Kuinka koulunäkki valmistuu?

Uutinen

Tervetuloa mukaan seuraamaan, miten näkkileipä valmistuu Kotkan koulunäkkitehtaalla! Järjestämme yhdessä Ruokakasvatusyhdistys Ruukun kanssa kaksi 20 minuutin livelähetystä 21.3. Toinen lähetys on suunnattu eskareista nelosluokkalaisiin ja toinen 5.-9. luokkalaisille.

Osana Ruokakasvatuksen teemapäivää pääsemme tutustumaan näkkileivän valmistukseen.

Esikoulu ja 1.-4.-luokkalaiset: Seikkailu koulunäkin maailmaan!
21.3. klo 9.30–9.50

Suorassa videoyhteydessä Kotkan näkkileipätehtaalla näemme, miten näkkäri valmistuu. Tutustumme vanhaa leipäjuureen ja opimme, miksi näkkileivässä on reikiä. Entä kuinka paljon tehtaalla tarvitaan työntekijöitä ja mitä tekee saharobotti? Oppilaat saavat esittää omia kysymyksiään suoraan asiantuntijalle. Maksuton. Kesto 20 min. Tallenne striimistä on katsottavissa kaksi viikkoa.

5.-9. luokkalaiset: Virtuaalikierros näkkileipätehtaalle
21.3. klo 10.15-10.45

Näkkileivällä on pitkät perinteet kouluruokailussa, mutta miten näkkäri oikeastaan valmistetaan? Miksi se on hyvä tuote kouluun? Suorassa videoyhteydessä pääsemme tutustumaan Kotkan näkkileipätehtaaseen! Opimme, miten näkkäri kuivataan, miksi reikiä tarvitaan ja mikä merkitys on pakkausmateriaalilla. Entä miten tehtaalla huomioidaan taikinan jämäpalat? Oppilaat saavat esittää omia kysymyksiään asiantuntijalle. Sopii osaksi esim. ympäristöopin, biologian, kotitalouden, maantiedon ja kemian oppitunteja. Maksuton. Kesto 30 min. Tallenne striimistä on katsottavissa kaksi viikkoa.

Muut ajankohtaiset

Kaikki ajankohtaiset

17.4.2025 Uutinen

Kasvu löytyy rajojen ulkopuolelta-elintarvikeala investoi vientiin

Suuri osa elintarvikeyritysten kasvusta tulee Suomen rajojen ulkopuolelta. Suomalainen elintarvikesektori panostaa brändeihin.

11.4.2025 Tiedote

Kuulammen koulu tuunasi perinneruoat ja vei Ruokavisan voiton

Tyrnäväläisen Kuulammen koulun oppilaat kokkasivat itsensä tämän vuoden Ruokavisan voittoon. Kuulammen menun pääruoassa kaikille…

11.4.2025 Tiedote

Vuoden ruokakasvattajiksi valittiin Pirttimaan tila, Uusituvan tila sekä Maalaisjärki-kanavat

Vuoden ruokakasvattaja -huomionosoitus jaetaan tänä vuonna poikkeuksellisesti kolmelle toimijalle. Pirttimaan tila Torniossa, Uusituvan tila…

28.3.2025 Uutinen

Hintakeskustelusta huolimatta kolmannes kotiin ostetusta ruoasta kotimaisia Hyvää Suomesta -tuotteita

Vaikka ruoan hinta on ollut vilkkaan julkisen keskustelun kohteena, suomalaiset kuluttajat pysyvät uskollisina kotimaiselle…

14.3.2025 Uutinen

Ruokavisan finalistit Posion peruskoulusta sekä Kuivaniemen ja Kuulammen kouluista

Tämän vuoden Ruokavisa on päättynyt ja tiukan visan kolmen kärki on selvillä. Suuret kiitokset…

28.2.2025 Tiedote

Suomalainen ruokakulttuuri muuttuu ajassa – uutta kasvispainotteisuus, ruokasuositukset ja harmitukset

Kalevalan päivänä 28.2. juhlistetaan myös suomalaista ruokakulttuuria. Ruokatiedon teettämän tutkimuksen mukaan suomalaisille oma ruokakulttuuri…

10.2.2025 Uutinen

Ravintoloiden on jatkossakin ilmoitettava lihan alkuperämaa kirjallisesti – asetus voimassa vuoteen 2029 saakka

Vuonna 2019 voimaan tullut asetus (154/2019) velvoittaa, että tarjoilupaikat, kuten ravintolat, laitosruokalat, pikaruokaravintolat, kahvilat…

7.2.2025 Tiedote

Hankintailmoitus EU Oats -hankkeeseen

Ruokatieto Yhdistys toteuttaa kauran EU-menekinedistämishankkeen Aasian markkinoille yhdessä Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry:n…

6.2.2025 Tiedote

Valtionhallinnon uudistukset tukevat ruokaviennin nopeaa kasvua

Ruokatieto on tyytyväinen ulkoministeriön ilmoittamaan uudistukseen, joka koskee Business Finlandin ulkomaantoimintojen integrointia ulkoasianhallintoon. Tulevan…

28.1.2025 Tiedote

Timosen raportissa oikeita keinoja ruokaviennin kaksinkertaistamiseksi

Ruokatieto on tyytyväinen Maa- ja metsätalousministeriön asettaman selvityshenkilön, OTT, työelämäprofessori, Pekka Timosen elintarvikeviennin kasvurakenteita…

9.1.2025 Yleinen

Vuoden ruokakasvattajaa etsitään jälleen

Ruokatieto myöntää vuosittain Vuoden ruokakasvattaja -huomionosoituksen ruokakasvatuksen saralla ansioituneelle toimijalle, joka voi olla henkilö,…

20.12.2024 Tiedote

Joulukinkun ostoa suunnittelevien määrä kasvanut

Joulukinkku on suomalaisten joulupöytien kestosuosikki. Neljä viidestä kuluttajasta aikoo valita jouluherkuksi kinkkua. Suurimmalle osalle…

Siirry takaisin sivun alkuun