Ehdota Vuoden ruokakasvattajaa

Tiedote

Ruokatieto Yhdistys ry jakaa Vuoden ruokakasvattaja -tunnustuksen henkilölle, yhteisölle, yritykselle tai yhdistykselle, joka on toiminut esimerkillisenä ruokakasvattajana vuoden 2020 poikkeusolojen aikana. Nyt toista kertaa jaettava Vuoden ruokakasvattaja –tunnustus on vuosittain jaettava kunnianosoitus.

Ruokakasvatuksen tavoitteena on auttaa ymmärtämään ruuan reittiä pellolta pöytään, tutustua erilaisiin ruokailmiöihin ja -kulttuureihin sekä kasvattaa terveellisiin ja kestäviin ruokavalintoihin. Innostusta aiheisiin herätetään monin eri menetelmin: maistaen, kokeillen, osallistuen ja oivaltaen. Ruokakasvatuksen tavoitteena on, että kiinnostumme oppimaan ajantasaista tietoa ruokailusta, ruuan vaikutuksista ja pystymme tekemään tietoisia ruokavalintoja. 

RUOKATIETO OTTAA NYT VASTAAN EHDOTUKSIA VUODEN RUOKAKASVATTAJAKSI 

Vuoden ruokakasvattaja 2021 -valintamenettelyssä palkinnon saajan valitsee asiantuntijoista ja ruoka-alan vaikuttajista koottu raati, joka edustaa koko ruokaketjua pellolta pöytään. 

Vuoden ruokakasvattaja voi olla henkilö, yhteisö, yritys tai yhdistys, joka toimii vastuullisesti, 
yhteistyökykyisesti ja intohimoisesti ruokakasvatuksen parissa. Vuoden ruokakasvattaja 2021 -tunnustus myönnetään toimijalle, joka on kehittänyt ruokakasvatusta tai siihen 
liittyvää osa-aluetta vuoden 2020 poikkeusolojen aikana. 

Vuoden ruokakasvattaja on edistänyt kohderyhmänsä kykyä sopeutua, joustaa 
ja toimia kestävästi vuoden 2020 poikkeusolojen aikana. 

Esityksen Vuoden ruokakasvattajaksi voi tehdä sekä yksityinen henkilö että yritys, yhteisö, koulu, muu työyhteisö tai työnantaja. Vuoden ruokakasvattaja -ehdotuksen voi jättää lomakkeella 28.2.2021 mennessä.  

SEURAA VOITTAJAN JULKISTAMISTA VIRTUAALITAPAHTUMASSA 

Vuoden ruokakasvattaja -tunnustuksen ja ruokakasvatuksen kunniamainintojen saajat julkistetaan Ruokatiedon järjestämässä virtuaalisessa ruokakasvatustapahtumassa. Tapahtuma järjestetään 24.3.2021 klo 13 alkaen ja sitä voi seurata maksutta Ruokatiedon YouTube-kanavalta

Virtuaalinen ruokakasvatustapahtuma koostuu kahdesta osasta: ruokakasvatuksen asiantuntijoiden paneelikeskustelusta sekä Vuoden ruokakasvattaja 2021 -voittajan julkistamistilaisuudesta. Tapahtuma alkaa paneelikeskustelulla, johon ottavat osaa ruokakasvatukseen ja ruoka-alaan syventyneet asiantuntijat. Paneelikeskustelun vetäjänä toimii Ruokatiedon toiminnanjohtaja Anni-Mari Syväniemi. 

Virtuaalitapahtumassa esitellään raadin suosikkiehdokkaat ja julkistetaan Vuoden ruokakasvattaja 2021 -tunnustuksen saajan. Ruokatieto palkitsee Vuoden ruokakasvattajan 1 000 euron huomionosoituksella.  

Paneelikeskustelun jälkeen Ruokatieto esittelee raadin suosikit Vuoden ruokakasvattaja 2021 -tunnustuksen saajaksi. Ruokatieto palkitsee Vuoden ruokakasvattajaksi valitun toimijan ja myöntää kunniamainintoja valituille ruokakasvattajille. 

 

LISÄTIETOJA 
Anni-Mari Syväniemi 
anni-mari.syvaniemi(at)ruokatieto.fi 
p. +358 50 511 8909 

Noora Laukkanen 
noora.laukkanen(at)ruokatieto.fi 
p. +358 44 236 0039 

Ruokatieto Yhdistys ry edistää suomalaista ruokakulttuuria viestimällä ruuasta ja ruokaketjusta. 

 

Seuraa Ruokatietoa somessa! 
Facebook.com/Ruokatieto.fi 
Twitter.com/Ruokatieto 

Muut ajankohtaiset

Kaikki ajankohtaiset

9.5.2023 Tiedote

Ruokavisa vie ruokakasvatusta yläkouluihin: voitto oivaltavalle Nöykkiön koulun joukkueelle

Ruokavisa on yläkouluille suunnattu ruokakasvatuksen opetuskokonaisuus, jossa opitaan ruoan reiteistä pellolta pöytään sekä fiksua…

30.3.2023 Tiedote

Rakentavaa ruokapuhetta edistäneet Sanna Talvia ja Juuso Joona palkittiin Vuoden ruokakasvattajina

Vuoden ruokakasvattaja 2023 -huomionosoituksen ovat saaneet yliopistonlehtori Sanna Talvia Itä-Suomen yliopistosta Joensuun kampukselta sekä…

25.3.2023 Tiedote

Ruokavisan finaaliin joukkueet Nöykkiön koulusta ja Jyväskylän normaalikoulusta

Ruokavisan alkukarsinnat on nyt käyty. Kiitos kaikille osallistuneille opettajille ja oppilaille! Kilpailuun osallistuneista oppilasryhmistä…

6.2.2023 Tiedote

Ruokavisa 2023 on käynnistynyt!

Ruokavisan valtakunnallinen osaamiskilpailu on nyt käynnissä! Osaamiskilpailuun voivat osallistua yläkoulun oppilaat opettajansa johdolla. Oppilaiden…

3.2.2023 Tiedote

Merkinnät elintarvikepakkauksissa eivät saa johtaa kuluttajia harhaan

Kuluttajat ovat tällä hetkellä erittäin kiinnostuneita ruoan alkuperästä. Siksi on tärkeätä, että pakkausten tarjoama…

25.1.2023 Tiedote

Ehdota Vuoden ruokakasvattajaa!

Ruokatieto myöntää Vuoden ruokakasvattaja –huomionosoituksen tänä keväänä ruokakasvatuksen saralla ansioituneelle toimijalle, joka on toiminnallaan…

19.12.2022 Tiedote

Ruokavisa 2023 -oppimateriaali on julkaistu – teemana alkutuotanto

Ruokavisan teemana on tällä kertaa alkutuotanto, eli toiminta kotimaisessa ruoantuotannossa. Oppimateriaali on nyt julkaistu…

30.11.2022 Tiedote

Ruokavisa 2023 – Aiheena alkutuotanto

Ruokavisa on yläkouluille suunnattu opetuskokonaisuus, jossa tällä kertaa tutustutaan alkutuotantoon. Ruoantuotanto on ajankohtainen aihe,…

24.11.2022 Tiedote

Ruokatiedon hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Elli Siltala

Ruokatieto Yhdistys ry:n vuosikokouksessa 23.11. valittiin hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi johtaja Elli Siltala Valio Oy:stä…

7.11.2022 Tiedote

Uusi Ravitsemuskatsaus tarjoaa näkymiä ravitsemustieteen ajankohtaiseen tutkimukseen

Vuoden 2022 Ravitsemuskatsaus esittelee ravitsemustieteessä tehtävää tutkimusta monesta näkökulmasta. Ruokavalinnoillamme on merkitystä terveyden ja…

2.11.2022 Tiedote

Hyvää Suomesta -merkittyjen elintarvikkeiden kotimaisuusaste pysynyt korkeana

Ruokaketjun kohtaamat haasteet eivät näy Hyvää Suomesta -merkittyjen tuotteiden raaka-aineiden kotimaisuusasteessa. Hyvää Suomesta -tuotteiden raaka-aineiden kotimaisuusaste on…

14.10.2022 Tiedote

Hävikki-battlessa hienoja oivalluksia hävikin hyödyntämisestä – kuvakilpailun voittajat Oulusta ja Kuopiosta

Tämän vuoden Hävikki-battlessa nähtiin jälleen upeita oivalluksia ruokahävikin hyötykäytöstä. Yli 8500 yläkoulun valinnaisen kotitalouden…

Siirry takaisin sivun alkuun