Ehdota Vuoden ruokakasvattajaa

Tiedote

Ruokatieto Yhdistys ry jakaa Vuoden ruokakasvattaja -tunnustuksen henkilölle, yhteisölle, yritykselle tai yhdistykselle, joka on toiminut esimerkillisenä ruokakasvattajana vuoden 2020 poikkeusolojen aikana. Nyt toista kertaa jaettava Vuoden ruokakasvattaja –tunnustus on vuosittain jaettava kunnianosoitus.

Ruokakasvatuksen tavoitteena on auttaa ymmärtämään ruuan reittiä pellolta pöytään, tutustua erilaisiin ruokailmiöihin ja -kulttuureihin sekä kasvattaa terveellisiin ja kestäviin ruokavalintoihin. Innostusta aiheisiin herätetään monin eri menetelmin: maistaen, kokeillen, osallistuen ja oivaltaen. Ruokakasvatuksen tavoitteena on, että kiinnostumme oppimaan ajantasaista tietoa ruokailusta, ruuan vaikutuksista ja pystymme tekemään tietoisia ruokavalintoja. 

RUOKATIETO OTTAA NYT VASTAAN EHDOTUKSIA VUODEN RUOKAKASVATTAJAKSI 

Vuoden ruokakasvattaja 2021 -valintamenettelyssä palkinnon saajan valitsee asiantuntijoista ja ruoka-alan vaikuttajista koottu raati, joka edustaa koko ruokaketjua pellolta pöytään. 

Vuoden ruokakasvattaja voi olla henkilö, yhteisö, yritys tai yhdistys, joka toimii vastuullisesti, 
yhteistyökykyisesti ja intohimoisesti ruokakasvatuksen parissa. Vuoden ruokakasvattaja 2021 -tunnustus myönnetään toimijalle, joka on kehittänyt ruokakasvatusta tai siihen 
liittyvää osa-aluetta vuoden 2020 poikkeusolojen aikana. 

Vuoden ruokakasvattaja on edistänyt kohderyhmänsä kykyä sopeutua, joustaa 
ja toimia kestävästi vuoden 2020 poikkeusolojen aikana. 

Esityksen Vuoden ruokakasvattajaksi voi tehdä sekä yksityinen henkilö että yritys, yhteisö, koulu, muu työyhteisö tai työnantaja. Vuoden ruokakasvattaja -ehdotuksen voi jättää lomakkeella 28.2.2021 mennessä.  

SEURAA VOITTAJAN JULKISTAMISTA VIRTUAALITAPAHTUMASSA 

Vuoden ruokakasvattaja -tunnustuksen ja ruokakasvatuksen kunniamainintojen saajat julkistetaan Ruokatiedon järjestämässä virtuaalisessa ruokakasvatustapahtumassa. Tapahtuma järjestetään 24.3.2021 klo 13 alkaen ja sitä voi seurata maksutta Ruokatiedon YouTube-kanavalta

Virtuaalinen ruokakasvatustapahtuma koostuu kahdesta osasta: ruokakasvatuksen asiantuntijoiden paneelikeskustelusta sekä Vuoden ruokakasvattaja 2021 -voittajan julkistamistilaisuudesta. Tapahtuma alkaa paneelikeskustelulla, johon ottavat osaa ruokakasvatukseen ja ruoka-alaan syventyneet asiantuntijat. Paneelikeskustelun vetäjänä toimii Ruokatiedon toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi. 

Virtuaalitapahtumassa esitellään raadin suosikkiehdokkaat ja julkistetaan Vuoden ruokakasvattaja 2021 -tunnustuksen saajan. Ruokatieto palkitsee Vuoden ruokakasvattajan 1 000 euron huomionosoituksella.  

Paneelikeskustelun jälkeen Ruokatieto esittelee raadin suosikit Vuoden ruokakasvattaja 2021 -tunnustuksen saajaksi. Ruokatieto palkitsee Vuoden ruokakasvattajaksi valitun toimijan ja myöntää kunniamainintoja valituille ruokakasvattajille. 

 

LISÄTIETOJA 
Anni-Mari Syväniemi 
anni-mari.syvaniemi(at)ruokatieto.fi 
p. +358 50 511 8909 

Noora Laukkanen 
noora.laukkanen(at)ruokatieto.fi 
p. +358 44 236 0039 

Ruokatieto Yhdistys ry edistää suomalaista ruokakulttuuria viestimällä ruuasta ja ruokaketjusta. 

 

Seuraa Ruokatietoa somessa! 
Facebook.com/Ruokatieto.fi 
Twitter.com/Ruokatieto 

Muut ajankohtaiset

Kaikki ajankohtaiset

17.4.2025 Uutinen

Kasvu löytyy rajojen ulkopuolelta-elintarvikeala investoi vientiin

Suuri osa elintarvikeyritysten kasvusta tulee Suomen rajojen ulkopuolelta. Suomalainen elintarvikesektori panostaa brändeihin.

11.4.2025 Tiedote

Kuulammen koulu tuunasi perinneruoat ja vei Ruokavisan voiton

Tyrnäväläisen Kuulammen koulun oppilaat kokkasivat itsensä tämän vuoden Ruokavisan voittoon. Kuulammen menun pääruoassa kaikille…

11.4.2025 Tiedote

Vuoden ruokakasvattajiksi valittiin Pirttimaan tila, Uusituvan tila sekä Maalaisjärki-kanavat

Vuoden ruokakasvattaja -huomionosoitus jaetaan tänä vuonna poikkeuksellisesti kolmelle toimijalle. Pirttimaan tila Torniossa, Uusituvan tila…

28.3.2025 Uutinen

Hintakeskustelusta huolimatta kolmannes kotiin ostetusta ruoasta kotimaisia Hyvää Suomesta -tuotteita

Vaikka ruoan hinta on ollut vilkkaan julkisen keskustelun kohteena, suomalaiset kuluttajat pysyvät uskollisina kotimaiselle…

14.3.2025 Uutinen

Ruokavisan finalistit Posion peruskoulusta sekä Kuivaniemen ja Kuulammen kouluista

Tämän vuoden Ruokavisa on päättynyt ja tiukan visan kolmen kärki on selvillä. Suuret kiitokset…

28.2.2025 Tiedote

Suomalainen ruokakulttuuri muuttuu ajassa – uutta kasvispainotteisuus, ruokasuositukset ja harmitukset

Kalevalan päivänä 28.2. juhlistetaan myös suomalaista ruokakulttuuria. Ruokatiedon teettämän tutkimuksen mukaan suomalaisille oma ruokakulttuuri…

10.2.2025 Uutinen

Ravintoloiden on jatkossakin ilmoitettava lihan alkuperämaa kirjallisesti – asetus voimassa vuoteen 2029 saakka

Vuonna 2019 voimaan tullut asetus (154/2019) velvoittaa, että tarjoilupaikat, kuten ravintolat, laitosruokalat, pikaruokaravintolat, kahvilat…

7.2.2025 Tiedote

Hankintailmoitus EU Oats -hankkeeseen

Ruokatieto Yhdistys toteuttaa kauran EU-menekinedistämishankkeen Aasian markkinoille yhdessä Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry:n…

6.2.2025 Tiedote

Valtionhallinnon uudistukset tukevat ruokaviennin nopeaa kasvua

Ruokatieto on tyytyväinen ulkoministeriön ilmoittamaan uudistukseen, joka koskee Business Finlandin ulkomaantoimintojen integrointia ulkoasianhallintoon. Tulevan…

28.1.2025 Tiedote

Timosen raportissa oikeita keinoja ruokaviennin kaksinkertaistamiseksi

Ruokatieto on tyytyväinen Maa- ja metsätalousministeriön asettaman selvityshenkilön, OTT, työelämäprofessori, Pekka Timosen elintarvikeviennin kasvurakenteita…

9.1.2025 Yleinen

Vuoden ruokakasvattajaa etsitään jälleen

Ruokatieto myöntää vuosittain Vuoden ruokakasvattaja -huomionosoituksen ruokakasvatuksen saralla ansioituneelle toimijalle, joka voi olla henkilö,…

20.12.2024 Tiedote

Joulukinkun ostoa suunnittelevien määrä kasvanut

Joulukinkku on suomalaisten joulupöytien kestosuosikki. Neljä viidestä kuluttajasta aikoo valita jouluherkuksi kinkkua. Suurimmalle osalle…

Siirry takaisin sivun alkuun