Hyvän tekijät -artikkelisarjassa kurkistetaan ruoantuotannon kulissien taakse. Artikkelisarja täydentyy vuoden 2025 aikana.

Kinnarin tila tuo kaurakansan lautasille uusia tuulia

Suomalaiset ovat perinteisesti tottuneet syömään kauransa puurona ja leipänä. Kinnarin tilalla kaurasta on nyt kuorittu riisin korvaaja, joka on päätynyt Suomalainen menestysresepti-kilpailun voiton myötä myös kauppojen valmisruokahyllyihin. Suomalainen kaura on ilmastoystävällistä superruokaa, jolla on monia tieteellisesti todistettuja terveyshyötyjä.

Täysjyvä – avain parempaan hyvinvointiin ja kestävämpään ruokailuun

Täysjyvä on yksi ravitsemuksen kulmakivistä, mutta sen terveys- ja ympäristöhyödyt jäävät monelle vielä tuntemattomiksi. Uudet kansalliset ravitsemussuositukset asettivat ensimmäistä kertaa grammamääräisen täysjyväsuosituksen – vähintään 90 grammaa päivässä. Vaasan haluaa osaltaan auttaa suomalaisia saavuttamaan tämän tärkeän tavoitteen.

Siirry takaisin sivun alkuun