Maito maistuu suomalaisille, kertoo tuore Maidon käyttötutkimus

Tiedote

Maidon käyttötutkimus 2021 kertoo, että maku on yksi suomalaisten tärkeimmistä syistä käyttää maitoa. Kesäkuun ensimmäisenä vietetään perinteistä maailman maitopäivää ympäri maailmaa.

Valtaosa suomalaisista ilmoittaa käyttävänsä maitoa: 91 prosenttia käyttää maitoa edes joskus ja heistä 55 prosenttia päivittäin tai lähes päivittäin. Maidon käyttö on säännöllisintä lapsiperheissä. 75 prosenttia ei ole muuttanut käyttökertojensa määrää ja kyselyyn vastanneista yhtä moni kuin aikaisemmin ilmoittaa, ettei ole vähentänyt tai lopettanut maidon käyttökertoja. Tiedot selviävät Maidon käyttötutkimuksesta 2021. Nestemäisten maitotuotteiden valmistus onkin Luonnonvarakeskuksen julkaisemien ennakkotietojen mukaan pysynyt Suomessa samalla tasolla korona-aikana tammi-huhtikuu 2021 kuin vuotta aikaisemmin.

Kysyttäessä toukokuun 2021 alussa noin tuhannelta 18-74 vuotiaalta suomalaiselta yli puolet ilmoittaa pitävänsä maidosta erittäin tai melko paljon. Kyselyn mukaan yksi tärkeimmistä syistä käyttää maitoa on maidon hyvä maku! Muita maidon käytön syitä ovat: Maito on terveellistä, siitä saa kalsiumia sekä halu suosia suomalaisia elintarvikkeita.

Myös jogurtti ja rahka ovat kyselyn mukaan pidettyjä tuotteita. Jogurtista pitää yli 70 prosenttia vastaajista erittäin tai melko paljon, rahkasta hiukan yli puolet. Lisäksi viilistä ilmoittaa pitävänsä 45 prosenttia.

Kansainvälistä maitopäivää 1.6. juhlistaa liki 30 prosenttia vastaajista kertomalla maidon käytön perusteeksi ”Maito kuuluu suomalaiseen perusruokavalioon”.

Lisätietoa:

Anni-Mari Syväniemi, toiminnanjohtaja, anni-mari.syvaniemi@ruokatieto.fi

#WorldMilkDay #maitopäivä  

Lähteet:
Maidon käyttötutkimus 2021 Kantar TNS Agri:n toteuttama internetavusteinen kysely vastaajina 1044 suomalaista, ikä 18-74-vuotta. Väestöä edustava painotus alueittain, talouden koon, sosioekonomisen aseman sekä iän mukaan. Luonnonvarakeskus, Maito- ja maitotuotetilasto 5/2021.
Kuva: Soili Jussila, Vastavalo

Muut ajankohtaiset

Kaikki ajankohtaiset

6.9.2024 Uutinen

Ruokatieto mukaan elintarvikeviennin kehittämiseen – tule johtamaan suomalaisen ruokaviennin kasvua

Suomen elintarvikeviennin kunnianhimoisena tavoitteena on kaksinkertaistaa viennin arvo eli saavuttaa neljän miljardin euron vuosittainen…

5.9.2024 Tiedote

Uusi Tietohaarukka on julkaistu

Millaiset sääolosuhteet olivat vuonna 2023 ja kuinka suuri sato saatiin? Millaiset on ruoka-alan työllisyysvaikutukset…

3.9.2024 Tiedote

Vietä kanssamme Suomalaisen ruoan päivää!

Tämän vuoden Suomalaisen ruoan päivää 4. syyskuuta juhlitaan teemalla “Ruokaa, työtä, turvaa”. Nämä sanat…

30.8.2024 Tiedote

Ruokaketju on valmis sitoutumaan ruoka-alan kasvuohjelmaan yhdessä – valtiolta odotetaan pitkäjänteistä sitoutumista

Ruokatieto Yhdistys ry ja Suomen elintarvikevientiyhdistys SUVI ry toteavat hallitusohjelman tavoitteen ruokaviennin kaksinkertaistamiseksi nykyisestä…

29.8.2024 Uutinen

Hyvää Suomesta -merkki on Suomen kolmanneksi arvostetuin brändi

Suomalaiset arvostavat Hyvää Suomesta –merkkiä korkealle. Tämä selviää tuoreesta Taloustutkimus Oy:n toteuttamasta Brändien arvostus…

23.8.2024 Tiedote

Kuluttajista joka viides aikoo lisätä suomalaisen ruoan ostamista

Yli puolet suomalaisista kertoo ostavansa jo paljon suomalaista ruokaa, osa jopa kaiken, minkä suomalaisena…

8.8.2024 Uutinen

Millainen on kananmunan matka kanalasta kennoon ja keittiöön?

Tervetuloa mukaan seuraamaan, miten kanat elävät luomukanaloissa ja miten luomukananmunia tuotetaan! Järjestämme yhdessä Ruokakasvatusyhdistys…

6.8.2024 Uutinen

Tiede ja teknologia – ratkaisuja kestävään ruoan tuotantoon Suomessa -webinaari 4.9. klo 9

Suomalaisen ruoan päivänä 4.9. klo 9–10 Elintarviketieteiden Seura järjestää yhdessä Ruokatieto Yhdistyksen kanssa kaikille avoimen…

25.6.2024 Uutinen

Hyvää Suomesta -merkkiä päivitettiin selkeämmäksi

Lähes jokaisen suomalaisen tunnistama sinivalkoinen joutsen eli Hyvää Suomesta -merkki päivitti ilmettään entistä selkeämmäksi.

22.4.2024 Tiedote

Lempäälän ruokapalvelu on Vuoden ruokakasvattaja – kunniamaininta Marjo Sundströmille

Vuoden ruokakasvattajaksi on valittu Lempäälän ruokapalvelu ja erityisesti siellä toimiva ruokakasvatuksen tiimi, johon kuuluvat…

19.4.2024 Tiedote

Ruokavisan voittoon kokkasi Lohtajan koulun joukkue

Lohtajan koulun suoritus ylsi tämän vuoden Ruokavisan voittoon. Lohtajan menussa kohtasivat viljatuotteet, kauden kala…

25.3.2024 Tiedote

Ruokavisan finaaliin joukkueet Kuulammen ja Lohtajan kouluista sekä Hankoniemen yläasteelta

Ruokavisa on tältä vuodelta visailtu. Kiitos kaikille Ruokavisan alkukarsintoihin osallistuneille oppilaille ja opettajille!

Siirry takaisin sivun alkuun