tasoinen terveysmerkintä pakkauksissa etenee. Tämän lisäksi Ravitsemuskatsaus esittelee paljon muuta ajankohtaista tutkimusta ja tutkijoita.