Ruuan reitit

Lihan, kalan, kananmunan, maidon, kasvisten ja viljan reitit. Opetuskokonaisuus, joka tutustuttaa ruuan matkaan pellolta pöytään esimerkiksi julisteiden ja videoiden avulla.

Maistuva koulu: Makumatkalla Suomessa

Suomalaisissa perinneruuissa on paljon maakunnallisia eroja. Tehtävässä oppilaat tutustuvat suomalaiseen ruokakulttuuriin ja eri maakuntien ruokiin kaikilla aisteilla. Tehtävän tavoitteena on lisätä uusien ruokien hyväksyntää.

Maistuva koulu: Isovanhempien ruokahaastattelu

Millaista ruokaa kouluissa tarjottiin, kun isovanhemmat olivat vasta lapsia? Tehtävässä oppilaat haastattelevat isovanhempiaan tai jotakuta muuta iäkästä henkilöä ruuasta ja sen valmistuksesta heidän lapsuusaikanaan.

Maistuva koulu: Kasvikset, hedelmät ja marjat tutuiksi – kasvismuistipeli

Kasvismuistipelissä oppilaat pääsevät tunnistamaan ja nimeämään erilaisia kasviksia, hedelmiä ja marjoja. Kasviksiin, hedelmiin ja marjoihin tutustuminen vähentää ennakkoluuloja ja voi rohkaista maistamaan niitä.

Maistuva koulu: Marjaa monessa muodossa

Maistuuko puolukka erilaiselta jogurtissa kuin vispipuurossa? Tehtävässä oppilaat arvioivat, mitä raaka-aineen maulle tapahtuu erilaisissa tuotemuodoissa sekä tutustuvat perusmakujen vuorovaikutukseen.

Maistuva koulu: Ruokakulttuurit tutuksi

Tehtävässä oppilaat tutustuvat Suomen ja muiden maiden ruokakulttuureihin oman koulun ruokalistan avulla.

RuokaTutka: Ruuan reitti -peli

Ruuan Reitti -pelissä oppilaat pääsevät selvittämään, miten ruoka on päätynyt tarjottimelle! Pelilautana toimii koululounas.

RuokaTutka: Ruuan reitti -tehtävät

Miten kasvis, hedelmä, marja tai maito päätyy kouluravintolaan tarjolle? Tehtävässä oppilaat pääsevät itse tutkimaan ja selvittämään.

RuokaTutkaTube: Videoita ruuan reiteistä

Näiden videoiden avulla oppilaat pääsevät RuokaTutkan ruokatutkijoiden matkaan selvittämään, mistä maito ja tomaatit tulevat.

Siirry takaisin sivun alkuun