Ruokatieto Yhdistys ry jatkaa Maito ja Terveys ry:n työtä – ravitsemusaineisto on edelleen tilattavissa

Tiedote

Maito ja Terveys ry:n toiminta itsenäisenä yhdistyksenä päättyi kesäkuussa. Tämä ei kuitenkaan merkitse yhdistyksen tekemän työn päättymistä, vaan puolueetonta viestintää maidon ja maitovalmisteiden merkityksestä ravitsemukselle ja terveydelle jatkaa Ruokatieto Yhdistys ry. Myös Ruokatiedossa maidon ravitsemusviestinnän pohjana ovat valtakunnalliset ravitsemussuositukset.

Maito ja Terveyden työstä jatketaan tiedotustoimintaa, some-viestintää Twitterissä ja Maitolähettilään Facebookissa, Ravitsemuskatsaus-lehden julkaisua asiantuntevan toimituskunnan kanssa ja yhdistyksen julkaiseman suositun aineiston ylläpitoa ja lähettämistä tilaajille. Myös yhdistyksen nettisivut pysyvät tutussa osoitteessaan maitojaterveys.fi.

Jatkossakin ravitsemukseen liittyvää aineistoa voi tilata maitojaterveys.fi-sivuilta kohdasta aineiston tilaus. Sähköpostitse aineistosta voi kysellä osoitteella info.maitojaterveys(at)ruokatieto.fi

Ruokatieto Yhdistys ry:ssä maitoviestintää luotsaa ohjausryhmä, jossa on mukana Maito ja Terveys ry:n kannattajajäsenistä Osuuskunta Maitokolmion toimitusjohtaja Juha Murto-Koivisto, Osuuskunta Maitomaan toimitusjohtaja Markku Iivonen ja kaupallinen johtaja Kari Karpale Osuuskunta Satamaidosta ja yhdistyksen pitkäaikainen hallituksen jäsen, viimeisin varapuheenjohtaja, maidontuottaja Pekka Lestinen.

Lisätietoa:
Toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi, Ruokatieto Yhdistys ry, anni-mari.syvaniemi(at)ruokatieto.fi tai +358 50 511 8909 (Suora) +358 40 710 4170 (Ruokatiedon toimisto)

Muut ajankohtaiset

Kaikki ajankohtaiset

9.5.2023 Tiedote

Ruokavisa vie ruokakasvatusta yläkouluihin: voitto oivaltavalle Nöykkiön koulun joukkueelle

Ruokavisa on yläkouluille suunnattu ruokakasvatuksen opetuskokonaisuus, jossa opitaan ruoan reiteistä pellolta pöytään sekä fiksua…

30.3.2023 Tiedote

Rakentavaa ruokapuhetta edistäneet Sanna Talvia ja Juuso Joona palkittiin Vuoden ruokakasvattajina

Vuoden ruokakasvattaja 2023 -huomionosoituksen ovat saaneet yliopistonlehtori Sanna Talvia Itä-Suomen yliopistosta Joensuun kampukselta sekä…

25.3.2023 Tiedote

Ruokavisan finaaliin joukkueet Nöykkiön koulusta ja Jyväskylän normaalikoulusta

Ruokavisan alkukarsinnat on nyt käyty. Kiitos kaikille osallistuneille opettajille ja oppilaille! Kilpailuun osallistuneista oppilasryhmistä…

6.2.2023 Tiedote

Ruokavisa 2023 on käynnistynyt!

Ruokavisan valtakunnallinen osaamiskilpailu on nyt käynnissä! Osaamiskilpailuun voivat osallistua yläkoulun oppilaat opettajansa johdolla. Oppilaiden…

3.2.2023 Tiedote

Merkinnät elintarvikepakkauksissa eivät saa johtaa kuluttajia harhaan

Kuluttajat ovat tällä hetkellä erittäin kiinnostuneita ruoan alkuperästä. Siksi on tärkeätä, että pakkausten tarjoama…

25.1.2023 Tiedote

Ehdota Vuoden ruokakasvattajaa!

Ruokatieto myöntää Vuoden ruokakasvattaja –huomionosoituksen tänä keväänä ruokakasvatuksen saralla ansioituneelle toimijalle, joka on toiminnallaan…

19.12.2022 Tiedote

Ruokavisa 2023 -oppimateriaali on julkaistu – teemana alkutuotanto

Ruokavisan teemana on tällä kertaa alkutuotanto, eli toiminta kotimaisessa ruoantuotannossa. Oppimateriaali on nyt julkaistu…

30.11.2022 Tiedote

Ruokavisa 2023 – Aiheena alkutuotanto

Ruokavisa on yläkouluille suunnattu opetuskokonaisuus, jossa tällä kertaa tutustutaan alkutuotantoon. Ruoantuotanto on ajankohtainen aihe,…

24.11.2022 Tiedote

Ruokatiedon hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Elli Siltala

Ruokatieto Yhdistys ry:n vuosikokouksessa 23.11. valittiin hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi johtaja Elli Siltala Valio Oy:stä…

7.11.2022 Tiedote

Uusi Ravitsemuskatsaus tarjoaa näkymiä ravitsemustieteen ajankohtaiseen tutkimukseen

Vuoden 2022 Ravitsemuskatsaus esittelee ravitsemustieteessä tehtävää tutkimusta monesta näkökulmasta. Ruokavalinnoillamme on merkitystä terveyden ja…

2.11.2022 Tiedote

Hyvää Suomesta -merkittyjen elintarvikkeiden kotimaisuusaste pysynyt korkeana

Ruokaketjun kohtaamat haasteet eivät näy Hyvää Suomesta -merkittyjen tuotteiden raaka-aineiden kotimaisuusasteessa. Hyvää Suomesta -tuotteiden raaka-aineiden kotimaisuusaste on…

14.10.2022 Tiedote

Hävikki-battlessa hienoja oivalluksia hävikin hyödyntämisestä – kuvakilpailun voittajat Oulusta ja Kuopiosta

Tämän vuoden Hävikki-battlessa nähtiin jälleen upeita oivalluksia ruokahävikin hyötykäytöstä. Yli 8500 yläkoulun valinnaisen kotitalouden…

Siirry takaisin sivun alkuun