KOTITALOUSTUNNIT ETÄOPETUKSENA – VALMIIT TUNTISUUNNITELMAT JA OPETUSVIDEOT HYÖDYNNETTÄVÄKSI

Tiedote

Tämä kevät ja korona-aika on haastavaa kaikille kouluissa ja kotona. Me S-ryhmässä, Martoissa ja Ruokatiedossa halusimme omalta osaltamme auttaa teitä kotitalousopettajia ja ideoimme valmiita hyödynnettäviä etäopetusmateriaaleja kotitaloustunneille.

Laadimme yhteistyössä kolme opetuskokonaisuutta ja kuvasimme niiden tueksi nuorille suunnattujen Ässäkokki-reseptien opetusvideot verkkoon.

Oppituntien sisällöt on suunniteltu palvelemaan yläkoulujen kevään oppituntien opetussuunnitelmaa.

Sisällöistä voi huoletta poimia rusinat pullasta, ja toteuttaa oppitunnit omalle luokalle sopivalla laajuudella.

Ässäkokki-kokkausvideoilla esiintyvät kotitalousopettaja ja Ruokatiedon ruokakasvatuksen asiantuntija Minttu Virkki sekä Marttaliiton kehittämispäällikkö Emmi Tuovinen. Videoilla kokataan Yhteishyvän ja Marttaliiton laatimia Ässäkokki-kurssien reseptejä.

Reseptit sopivat niin yläkoulujen kotitaloustunnille kuin kotona yhdessä kokkaamiseen.

Oppituntien sisällöt:

Tunti 1 Äitienpäiväaamiainen – juhlat perhepiirissä 
Ilahduta äitiä tai keväällä valmistuvaa perheenjäsentä herkullisella aamiaisella.
Oppimissisällöt: perhejuhlan suunnittelu, vuotuisjuhlat perinteenä

Tunti 2 Retkelle!
Retkieväät lähimetsään, takapihalle, parvekkeelle tai olohuoneeseen.
Oppimissisällöt: ruoka-aineiden säilyvyys, välipalamallin soveltaminen

Tunti 3 Arkiruoka
Valmistetaan helppo, nopea ja maistuva arkiruoka.
Oppimissisällöt: suomalaisen ruuan reitti, pakkausmerkinnät

Kotitaloustuntien tuntisuunnitelmat oppilaiden kirjallisine tehtävineen on ladattavissa ja vapaasti hyödynnettävissä Ruokatiedon sivuilla: www.ruokatieto.fi/assakokki.

Oppimateriaalia tukemaan laaditut Ässäkokki-reseptien kokkausvideot sekä ruokaohjeet löytyvät Yhteishyvän sivuilta: www.yhteishyva.fi/ässäkokki (ensimmäinen video julkaistaan viikolla 19).

Keväisin kokkausterveisin,

                     

Kuva: Panu Pälviä/Yhteishyvä

Muut ajankohtaiset

Kaikki ajankohtaiset

20.12.2024 Tiedote

Joulukinkun ostoa suunnittelevien määrä kasvanut

Joulukinkku on suomalaisten joulupöytien kestosuosikki. Neljä viidestä kuluttajasta aikoo valita jouluherkuksi kinkkua. Suurimmalle osalle…

19.12.2024 Uutinen

Ruokakasvatus esillä Educassa tammikuussa, tervetuloa osastollemme!

Tervetuloa Ruokatiedon, Maistuvan koulun ja Ruokatutkan yhteiselle osastolle 6t29 hakemaan vinkkejä, ideoita ja materiaaleja…

5.12.2024 Tiedote

Ruokatieto Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana jatkaa Elli Siltala

Ruokatieto Yhdistys ry:n vuosikokous 4.12. valitsi hallituksen puheenjohtajaksi johtaja Elli Siltalan Valio Oy:stä ja…

5.12.2024 Uutinen

Ruokavisa 2025 -oppimateriaali on julkaistu

Ruokavisassa tutustutaan tänä vuonna ruoan valintaan ja siihen vaikuttaviin tekijöihin niin yksilön kuin yhteiskunnan…

3.12.2024 Uutinen

Ruokaviennin kasvujohtajaksi Ruokatieto Yhdistykseen on valittu ETM Jukka Vainionpää

Ruokatieto Yhdistys ry on valinnut elintarviketieteiden maisteri Jukka Vainionpään ruokaviennin kasvujohtajaksi vahvistamaan elintarvikeviennin kasvua…

3.12.2024 Uutinen

Ruokatieto Yhdistys ruokaviennin yrityslähtöisen kasvualustan kehittäjäksi

Ruokaviraston päätöksen mukaan Ruokatieto Yhdistys ry ja Suomen elintarvikevientiyhdistys SUVI ry muodostavat yhdessä ruokaviennin…

1.11.2024 Yleinen

Hyvää Suomesta -merkittyjen elintarvikkeiden kotimaisuus yhä korkea

Reilulla kolmasosalla Hyvää Suomesta -merkityistä tuotteista raaka-aineiden kotimaisuusaste on 100 prosenttia. Lisäksi kolmannes tuotteista…

30.10.2024 Tiedote

Hävikki-battlen voittajat taituroivat hävikistä herkkuja

Hävikki-battlessa valmistettiin jälleen satoja upeita annoksia ja opittiin torjumaan hävikkiä. Tänä vuonna voittajat tulevat…

7.10.2024 Tiedote

Huoltovarmuus ja omavaraisuus tärkeimmät syyt valita suomalaista ruokaa

Ruokaan liittyvät yhteiskunnallisesti merkittävät syyt nousivat Ruokatieto Yhdistyksen teettämässä kuluttajakyselyssä tärkeimmiksi syiksi valita suomalaista…

4.10.2024 Tiedote

Hyvää Suomesta -merkki löytyy nyt myös kotimaisesta eläintenruoasta

Suomalaisesta raaka-aineesta ja työstä kertovaa Hyvää Suomesta -alkuperämerkkiä voi käyttää nyt myös eläintenruoissa. Merkin…

6.9.2024 Uutinen

Ruokatieto mukaan elintarvikeviennin kehittämiseen – tule johtamaan suomalaisen ruokaviennin kasvua

Suomen elintarvikeviennin kunnianhimoisena tavoitteena on kaksinkertaistaa viennin arvo eli saavuttaa neljän miljardin euron vuosittainen…

5.9.2024 Tiedote

Uusi Tietohaarukka on julkaistu

Millaiset sääolosuhteet olivat vuonna 2023 ja kuinka suuri sato saatiin? Millaiset on ruoka-alan työllisyysvaikutukset…

Siirry takaisin sivun alkuun